2020 Yılında Kullanılan Popüler Siber Güvenlik Araçları

Suskun

Kıdemli Üye
23 Ocak 2012
2,766
680
Germany
51aQeq.gif


51YGYv.png


51aQeq.gif

ÖNSÖZ

Bilgisayar sistemlerinin güvenliklerini sağlama amacıyla birçok çalışma yapılır.Bu çalışmalar genelde sisteme güvenlik duvarları, saldırı tespit sistemleri kurmak, güvenli iletişim protokolleri sağlamak, zarar verici kodlara karşı yazılımlar kullanamak gibi çözümler olabilir.

Fakat tüm bu yapılan çalışmalardan sonra bile sistemde saldırganların faydalanabileceği açıklar olabilir. Bu açıklar çeşitli güvenlik araçları kullanılarak tespit edilebilir ve gerekli önlemler alınabilir.



What-is-Cyber-Security.jpg


51aQeq.gif


Whireshark

Wireshark özgür ve açık kaynaklı bir paket çözümleyicidir. Ağ sorunlarını giderme, çözümleme, yazılım ve iletişim protokolü geliştirme ve eğitim amaçlı olarak kullanılır. Esas olarak Ethereal adıyla başlayan proje, ticari marka sorunları nedeniyle Mayıs 2006’da Wireshark olarak yeniden adlandırıldı.

Wireshark, kullanıcı arayüzü mevcut sürümlerde Qt Widget grafik arayüzü setini kullanır. Paketleri yakalamak için pcap kullanan çapraz platform bir yazılım olarak Linux, macOS, BSD, Solaris ve diğer bazı Unix benzeri işletim sistemleri ve Microsoft Windows üzerinde çalışabilir. TShark adlı bir terminal tabanlı (GUI olmayan) sürümü de vardır. Wireshark ve onunla birlikte TShark gibi dağıtımlar, GNU Genel Kamu Lisansı koşulları altında yayınlanan ücretsiz yazılımlardır.

Siber-Guvenlik.jpg


51aQeq.gif


Malwarebytes

Malwarebytes, bir malware temizleme ve korunma aracıdır. Malware kötü amaçlı yazılımlara verilen genel bir addır. Virüs, Trojan (Truva atı), Backdoor (arka kapı), Keylogger, Worm (solucan), Ramsomware (fidye yazılımı, virüsü), Pups (potansiyel olarak istenmeyen programlar), Adware (reklam yazılımları) gibi tüm zararlılar Malware olarak adlandırılır. Malwarebytes tüm bu zararlılara karşı hem koruma sağlar hem de bilgisayarınıza daha önceden bulaşan zararlı varsa bunları bulur ve temizler.

Malwarebytes oldukça güçlü bir temizleme ve zararlı yazılımlara karşı korunma yazılımıdır.

Malwarebytes, yukarıda bahsedilen tüm bu zararlılar için koruma ve daha önceden bilgisayarınıza bulaştıysa temizleme imkanı sunar. Malwarebytes gerçek zamanlı koruma sayesinde bu tür zararlıların bilgisayarınıza bulaşmasını engeller.​

cw7FzXD3Yp5tmAvYZ236DD.jpg


51aQeq.gif


Norton Security​

Birkaç yıl önce, Norton’un antivirüs yazılımının rahatsız edici bildirimler, karmaşık arayüz ve hantal performans gibi çeşitli problemleri vardı. Ancak tüm bunlar değişti.

Bugünlerde Norton’un 360 paketi harika çalışıyor. Zararlı yazılım, casus yazılım, kimlik avı tehditleri, dijital izleme ve kimlik hırsızlığına karşı %100 koruma sunuyor. Ayrıca tüm bunları rahatsız edici bildirimler olmadan ve cihazın performansı etkilenmeden sunuyor.

Sadece zararlı yazılımlara karşı koruma sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda siber güvenlik yönetimini parola yöneticisi, bulut yedekleme ve VPN gibi ek özelliklerle güçlendiriyor. Hatta piyasadaki en iyi ebeveyn denetimlerini sunduğu söylenebilir.

Norton 360’ın, Norton’un şu ana kadarki en iyi ürünü olduğunu düşünüyorum. Kaspersky ve TotalAV gibi 2021 En iyi antivirüs programları listemdeki önde gelen güçlü antivirüslerden bile daha iyi performans gösteriyor.

norton_logo.png


51aQeq.gif
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.