Açık Kaynak Kodlu Web Browser'lar ◆ CassPort (İnstagram Kulübü)

CassPort

Uzman üye
31 Ara 2015
1,590
39
root@cass:~#
WLdM1x.png


AÇIK KAYNAK KODLU BROWSER'LAR​
Chromium
Midori
Pale Moon
Dooble
Lynx
Qtweb
Qupzilla
Konqueror
Seamonkey
Firefox


chromium.png


1-) CHROMİUM: Chrome browserin açık kaynak kodlu versiyonudur. Normal chrome ile arasındaki tek fark açık kaynak kodlu olmasıdır. Halen geliştirilmeye devam edilmektedir.


icon.svg_kZIwL7L.png

2-) MİDORİ: Linux işletim sistemlerinde kurulu olarak gelen bir browser'dır. Linux işletim sisteminde varsayılan tarayıcı olarak gelir. Windows için ise internetten indirilebilir durumdadır. Hidori hızlı ve hafif boyutlu bir browserdır. Browser'da rss desteği, yerleşik bir yazım denetimi, yer imleri ve kapsamlı ayarlar menüsü gibi özellikleri vardır.

palemoon.png

3-) PALE MOON: Firefox browserin açık kaynak kodlu versiyonudur. Uygulamanın en temel özelliği tasarım desteğidir ve browser'a ait her şeyi kendinize göre değiştirebilirsiniz. Browser,html5 ve css desteği de sunar.

605_logo_round2.png


4-) DOOBLE: Bu browserda önemli olan gizliliktir. Tarayıcıda üçüncü taraf içerik sağlayıcılarından gelen iframe’ler engellenebilir ve çerezleride otomatik olarak kaldırılacaktır. Sakladığı tüm verileri şifreleyerek kaydreder pek popüler olmadığı için kullanılmaz.


300px-Lynx-wikipedia.png


5-) LYNX: Çok tuhaf bir tarayıcıdır. Sistem bir tek exe dosyasına izin verir ve farklı fontlar içerir. html desteği içeren web tarayıcısı neredeyse kullanılmamaktadır.


21Gf7z.png


6-) QTWEB: Hızlı ve güvenli bir açık kaynak tarayıcısıdır. Birçok özelliği bulunmaktadır yerel torrent indirme yöneticisi, bir reklam engelleyici, fare hareketleri desteği, bir gizlilik modu ve pop-up engelleme bulunur. ayrıca isterseniz qtweb sayfaları PDF olarak kaydedebilir.


Qupzilla.png

7-) QUPZİLLA: önceleri bir araştırma projesi olarak başlasa da, şimdilerde birçok platformda çalışan bir tarayıcıdır.geliştirildikten sonra 2010 yılında piyasaya sürülmüştür.


Konqueror-2.png

:cool: KONQUEROR: Çok amaçlı bir uygulamadır.browser ozelliginin yanında dosya yöneticisi, pdf görüntüleyici, bir ftp istemcisi, bir metin editörü, bir elektronik sayfa editörü, bir kelime belge editörü ve çok daha fazlası olarak kullanılabilir. Aynı zamanda ceviriyide destekler. Bu uygulamayı windows'da kurmak isterseniz ekstra bir eklenti olan kde kitaplıklarını kurmanız gerekir.


seamonkey.png

9-) SEAMONKEY: Sadece bir web tarayıcısı olmasının dışında yerleşik bir e-posta istemcisi, yerleşik bir sohbet istemcisi ve hatta kendi web sayfalarınızı geliştirmenizi sağlayan bir html düzenleyicisi sunar. Kendi eklenti kütüphanesini de barındıran bir web
tarayıcısıdır.


firefox.png

10-) FİREFOX: Dünyada en çok kullanılan 2.tarayıcıdır. Firefox cihazla arası senkronizasyon, şifre yöneticisi, özel tarama, izleyici engelleme ve geniş bir eklenti kütüphanesi gibi avantajlar sunar.
 
Son düzenleme:

ByPerPer

Uzman üye
23 Mar 2018
1,986
97
İstanbul
Zamanında virüslü diye indirmemiştim Chormium'u şimdi seve seve kullanıyorum geçmişe mazi :)
Yararlı konu teşekkürler
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.