Anti Virüs Programı nedir? Nasıl Çalışır?

KaptanTR

Alpha Wolf
17 Nis 2015
1,650
1,578
25

hihop89.png



~~ Anti Virüs Programı Nedir? Nasıl Çalışır? ~~

Anti virüs, temizleme ve kurtarma işlemlerini gerçekleştiren virüslere karşı yazılan koruma programlarının genel adıdır. Anti virüs programları, virüsleri algılamak, karantinaya almak ve kaldırmak için çeşitli yöntemler kullanır. Genel olarak, iyi bir anti virüs aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: Her zaman üretici tarafından güncellenmeli ve son çıkan virüslere karşı da temkinli olmalıdır. Ayrıca en son virüs tanımlarını içermediği durumlarda anti virüs programının hiç bir anlamı yoktur. Güvenilir, yüksek kalitede olan bir program olması gerekir. Sağlam bir altyapı ve virüs veri tabanı gerektirir. Diğer kötü amaçlı yazılımları da algılamak için gelişmiş güvenlik özellikleri gerektirir. Sistem performansını önemli ölçüde etkilememelidir.



İnternete her gün binlerce yeni virüs üretilir kötü niyetli kişiler tarafından da bilgisayar ortamlarına salınır. Bilgisayarınızda kurulu olan anti virüs programının bu virüsleri yakalayabilmesi için anti virüs programının veri tabanın da daha önceden biliniyor olması gerekir. Üreticiler, en son virüsleri ve kötü amaçlı yazılımları algılamak için en son virüs tanımlarını anti virüs veri tabanlarında saklayarak kendi virüsten koruma programlarını sürekli olarak günceller. Bu nedenle, anti virüs programları genellikle otomatik olarak güncellenir. Eski anti virüs programları, bilgisayarınız için gerekli korumayı sağlayamaz.


i7ovh1e.png


~~ Virüsler Hakkında Bilgi ~~

Virüs uzun süredir hayatımızda olan bir kavramdır. Temel olarak bağımsız çalışan bilgisayar programlarıdır. Artık 'kötü amaçlı yazılım' olarak adlandırılan bu programlar, kullanıcının izni ve bilgisi dışında sisteme giriş yapmaktadır. En önemli özelliği başka dosyalarda gizlenip çoğalmalarıdır. Aslında bir nevi savunma mekanizmasıdır. Bu virüsler, kötü amaçlı yazılım yazarları tarafından hazırlanır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan "hacker" terimi de bu geliştiriciler için kullanılmaktadır. Bu virüslerin geliştirilme amacı genellikle bilgi hırsızlığıdır. Bilgisayarınıza sızarak içerideki verileri elde eder ve kendini kopyalayarak diğer bilgisayarlara sızmaya çalışır. Bilgisayar virüsleri bilgisayarınızdaki verilere zarar verebilir, silebilir veya e-posta programınızı kullanarak diğer bilgisayarlara yayılmaya çalışabilir.



Bilgisayarınızı art niyetli kişilerden korumak amacıyla tasarlanmış güvenlik yazılımlarına anti virüs denir. Örneğin, çoğu virüsten koruma programının otomatik görevleri vardır, ancak bir virüs veya kötü amaçlı kod bulunursa, kullanıcıya bu kodu içeren programla ne yapması gerektiği sorulacaktır. Bazı virüslerin neden olduğu hasar, geri dönüşü olmayan hatalara neden olabilir. Bu nedenle tüm bilgisayarlarda lisanslı ve güncel bir anti virüs programı kurulu olmalıdır. Birçok bilgisayar kullanıcısı, bilgisayarlarına eşleştirdikleri anti virüs programının kendilerini tamamen koruyacağına inanıyor, ancak bu mümkün değil. Virüsten koruma programınız güncel tutulduğu sürece bilgisayarınızı koruyabilir. Anti virüs programı henüz tespit edilmemiş virüsleri yakalayamaz ve yayamaz. Bu nedenle, bilgisayar kullanımı konusunda kullanıcıları bilinçlendirmek çok önemlidir. Çoğu virüs, bilinmeyen kullanıcılardan gelen e-postalar, dosyalar vb. Sisteminize bulaşır ve zarar verir.



