Ağ Kurulum işlemleri

elanor10

Üye
6 Haz 2019
79
34
istanbul

(burakokdemir.wordpress.com dan alıntı yapılmıştır)

AĞ KURULUM İŞLEMLERİ


Ağ kurulumu yapabilmenizi sağlayan birçok kurulum metodu mevcut, ağ bağdaştırıcılarının yapılandırmalarına göre değişebilen metotlar, modem ve internet bağlantınıza göre değişkenlik gösterebilir.
Bilgisayarınızn ağ bağdaştırıcısı hazır ve hali hazırda router ‘a bağlısınız ve internetinizin olduğunu düşünerek çalışmamıza başlıyoruz.


Ağ Kurulumu için Ana Bilgisayarı Yapılandırma

Bilgisayarımızı ağ için yapılandırma sürecinde, TCP/IP ayarlarını gözden geçireceğiz. Bu ayarlamalar bilgisayara ağ üzerinde bir kimlik vermek için uygulanan bir yapılandırmadır.
Windows XP, Windows 7 veya farklı bir Windows sürümü ile ağ kurmak için ekstra bir programa veya donanıma ihtiyacımız yok, sadece yapılandırma ayarları biraz farklı ama genel olarak aynıdır.
Ağımız dört bilgisayarın olduğu bir yerel ağ olacak, Ana bilgisayarımız Router ‘a, Router ‘da internete doğrudan bağlı. Genelde Routerların sabit IP ‘si “192.168.1.1” dir. İnternet Tarayıcınıza (Explorer, Google Chrome) adres çubuğu alanına “192.168.1.1” yazarak Router/Modem kurulum sayfasına ulaşabilirsiniz.

Modem / Router Şifreleri modellere göre değişiklik göstermek ile birlikte Servis Sağlıyıcınıza göre de değişiklik gösterebilir.
Genelde kullanılan Kullanıcı Adı: “admin” – Şifre: “admin” dir.
Farklı model ve servis sağlayıcısına göre bu şifreleri internette arama yaparak bulabilirsiniz.
Modem / Router Panel Şifreleri Nedir ?
Ağ kurulum işlemlerinde routerınıza ulaştığınız IP Adresi önemli bu bizim yerel ağımızın gateway ‘i ( internet için ağ geçidi ) olacaktır.



Ana Bilgisayarımıza Ağ Kurulumu için IP Verme

IP vermek için ağ bağdaştırıcımızın özelliklerine girip TCP/IPv4 altında ıp vereceğiz. Tüm Windows sürümlerinde bu işlem aynıdır.
Masaüstünde sağ alt kısımda bulunan küçük simgelerden Ağ ikonuna gelerek Win 8 için “Sol klik > Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç” ‘a tıklıyoruz – Win 7 için “Sağ Klik > Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç” ‘a tıklıyoruz.
Diğer bir seçenek ise Ağ Bağlantıları için windows komut satırı kullanmak “Başlat > Çalıştır > “ncpa.cpl” ” yazıp tamam ‘a tıklıyoruz. Bu şekilde tüm Windows işletim sistemlerin ağ bağdaştırıcısı ekranına ulaşabilirsiniz.
Aktif ağ bağdaştırıcınıza “ sağ klik > özellikler “ diyerek ip vereceğimiz kısma bir adım daha yaklaşıyoruz.
1. Seçenekten gidenler için ağ ve paylaşım merkezi sayfasında – etkin ağlarınızı görüntüleyin alanında – Bağlantılar sekmesinde var olan ağ bağdaştırıcısına tıklayarak, karşınıza gelen ekranda Özellikler ‘e tıklamamız gerekiyor.
Ethernet özelliklerinde “internet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)” üzerine gelip, sağ alttan özelliklere giriyoruz.
Karşımızda Ağ Kurulumu için nabzın attığı konum geldi. Burada bilgisayarımıza bir kimlik vereceğiz, vereceğimiz IP Adresi bilgisayarın ağ üzerinde bulunmasına ve diğer bilgisayarlar ile iletişim kurmasına olanak sağlayacaktır.
Router / Modem ‘ in IP adresi “ 192.168.1.1 “ ‘di. Ana bilgisayarımıza ağ kimliği atamak için “IP Adresi: 192.168.1.2 – Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0 – Varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.1” şeklinde atamalarımızı yapıp “Çıkarken Ayarları Doğrula” seçeneğini işaretleyip “Tamam” deyip ekranımızı kapatıyoruz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.