Apple M1 için sevindiren Microsoft Office haberi!

Jobs

Kadim Üye
15 Eki 2014
5,122
4
-
apple-m1-icin-sevindiren-microsoft-office-haberi.jpg


Apple M1 için sevindiren Microsoft Office haberi!

Intel işlemcilere veda ederek 10 Kasım’da yeni Arm tabanlı işlemcisi M1‘i tanıtan Apple, piyasaya iddialı bir giriş yaptı. Tekli çekirdek ve çoklu çekirdek testlerinden oldukça iyi puanlar alan işlemci, vaat edilenin üzerinde bir performans sunmayı başardı. Ancak M1’in esas gücü, uygulamaların Arm desteğine kavuşması ile ortaya çıkıyor. Şimdi ise, Apple M1 işlemcili Mac ailesi için Microsoft Office desteği geliyor.

Apple M1 işlemcili Mac ailesi için Microsoft Office desteği

Apple’ın M1 işlemcisi için sunulan uygulama desteği genişlemeye devam ediyor. Henüz geliştirici tarafından güncellenmemiş uygulamalar da M1 ile sorunsuz çalışsa da esas performans artışı, Arm desteği sonrası yaşanıyor. Microsoft tarafından yayınlanan yeni bir blog yazısında, M1 işlemciler için resmi desteğin geldiği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde M1 için getirilen Google Chrome desteğinden sonra, başka bir popüler uygulama da M1 ile uyumlu hale geldi.

apple-m1-icin-sevindiren-microsoft-office-haberi-1-1536x864.jpg


Bununla birlikte Office uygulaması da güncellendi. Apple M1 için getirilen Microsoft Office desteği ile Outlook, Word, Excel, PowerPoint ve OneNote gibi uygulamaların hepsi M1 işlemcisi ile uyumlu hale geldi. Microsoft’a göre, kullanıcılar Office uygulamalarını M1 işlemcili Mac’lerde kullandıklarında önemli performans gelişmelerini fark edebilecekler. Buna ek olarak, Office uygulamaları da macOS Big Sur’un tasarım yönergeleriyle yeniden tasarlandı.

Mac için sunulan Outlook tarafında da bazı ek geliştirmeler yapıldı. Yeni güncelleme ile Outlook uygulaması için iCloud hesap desteği getiriliyor. Böylece, iCloud hesapları Outlook’a eklenebilecek ve diğer hesaplar ile saklanabilecek.

Gelecekte, uygulamaların M1 için daha hızlı bir şekilde güncellenmesi bekleniyor. Tekli ve çoklu çekirdek tarafında oldukça yüksek puan alabilen bir işlemcinin yazılım sebebiyle kısıtlanması, kullanıcıları memnun etmeyecektir.


Alıntı// WebTekno
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.