Anti-virüslerin bulamadığı bir virüs "wpad.domain.name"

sabri28

Üye
25 Haz 2014
110
0
Selam Dostlar,
Ayıptır söylemesi dün korsan bir siteden film izlerken mouse makromu açık unutmam sonucu yanlışlıkla bir reklama tıkladım ve sistemime bir virüs bulaştı. Sistemim belli zaman aralıklarıyla wpad.domain.name isimli bir sayfaya erişmeye çalışıyor fakat virüs programı bunu engelliyor. Sistemime tarama yaptığımda ise kullandığım programlar (kaspersky, malwarebytes, adwcleaner... vs.) herhangi bir riskin algılanamadığını söylüyor. İçinde bulunduğum durum beni ürkütmesinin yanı sıra sinir bozucu olmaya başladı. Bu vaziyetten nasıl kurtulurum dostlar bir bilgisi olan varmı?

8b7g3mx.jpg
 

Nonantiy

Moderasyon Ekibi Lider Yardımcısı
28 Haz 2020
1,952
1,051
Kayseri
Merhabalar,

en temizi format atmandır. Bunun sebebi muhtemelen suan bilgisayarınızı kullanıp mining yapıyor olmasıdır. En temiz ve en risk'sizi format atmanız olucaktır.

İyi günler dilerim.
 

sabri28

Üye
25 Haz 2014
110
0
Merhabalar,

en temizi format atmandır. Bunun sebebi muhtemelen suan bilgisayarınızı kullanıp mining yapıyor olmasıdır. En temiz ve en risk'sizi format atmanız olucaktır.

İyi günler dilerim.
Hocam kendi sistemimde daha önce hiç mining yapmadım. Dediğiniz gibi formatta attım ama buna rağmen bu sorundan kurtulamadım. Sistemim internete bağlanır bağlanmaz aynı hatayı vermeye devam etti. Bulabildiğim tek çözüm K9 Web Protection kullanarak urlyi engellemek oldu ve şuan sistemim zararlı bağlantı uyarısı vermiyor. Fakat hala bu illeti sistemimden silip atabilmiş değilim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.