i7ovh1e.png


~~ Virüslerden Korunma Yolları ~~

Bu yazılım başlangıçta taşınabilir veri taşıyıcılarında daha yaygındı, ancak şimdi esas olarak e-posta yoluyla dağıtılıyor. Başka bir dağıtım olasılığı, bilgisayarınıza indirdiğiniz bir dosyadır. Bu, özellikle korsan yazılımlarda yaygındır. Dolandırıcılığı önlemek için her e posta ya da başka bir işinizi en güvenilir kaynaklardan paylaşmalısınız. Gelen e-postalara çok dikkat edin ve tanımadığınız e-postaları açmayın. Bilgisayarınıza bir anti virüs programı kurarak da bunu önleyebilirsiniz. Düzinelerce kötü amaçlı yazılım türü vardır. Solucanlar, Truva atları, casus yazılımlar ve hileli güvenlik yazılımları sadece birkaç örnektir. Çok fazla bilgi içeren bilgisayarları bu tür yazılımlardan korumak için büyük özen gösterilmelidir.



Birçoğumuz için bir virüsten koruma programı, bilgisayarımızda bulunan bir yazılımdır, ancak pek yardımcı olmaz. Hatta bilgisayarınız yavaşlamasın diye bu programlardan vazgeçip kaldırıyorsunuz. Ancak virüslere karşı yapabileceğimiz bu küçük şey çok etkili olabilir. Anti virüs programları, genel olarak virüslere karşı koruma sağlamak için tasarlanmış kalkanlardır. Bu programlar sayesinde kişisel cihazlarımızı birçok virüsten koruyoruz. Kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarlar ağlar üzerinden iletişim kurmaya başladığından beri hayatımızda. Virüsler farklı ağlara yayılır ve her zaman yenileri oluşturulur. Cihazınızın düzgün çalışmasını istiyorsanız programlardan faydaalanmalısınız. Ancak en mantıklısı internette anti virüs ararken karşınıza çıkan korsan yazılımlardan uzak durmaktır. Bu korsan yazılım, cihazınızı korumak şöyle dursun, cihazınıza doğrudan bulaşabilir. Bu yüzden en güvenilir olanı seçmelisiniz.

Virüsten koruma programı virüsle karşılaştığında önce kullanıcıya bir mesaj gönderir ve virüs şüphesi varsa yazılımı karantinaya alır. Büyük olasılıkla karantinadan sonra silinecektir. Ancak aşırı tehdit algılanmazsa, kaldırma işlemini onaylamanız istenebilir. Ayrıca düzenli güncellemeler gönderiyoruz. Bazı kullanıcılar bu güncellemelerden şikâyetçi oldular, ancak bunlar çok önemli. Bunun nedeni, sürekli olarak yeni virüs yazılımların oluşturulmasıdır. Bunları tanıyan şirketler bir çözüm olarak programlarını güncelleyecektir.



i7ovh1e.png



~~ Anti virüs Programları Nasıl Çalışmaktadır? ~~

Anti virüs programı; gelen dosyaları tarar. Veyahut ağ dan size gelen ve geçen kodu tarar. Bu yazılımı oluşturan şirket, bilinen virüsler ile ve kötü amaçlı yazılımlardan yeni ve oluşturulabilecek olanları kullanarak bunlardan oluşan kapsamlı bir veri tabanı oluşturur. Tanımlamak, etiketlemek ve kaldırmak için virüsten koruma yazılımı nasıl programlanır. Anti virüs, adından da anlaşılacağı gibi virüslerle savaşan bir yazılımdır. Dosyalar, bilgisayarınıza girip çıktıkça, anti virüs eşleşmeleri bulmak için bunları veri tabanıyla karşılaştırır. Bazı virüsten koruma programları, kötü niuetli yazılımları kaldırma amacıyla dosyaları "temizlemeden" önce izninizi ister. Önceden onay gerektirmeyen, uygulama içermeyen bir anti virüs tercih ederseniz, yazılımı kötü amaçlı dosyaları otomatik olarak kaldıracak şekilde de yapılandırabilirsiniz.


