2021 Yılında Öngörülen Siber Güvenlik Araçları

Suskun

Kıdemli Üye
23 Ocak 2012
2,766
680
Germany
51aQeq.gif


51YGYv.png


51aQeq.gif

ÖNSÖZ

Kaosun ve siber saldırıların hakim olduğu bir yıl geride kalıyor. 2021’de dünyayı, insanları ve şirketleri siber güvenlik alanında nelerin beklediği ise merak ediliyor.Dünyada siber saldırılardan en çok etkilenen ülkeler arasında Türkiye 5. sırada yer alıyor. Gartner raporlarına göre 2022 yılı itibarıyla dünya çapında siber güvenlik harcamalarının 133.7 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.” diyen Bamyacı Dünya genelinde şirketlerin ve kurumların sadece %5’inin tam anlamıyla korunduğuna dikkat çekti.


dijital-donusumde-siber-guvenlik-neden-onemli%20(1).jpg


51aQeq.gif


DeepFake

Deepfake son zamanlarda dünyanın başına kabus gibi çöktü. Kötü niyetli kişiler sosyal medyada kullanılan fotoğrafları kullanarak istedikleri yüzleri hiç tahmin etmediğiniz uygunsuz fotoğraflara ekliyebiliyorlar. Peki, Deepfake nedir? Deepfake video nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Airbrush ve Photoshop yıllar önce fotoğraflar üzerinde manipülasyon yaparak gerçeğinden ayırt edilemeyecek oynamalar yapılabiliyor ve gerçekte var olmayan videolar ortaya çıkarılabiliyordu.

Ancak kısa sürede bu programla oluşturulmuş olan videolar her yerden yasaklanmış, hatta videoların sahte olup olmadığının anlaşılması için bazı şirketler milyonlarca dolarlık anti teknolojiler geliştirmişti.

Bu videolar son dönemde 'daha gerçekçi' hale getirilerek kadınlara karşı bir silah olarak kullanılmaya başlandı.

5d5d1f6b7152d81f50ffadd6.jpg


51aQeq.gif


Fidye Yazılım Yeni Teknikler

Standart fidye yazılım saldırılarında siber korsanlar ele geçirdikleri verileri geri verme şartı olarak para talep eder, aksi takdirde kritik önem taşıyan şirket bilgilerini sızdırma tehdidinde bulunurlar. Bu unsur, 2021’de de birçok yönden aynı şekilde risk oluşturmayı sürdürecek. Diğer taraftan saldırganların yeni metotlarla hareket edebileceği öngörüsü de bir hayli yaygın.

Güvenlik uzmanlarına göre şirketler, saldırıları önleyebilecek teknolojilere, siber güvenlik yatırımlarına ve esnek yedekleme süreçlerine önem verdikçe siber korsanların da yeni planlara duyduğu ihtiyaç artıyor. Güvenlik uzmanı Tony Anscombe, saldırganların fidye yazılım saldırıları ile ilgili uygulayacakları yeni tekniklerinin başarı şansını yükseltebileceğinin altını çiziyor.​

fidye-yazilimi.jpg


51aQeq.gif


Kişisel Cihaz İle Kimlik Doğruma​

2021’de sosyal mesafe uygulaması devam ederken, şirketler paylaşılan / ortak bilgisayar kullanımından çalışanlarını kişisel cihazlarında desteklemeye doğru yönelecek. Güvenlik ekiplerinin de hem ofis içi çalışanları hem de uzakta kalanları destekleyen tutarlı kimlik doğrulama uygulamalarını devreye alması gerekecek.

Şirkete ait ve / veya BYOD destekli akıllı telefonlar için çok faktörlü kimlik doğrulama en popüler çözüm olacak. Ayrıca, şifresiz yaklaşımın ve diğer faktörlerin öne çıktığı bir dönem göreceğiz.

xtrlarge-buyuk-sirket-siber-guvenlik-uzmani-1.jpg


51aQeq.gif
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.