Alt+Shift basınca bazı tuşlar çalışmıyor.

sky2222

Katılımcı Üye
17 Nis 2020
487
6
Threadripper
Merhaba, arkadaşlar. İlk defadır bu kadar garip bir sorunla karşı-karşıyayım. Sorun şöyle, bilgisayarda(Notebook HP) Alt+Shift yapınca 8 tuş çalışmamaya başlıyor, diğerlerinde ise hiç bir sorun yok. Ve bu 8 tuş bir-birileri ile yukarıdan aşağıya bir sıra halindeler. Alt+Shift dil değiştirme kısayoluydu, bu kısayolu değiştirdim, şimdi yeni koyduğum kısayolda sorun yok, ama hiç bir işe yaramasa bile hala Alt+Shift yapınca 8 tuş çalışmayı bırakıyor. Sorunun donanımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, win7pe ve kali linuxda da denedim, sorun aynı. Bu arada sorun dün çıktı ve tam olarak sorunun kaynaklanabileceği bir şey olmadı. Bir tek bilgisayarın üzerini ıslak mendil ile sildim, ama o da klavyenin altyapısına kadar ulaşmış olamaz. Daha önce bu durumu yaşamış, ya da fikri olan birisi olursa, lütfen yazın. Önceden teşekkür ederim.
 

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,091
1,607
-Türkistan-
Merhaba değerli üye;

Microsoftun bu konuda şöyle bir talimatları mevcut.Aşağıdaki adımları uygulayarak sorunun çözülmesini sağlayabilirsiniz.

  • Klavyenizi temizlemeyi deneyin. Klavyenizi temizleme hakkında daha fazla bilgi için bk. Cihazımı nasıl temizlerim?
  • Microsoft Fare ve Klavye Merkezi yazılımını yükleyin. Bazı tuşlar Microsoft Fare ve Klavye Merkezi yazılımını gerektirir.
  • Bir tuş yazılım gerektiriyorsa bunu yükleyin. Bazı tuş komutları, desteklenen bir e-posta programı, Web tarayıcı, media player, anlık ileti programı veya grafik düzenleme programı gibi belirli bir programın yüklü olmasını gerektirir.
  • Kısayol Tuşları, aynı anda bir değiştirici tuşa (Shift, Control, Alt, veya Windows gibi) basıldığında beklenildiği gibi çalışmayabilir.
 

kurtdereli

Uzman üye
19 Tem 2020
1,086
242
-Türkistan-
Bu sorunu bazen ben de yaşıyorum, "Num Lock" tuşuna basıp tekrar deneyin. Ben de böyle yapınca çalışıyor. Eğer yine çalışmaz ise klavye ile alakalı yazılımlarınız güncel olmayabilir. Microsoft'un resmi sitesine gidip, gerekli yazılımları indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Bunları yapınca büyük ihtimalle düzelir.
 

Narisca

Katılımcı Üye
11 Mar 2021
421
198
Londra
Kısayolunu değiştirmeniz bile hataya yol açıyor olabilir. Yani halen dili değiştiriyor olabilir. Belkide yaptığınız kısayol NumLock tuşunu kapatıyordur.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.