2021 de Kullanabileceğiniz Gizlilik Ve Güvenlik Sunan DNS Adresleri

Ariss

Kıdemli Üye
8 Mar 2016
4,584
113
uzay



Merhabalar, İnternet servis sağlayıcınız tarafından sunulan standart DNS hizmeti size günlük işlerinizde çok yardımcı olacaktır. Oyun oynamak Internet'te dolanmak sosyal medyada gezinmek
İçin size yeterli olacaktır. Peki ya size güvenlik ve gizlilik açısından sorarsam ne cevap verirdiniz?


ISS'ler genellikle kullanıcılarına DNS hizmetleri sunar, Bu nedenle bilgisayarınızda veya yönlendiricinizde DNS sunucuları kurmadığınızda, DNS sorgularınız ISS'nizin DNS sunucularında çalışır. Varsayılan ISS DNS sunucularını kullanmak, İnternette gezinirken bazı sorunlara neden olabilir:


➣İnternette gezinirken VPN kullanmıyorsanız, DNS paketleriniz kolayca izlenebilir.
➣Iss hizmetinin size sunduğu dns adresleri zaman zaman yavaş olabilir



Güvenli bir DNS sunucusu, DNS çözümleme işlemine ek bir güvenlik katmanı ekler. Size hizmet etmek istediği web sitelerinin IP adreslerini kontrol ederek, kötü amaçlı olup olmadıklarını veya erişimlerinin güvenli olup olmadığını belirleyecektir. Güvenli olmayan bir siteye erişmek isterseniz, DNS sunucusu bunu engeller ve oluşumu size bildirir.

Güvenliğinizi bu şekilde geliştirmenin yanı sıra, DNS sunucularınızı değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir:

➣İnternet hızınızı ve sayfa yükleme sürenizi artırır
➣Bağlantınızı stabilize eder
➣Daha fazla çevrimiçi güvenlik ve gizlilik sağlar
➣Coğrafi kısıtlamaları kaldırır








Cloudflare DNS

Cloudflare DNS, içerik dağıtım ağı ve şimdi genel DNS hizmeti ile İnternet servislerinin en popüler olmasına rağmen, Twitter anketine göre sondan ikinci oldu!

Şimdi, çevrimiçi güvenliğinizi geliştirmekten bahsediyoruz, bu nedenle CloudFlare DNS—Kimlik Avı önleme, gelişmiş güvenlik veya herhangi bir içerik filtresi içermeyen bir anycast hizmeti-mükemmel olduğu diğer birkaç yön için olmasaydı listede olmazdı.

Cloudflare, çevrimiçi olarak ziyaret edebileceğiniz veya ziyaret edemeyeceğiniz şeyleri kontrol etmeyecektir, ancak gizliliğiniz burada bir numaradır. DNS trafiğinizi kaydetmezler ve IP adresinizi kaydetmezler. Cloudflare tarafından kaydedilen her şey önümüzdeki 24 saat içinde silinir. Şeffaflık adına KPMG, CloudFlare tarafından sistemlerini denetlemek ve kamuya açık raporlarda kullanıcılarına yönelik tüm gizlilik vaatlerinin yerine getirildiğini göstermek için işe alındı.

Cloudflare'ın en hızlı genel DNS sunucularına sahip olduğundan bahsetmiyorum bile!

Yani, Cloudflare kullanmanın faydaları şunlardır:

➣DNS trafiğini günlüğe kaydetmeyin, IP adresinizi kaydetmeyin-önce gizlilik
➣Hız-tüm DNS sağlayıcılarının en hızlısı
➣Topluluk forumu desteği
➣Kolay kurulum
Birincil ve ikincil DNS sunucuları:

➣ 1.1.1.1
➣ 1.0.0.1







DNSWatch

DNSWatch, herkes için ücretsiz olan ve diğer sağlayıcılar gibi ücretli paketler sunmayan oldukça popüler bir DNS sağlayıcısıdır.

DNSWatch, anketlerimizde de çok popüler olduğunu kanıtladı ve iyi bir nedenden dolayı. OPENNİC gibi DNS tarafsızlığı sunar, Bu da herhangi bir içeriği sansürlemediği anlamına gelir. Gizlilik ayrıca Dnswatch'ta büyük bir faktördür ve herhangi bir DNS sorgusunu kaydetmez veya geçmişinizi kaydetmez.

Yani DNSWatch ana faydaları şunlardır:

➣ Herkes için ücretsiz hizmet
➣ Sınırlı içerik yok
➣ Herhangi bir DNS sorgusunun günlüğe kaydedilmesi yok
➣ Şimdi, gizlilik odaklı bir sağlayıcı ve herhangi bir güvenlik istihbarat analizi sunmayan küçük bir şirket olduklarından, Kimlik Avı, kötü amaçlı yazılım veya saldırılara karşı herhangi bir korumanın sizin tarafınızdan ele alınması gerekecektir. Sonunda, bir şekilde sınırlı içerik olmadan daha açık bir internet veya daha güvenli tarama arasında seçim yapmak geliyor.

Birincil ve ikincil DNS sunucuları:

➣ 84.200.69.80
➣ 84.200.70.40








QUAD9 DNS



QUAD9 DNS, 2016'dan beri aktiftir ve o zamandan beri kullanıcılarına sunduğu güvenlik ve hız için dünyanın en iyi DNS sağlayıcılarından biri olarak statüsünü kazanmıştır.

Burada tüm kötü amaçlı ve şüpheli etki alanları engellenir, böylece güvenliğiniz sağlanır. Quad9, biri IBM'in X-Force olan 19 şirketlerinden güvenlik istihbaratını bile kullanıyor.

Quad9, artık kullanılmayan, Alexa'dan gelen beyaz liste yöntemlerini kullanır. Alexa listeleri düzenli olarak güncellenmediğinden (dizine eklenen sayfalar günlük olarak güncellenir, ancak sıralama değildir), Majestic Million feed'i ve Microsoft, Google, vb.gibi alanların “Altın listesini” kullanırlar., bu her zaman güvenli olarak gösterilir.

Ayrıca, Quad9'un temel performansı şaşırtıcıdır, cloudflare'in (en hızlı olan) hemen altında bir hız vardır, ancak yine de rakiplerinden daha yüksektir, ancak belirli konumlardaki bazı kullanıcılar daha yavaş hızlar yaşayabilir.

Quad9, kullanıcıların gizliliğini korumayı taahhüt eder, ancak vurguladıkları bazı etkinliklerde günlükleri tutarlar:

➣Genel konum (Büyükşehir düzeyinde)
➣Zaman damgaları
➣İlk kez görüldü, son kez görüldü
➣İstenen alan adı ve coğrafi konumu
➣Kayıt türü
➣Aktarım Protokolü ve şifreleme durumu
➣IPv4 veya IPv6 olsun
➣Yanıt kodu
➣Diğer (örneğin, isteği işleyen makineleri, vb. )

Birincil ve ikincil DNS sunucuları:

➣9.9.9.9
➣149.112.112.112
 

Toolbrowser

Uzman üye
10 Tem 2021
1,064
649
42
Çok yi bir biçimde konuyu anlatmışsın. Çok eğitici olmuş. Eline sağlık hocam
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.