Anti virüs yazılımı genellikle iki şekilde çalışır. Birinci çalışma prensibi; cihazınıza bir program veya dosya girdiğinde onu tarar ve bilinen virüslerle karşılaştırır. İkinci çalışma prensibi, cihazda hali hazırda bulunan ve şüpheli davranışlar arayan programları taramaktır. İmza tabanlı algılama, en eski virüs koruma yöntemlerinden biridir. Gelen dosyaları bilinen kötü amaçlı yazılımlara sahip cihazlarla karşılaştırın ve eşleşen imzaları arayın. Yazılımın etkili olabilmesi için anti virüs veri tabanının en son kötü amaçlı yazılımlarla güncel tutulması gerekir.


Sezgisel algılamalar, gelen dosyaları zaten bilinen virüsler ile eşleştirmek için taradıkları için imza tabanlı algılamalara benzer. Ancak, buluşsal algılama bir dosyanın kodundaki benzer eğilimleri veya kalıpları ararken, imza algılama tam eşleşmeleri arayabilir. Sonuç olarak, imza algılamayı kaçırmış olabilecek kötü amaçla kullanılmak için üretilmiş virüsleri yakalar. Hareket algılama. Bu algılama biçimi, dosya ve program davranışını inceleyerek olağandışı ayrıntılar arar.


Uzun zaman önce, virüsten koruma çözümleri, bilinen kötü amaçlı yazılımları sıralayan "imza" tarama dizilerine büyük ölçüde güveniyordu. Bugün, güvenlik yazılımı satıcıları bu dizileri öykünme, buluşsal algılama ve daha önce hiç görülmemiş tehditleri algılayabilen davranışsal analiz gibi çeşitli gelişmiş teknolojilerle geliştiriyor. Çok katmanlı ileri teknolojiye sahip güvenilir güvenlik çözümü, yerleşik gömülü kötü amaçlı yazılımları bile algılayabilir. Kullanıcıları fidye yazılımı, casus yazılım, spam, kimlik avı ve diğer sosyal mühendislik tekniklerinden korur ve saldırganların güvenlik açıkları varsa eğer oradan içeri sızma girişimlerini ve sizin bilgilerinizden yararlanma girişimlerini engeller. Bu, tehditlerin genellikle gelişmiş şaşırtma teknikleri kullandığı, sistemlerin derinliklerine gömüldüğü veya sıradan kullanıcıların fark edemeyeceği şekillerde gizlendiği günümüz ortamında özellikle değerlidir.



i7ovh1e.png
 

cyberbug26

Üye
27 Şub 2021
124
36

hihop89.png

~~ Anti Virüs Programı Nedir? Nasıl Çalışır? ~~

Anti virüs, temizleme ve kurtarma işlemlerini gerçekleştiren virüslere karşı yazılan koruma programlarının genel adıdır. Anti virüs programları, virüsleri algılamak, karantinaya almak ve kaldırmak için çeşitli yöntemler kullanır. Genel olarak, iyi bir anti virüs aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: Her zaman üretici tarafından güncellenmeli ve son çıkan virüslere karşı da temkinli olmalıdır. Ayrıca en son virüs tanımlarını içermediği durumlarda anti virüs programının hiç bir anlamı yoktur. Güvenilir, yüksek kalitede olan bir program olması gerekir. Sağlam bir altyapı ve virüs veri tabanı gerektirir. Diğer kötü amaçlı yazılımları da algılamak için gelişmiş güvenlik özellikleri gerektirir. Sistem performansını önemli ölçüde etkilememelidir.



İnternete her gün binlerce yeni virüs üretilir kötü niyetli kişiler tarafından da bilgisayar ortamlarına salınır. Bilgisayarınızda kurulu olan anti virüs programının bu virüsleri yakalayabilmesi için anti virüs programının veri tabanın da daha önceden biliniyor olması gerekir. Üreticiler, en son virüsleri ve kötü amaçlı yazılımları algılamak için en son virüs tanımlarını anti virüs veri tabanlarında saklayarak kendi virüsten koruma programlarını sürekli olarak günceller. Bu nedenle, anti virüs programları genellikle otomatik olarak güncellenir. Eski anti virüs programları, bilgisayarınız için gerekli korumayı sağlayamaz.


