vBulletin Tema Nasıl Yüklenir?

'Chan

Uzman üye
1 Nis 2020
1,801
1,458
Shibuya
logo.png






vBulletin Tema Yükleme



vBulletin altyapısını web sitemize kurduğumuzda default olarak gelen bir vBulletin teması oluyor. Fakat bu temayı kullanmak istemeyebiliyoruz. Örneğin, ben vbulletin'in default olarak gelen temasından pek hoşlanmıyorum, bu nedenle temamın rengini mavimsi, mor bir renk yapmak istiyoruz. Siz de benim gibi vBulletin tema değiştirme işlemini yapmak istiyorsanız ve bilmiyorsanız bu konu size yardımcı olacaktır.



qQmrmC.png





5aE7rL.png




vBulletin Tema Nasıl Yüklenir?



Diğer konularımda olduğu gibi bu işlemi de aşağıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz. Ayrıca indirdiğiniz tema dosyasının içerisinde aşağıdaki resimde görmüş olacağınız gibi bir tema yükleme hakkında bilgilendirme yer almaktadır. Genel olarak her temada aynı dosya yükleme işlemi uygulansa da bazı temalarda farklı dizinlere resim yükleme işlemleri gerçekleştirmeniz gerekebilir.




Pv12Lo.png





5aE7rL.png




1. Adım: Yukarıda anlattığım gibi tema dosyamızın içerisinde bulunan tema yükleme işlemine öncelikle bakmamız gerekmektedir. Genel olarak her tema anlatacağım şekilde yüklenecektir. İndirdiğimiz tema dosyasının içerisinde bulunan ''upload'' isimli klasöre girerek, bu klasörü core/images yoluna atıyoruz. Ben bu dosyayı atmak için filezilla isimli program ile FTP yolu ile bağlanıyorum.



PyxJi5.png





5aE7rL.png




2. Adım: Tema dosyalarımızı attığımıza göre web sitemize giderek admin paneline giriş yapıyoruz. Bilmeyenler için eğer ki admin panel yolu değiştirilmediyse siteismi.com/admincp'dir.



PWdKQs.png





5aE7rL.png




3. Adım: Sol bölümde yer alan ayarlar kısmında ''Styles'' isimli yazı çıkacaktır, buna tıkladıktan sonra açılır menü olarak ''Download / Upload Styles'' kısmına tıklıyoruz. Ben ingilizce kullandığım için bu şekildedir Türkçe olarak, Stiller & temalar kısmında tema yükle/ indir bölümüne giriyoruz.



f2Nn4C.png





5aE7rL.png




4. Adım: Açılan sayfada aşağı inerek ''Import Style XML File'' kısmına geliyoruz ve buradan tema dosyalarımız içerisinde yer alan XML dosyasını yüklememiz gerekmektedir. Dosya seç butonuna tıklayarak XML dosyasını seçiyoruz eğer ki tema güncellemesi yapacaksak merge into style alanından temayı seçebiliriz ama yeni bir tema ekleyeceksek ''Create New Style'' olarak kalsın. Ignore Style Version alanından vBulletin sürümümüze uygun olmayan tema olursa yok sayarak yükleme yapabiliriz. Diğer alanlarıda ayarladıktan sonra import butonuna basarak temamızın yüklenmesini sağlıyoruz.



DJdBNS.png





5aE7rL.png




5. Adım: İmport butonuna bastığımızda lütfen bekleyiniz yazısı çıkıyor ve biraz bekledikten sonra temalar kısmına bizi yönlendiriyor, yüklediğimiz temayı seçerek ''Save Display order'' butonuna tıklıyoruz.



XT9HIC.png





5aE7rL.png





7Et7Dm.png





5aE7rL.png




rNH0rM.png



İşlemlerimizi tamamladık. Web sitemizin ana sayfasına giderek temamız yüklenmişmi kontrol sağlıyoruz ve aşağıdaki resimde görmüş olacağınız gibi benim yüklediğim tema başarıyla kurulmuş.



rNH0rM.png







Vek5d5.png





 

'Chan

Uzman üye
1 Nis 2020
1,801
1,458
Shibuya
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.