Apple Yeni Güvenlik Ve Gizlilik Özelliklerini Duyurdu

hawks_p

Katılımcı Üye
1 Nis 2023
275
115
Apple Yeni Güvenlik Ve Gizlilik Özelliklerini Duyurdu

Apple geçtiğimiz gün yapılan WWDC 2023 etkinliğinde birçok yeni güvenlik ve gizlilik özelliğini tanıttı. Safari Özel Dolaşma, İletişim Güvenliği ve Kilit Modu içerisinde yapılan büyük güncellemelerin yanında uygulama gizliliği ile ilgili güncellemeleri duyurdu. Apple ayrıca Durum Denetleme, NameDrop ve Live Voicemail gibi gizlilik ve güvenlik temel alınarak tasarlanan yeni özellikleri tanıttı. Bu özellikler kullanıcıya fazladan güvenlik ve kullanım kolaylığı sağlayacak. Apple her geçen gün gizlilik ve güvenlik ile ilgili yeni geliştirmeler yayınlıyor. Apple bu konuda kendini kanıtlamış bir firma.


Safari Özel Dolaşma

Safari özel dolaşma özelliğine gelecek güncelleme internette gezinen kullanıcılar için takip edicilere ve kullanıcıların cihazına erişebilecek kişilere karşı daha fazla koruma sağlıyor. İleri düzey takip ve parmak izi korumaları şimdi daha da gelişerek web sitelerinin en son tekniklerle kullanıcının aygıtını takip etmesini veya tanımlamasını önlemeye yardımcı oluyor. Bir süre kullanılmadıktan sonra kendini kilitleyip istenmeyen kişilerin erişimleri engelleniyor.

Apple-WWDC23-Privacy-Safari-fingerprinting-protection-230605_big.jpg.large.jpg



Fotoğraflar İçin Gizlilik İzinleri


Yeni gelecek güncelleme ile birlikte galeriye erişim isteyen uygulamaların sadece izin verilen fotoğraflara erişilmesine izni verilerek kullanıcının gizliliğini sağlıyor. Uygulama tüm galeri için izin istiyor ise kullanıcıya paylaşacağı içerikler hakkında daha fazla bilgi gösteriliyor ve yaptığı seçim belli aralıklar ile tekrar hatırlatılıyor.

Apple-WWDC23-privacy-Photos-picker-230605_inline.jpg.large.jpg



Hassas İçerik Uyarısı


İletişim güvenliğini merkez alan özellik ile kullanıcılar mesaj, AirDrop ve FaceTime mesajları üzerinden gönderilen çıplaklık içerikli istenmeyen görsel ve videoları görmekten kaçınabiliyor. Özellik kullanıcının isteği üzerine açılıp kapatılabiliyor. Gönderilen fotoğrafın veya videonun analizi cihaz içerisinde gerçekleştiriliyor. Gönderilen içeriğe Apple veya başka bir üçüncü taraflar erişemiyor.

Apple-WWDC23-privacy-Communication-Safety-230605_big.jpg.large.jpg



Kilit Modu


Kullanıclıarı kimlikleri veya yaptıkları iş nedeni ile casus yazılımlara hedef olabilecek kişilere daha fazla koruma sağlayacak şekilde geliştiriliyor. Yeni güvenlik önlemleri arasında daha güvenli kablosuz bağlantı için varsayılan ayarlar, medya kullanımı, medya paylaşımıyla ilgili varsayılan ayarlar, uygulama izolasyonu ve ağ güvenliği optimizasyonları bulunuyor. Kilit Modu’nun etkinleştirilmesi, aygıtın savunmasını güçlendiriyor ve belirli işlevleri katı bir şekilde sınırlayarak ek korumaya ihtiyacı olan kişiler için saldırı alanını daraltıyor. Kilit Modu ayrıca WatchOS’ta da desteklenecek.

Apple-WWDC23-privacy-Lockdown-Mode-230605_inline.jpg.large.jpg




34hb0s8.png
fqptfdc.png
 

ByZehirx

Yaşayan Forum Efsanesi
10 Şub 2012
12,375
1,985
Dinlenmede.
Android
Google irc. de yayınlar
Android neticede alt şirket bağlı

Ben yine radikal kararlar içeren değişiklikler bekliyorum şaşmaz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.