i7ovh1e.png


~~ Virüsler Hakkında Bilgi ~~

Virüs uzun süredir hayatımızda olan bir kavramdır. Temel olarak bağımsız çalışan bilgisayar programlarıdır. Artık 'kötü amaçlı yazılım' olarak adlandırılan bu programlar, kullanıcının izni ve bilgisi dışında sisteme giriş yapmaktadır. En önemli özelliği başka dosyalarda gizlenip çoğalmalarıdır. Aslında bir nevi savunma mekanizmasıdır. Bu virüsler, kötü amaçlı yazılım yazarları tarafından hazırlanır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan "hacker" terimi de bu geliştiriciler için kullanılmaktadır. Bu virüslerin geliştirilme amacı genellikle bilgi hırsızlığıdır. Bilgisayarınıza sızarak içerideki verileri elde eder ve kendini kopyalayarak diğer bilgisayarlara sızmaya çalışır. Bilgisayar virüsleri bilgisayarınızdaki verilere zarar verebilir, silebilir veya e-posta programınızı kullanarak diğer bilgisayarlara yayılmaya çalışabilir.



Bilgisayarınızı art niyetli kişilerden korumak amacıyla tasarlanmış güvenlik yazılımlarına anti virüs denir. Örneğin, çoğu virüsten koruma programının otomatik görevleri vardır, ancak bir virüs veya kötü amaçlı kod bulunursa, kullanıcıya bu kodu içeren programla ne yapması gerektiği sorulacaktır. Bazı virüslerin neden olduğu hasar, geri dönüşü olmayan hatalara neden olabilir. Bu nedenle tüm bilgisayarlarda lisanslı ve güncel bir anti virüs programı kurulu olmalıdır. Birçok bilgisayar kullanıcısı, bilgisayarlarına eşleştirdikleri anti virüs programının kendilerini tamamen koruyacağına inanıyor, ancak bu mümkün değil. Virüsten koruma programınız güncel tutulduğu sürece bilgisayarınızı koruyabilir. Anti virüs programı henüz tespit edilmemiş virüsleri yakalayamaz ve yayamaz. Bu nedenle, bilgisayar kullanımı konusunda kullanıcıları bilinçlendirmek çok önemlidir. Çoğu virüs, bilinmeyen kullanıcılardan gelen e-postalar, dosyalar vb. Sisteminize bulaşır ve zarar verir.



i7ovh1e.png


~~ Virüslerden Korunma Yolları ~~

Bu yazılım başlangıçta taşınabilir veri taşıyıcılarında daha yaygındı, ancak şimdi esas olarak e-posta yoluyla dağıtılıyor. Başka bir dağıtım olasılığı, bilgisayarınıza indirdiğiniz bir dosyadır. Bu, özellikle korsan yazılımlarda yaygındır. Dolandırıcılığı önlemek için her e posta ya da başka bir işinizi en güvenilir kaynaklardan paylaşmalısınız. Gelen e-postalara çok dikkat edin ve tanımadığınız e-postaları açmayın. Bilgisayarınıza bir anti virüs programı kurarak da bunu önleyebilirsiniz. Düzinelerce kötü amaçlı yazılım türü vardır. Solucanlar, Truva atları, casus yazılımlar ve hileli güvenlik yazılımları sadece birkaç örnektir. Çok fazla bilgi içeren bilgisayarları bu tür yazılımlardan korumak için büyük özen gösterilmelidir.



Birçoğumuz için bir virüsten koruma programı, bilgisayarımızda bulunan bir yazılımdır, ancak pek yardımcı olmaz. Hatta bilgisayarınız yavaşlamasın diye bu programlardan vazgeçip kaldırıyorsunuz. Ancak virüslere karşı yapabileceğimiz bu küçük şey çok etkili olabilir. Anti virüs programları, genel olarak virüslere karşı koruma sağlamak için tasarlanmış kalkanlardır. Bu programlar sayesinde kişisel cihazlarımızı birçok virüsten koruyoruz. Kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarlar ağlar üzerinden iletişim kurmaya başladığından beri hayatımızda. Virüsler farklı ağlara yayılır ve her zaman yenileri oluşturulur. Cihazınızın düzgün çalışmasını istiyorsanız programlardan faydaalanmalısınız. Ancak en mantıklısı internette anti virüs ararken karşınıza çıkan korsan yazılımlardan uzak durmaktır. Bu korsan yazılım, cihazınızı korumak şöyle dursun, cihazınıza doğrudan bulaşabilir. Bu yüzden en güvenilir olanı seçmelisiniz.

Virüsten koruma programı virüsle karşılaştığında önce kullanıcıya bir mesaj gönderir ve virüs şüphesi varsa yazılımı karantinaya alır. Büyük olasılıkla karantinadan sonra silinecektir. Ancak aşırı tehdit algılanmazsa, kaldırma işlemini onaylamanız istenebilir. Ayrıca düzenli güncellemeler gönderiyoruz. Bazı kullanıcılar bu güncellemelerden şikâyetçi oldular, ancak bunlar çok önemli. Bunun nedeni, sürekli olarak yeni virüs yazılımların oluşturulmasıdır. Bunları tanıyan şirketler bir çözüm olarak programlarını güncelleyecektir.



i7ovh1e.png



~~ Anti virüs Programları Nasıl Çalışmaktadır? ~~

Anti virüs programı; gelen dosyaları tarar. Veyahut ağ dan size gelen ve geçen kodu tarar. Bu yazılımı oluşturan şirket, bilinen virüsler ile ve kötü amaçlı yazılımlardan yeni ve oluşturulabilecek olanları kullanarak bunlardan oluşan kapsamlı bir veri tabanı oluşturur. Tanımlamak, etiketlemek ve kaldırmak için virüsten koruma yazılımı nasıl programlanır. Anti virüs, adından da anlaşılacağı gibi virüslerle savaşan bir yazılımdır. Dosyalar, bilgisayarınıza girip çıktıkça, anti virüs eşleşmeleri bulmak için bunları veri tabanıyla karşılaştırır. Bazı virüsten koruma programları, kötü niuetli yazılımları kaldırma amacıyla dosyaları "temizlemeden" önce izninizi ister. Önceden onay gerektirmeyen, uygulama içermeyen bir anti virüs tercih ederseniz, yazılımı kötü amaçlı dosyaları otomatik olarak kaldıracak şekilde de yapılandırabilirsiniz.


Anti virüs yazılımı genellikle iki şekilde çalışır. Birinci çalışma prensibi; cihazınıza bir program veya dosya girdiğinde onu tarar ve bilinen virüslerle karşılaştırır. İkinci çalışma prensibi, cihazda hali hazırda bulunan ve şüpheli davranışlar arayan programları taramaktır. İmza tabanlı algılama, en eski virüs koruma yöntemlerinden biridir. Gelen dosyaları bilinen kötü amaçlı yazılımlara sahip cihazlarla karşılaştırın ve eşleşen imzaları arayın. Yazılımın etkili olabilmesi için anti virüs veri tabanının en son kötü amaçlı yazılımlarla güncel tutulması gerekir.


Sezgisel algılamalar, gelen dosyaları zaten bilinen virüsler ile eşleştirmek için taradıkları için imza tabanlı algılamalara benzer. Ancak, buluşsal algılama bir dosyanın kodundaki benzer eğilimleri veya kalıpları ararken, imza algılama tam eşleşmeleri arayabilir. Sonuç olarak, imza algılamayı kaçırmış olabilecek kötü amaçla kullanılmak için üretilmiş virüsleri yakalar. Hareket algılama. Bu algılama biçimi, dosya ve program davranışını inceleyerek olağandışı ayrıntılar arar.


Uzun zaman önce, virüsten koruma çözümleri, bilinen kötü amaçlı yazılımları sıralayan "imza" tarama dizilerine büyük ölçüde güveniyordu. Bugün, güvenlik yazılımı satıcıları bu dizileri öykünme, buluşsal algılama ve daha önce hiç görülmemiş tehditleri algılayabilen davranışsal analiz gibi çeşitli gelişmiş teknolojilerle geliştiriyor. Çok katmanlı ileri teknolojiye sahip güvenilir güvenlik çözümü, yerleşik gömülü kötü amaçlı yazılımları bile algılayabilir. Kullanıcıları fidye yazılımı, casus yazılım, spam, kimlik avı ve diğer sosyal mühendislik tekniklerinden korur ve saldırganların güvenlik açıkları varsa eğer oradan içeri sızma girişimlerini ve sizin bilgilerinizden yararlanma girişimlerini engeller. Bu, tehditlerin genellikle gelişmiş şaşırtma teknikleri kullandığı, sistemlerin derinliklerine gömüldüğü veya sıradan kullanıcıların fark edemeyeceği şekillerde gizlendiği günümüz ortamında özellikle değerlidir.



i7ovh1e.png
Ellerine sağlık çok güzel ve açıklayıcı olmuş
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.