Bedava VPS/VDS Nasıl Alınır ? //Ücretsiz VDS ve VPS alma

Yusuf Walker

Katılımcı Üye
1 Ocak 2019
674
422
Trabzon
Digital ocean ve aws'nin eskiden cc bin methodları vardı fakat artık tüm methodlar fix oldu parayla yapmayı deneseniz altından kalkamazsınız...
 
27 May 2023
188
44

logo.png





,
ZU4WoT.png


VPS Nedir ?

İngilizcede Virtual Private Server'in kısaltışmış hali olan VPS'nin Türkçesi ''sanal özel sunucu olarak'' çevrilir. Fiziksel olarak bir sunucunun yazılımlar kullanılarak parçalara ayrılmasıdır. Parçalara ayrılan her bir vps, fiziksel sunucu gibi davranır. Fiziksel sunucunun donanımı yazılım ile bölünen küçük sunuculara paylaştırılır. Küçük olarak tanımladığımız VPS aslında fiziksel sunucudan bir farkı yoktur bir nevi yavrusu gibidir. :mahcup:

Ancak dezavantaj olarak fiziksel sunucuda kullanılan, bölümlemeye yani VPS'yi oluşturmaya yarayan yazılım herhangi bir farktör den etkilendiğinde bundan tüm vps sistemleri etkilenmektedir ayrıca VPS sistemlerinde işletim sistemi değişimi söz konusu değildir. Fiziksel sunucuda yer alan bütün sanal özel sunucular sunucunun işletim sistemini kullanır.





6apXyk.png




XYzPck.png



VDS Nedir ?

VDS; Virtual Dedicated Server'ın kısaltılmış halidir. Türkçesi Sanal Dedicated Sunucu olarak adlandırılan VDS; ana bir sunucunun bölünerek kullanılmasıdır. Burada bölünme mantığı VPS'de yazılımsal olarak yapılırken, VDS'de bu olay tamamen ana sunucunun bölünmesi ile oluşturulur. Arada herhangi bir yazılım bulunmaz. :)

VPS'den farkı; Birbirinden farklı küçük sunucuların oluşturulmasıdır. Donanımsal, yazılımsal ve kaynak kullanımı olarak her bir VDS için ayrı gruplandırmalar yapılabilir. Kısacası kiralık sunucuların torunları diyebiliriz :)


Bedava VPS Nasıl Alınır ?

Bedava VPS almak için kullanacağımız siteler;


1. Ücretsiz VPS Alma Sitemiz Goorm İçin;



2. Ücretsiz VPS Alma Sitemiz DigitalOcean İçin;


3. Ücretsiz VPS Alma Sitemiz Amazon AWS İçin;


Goorm - Bedava VPS'nin Özellikleri

İşlemci kullanımı:
Düşük
Hafıza: 1024 MB
Depolama: 10 GB



DigitalOcean - En Düşük Bedava VPS'nin Özellikleri

RAM:
1 GB
CPU: 1 core
SSD Disk: 25 GB
Bandwith: 1 TB


amazon AWS - Bedava VPS'nin Özellikleri

Pakete göre değişiklik göstermektedir.





6apXyk.png




Ücretsiz DigitalOcean Üzerinden VPS Alalım

DigitalOcean firmasını tercih etmemizin sebebi alanında liderliğini kanıtlamış bir şirket olması. Bu nedenden dolayı DigitalOcean Firmasını tercih ettik.


1. Adım: Buraya giriş yapıyoruz. Ana sayfanın sağ bölümünde yer alan bölüme adımız soyadımız ve e-posta adresimizi girdikten sonra ''E-posta ile kayıt olun'' butonuna tıklıyoruz.


C5MNt5.png





5aE7rL.png




2. Adım: E-posta adresimize gelen bağlantı ile e-posta adresimizi doğruluyoruz ve DigitalOcean tarafından 100$ Hediye bakiye hesabımız tanımlanacaktır.

ZGd0MV.png





5aE7rL.png




3. Adım: Hesabımıza gelen url'ye tıkladıktan sonra bizi kredi kartı bilgilerimizi girmemiz için bir sayfaya yönlendiriyor. Burada kart bilgilerini girdikten sonra aşağıdaki butona tıklıyoruz. Ek olarak paypal üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebiliriz.


tNzumA.png





5aE7rL.png




4. Adım: Kart bilgilerimizi girdikten sonra hesabımızı yönetebileceğimiz yeni bir sayfaya bizi yönlendiriyor. Kart bilgilerini girerken kartımızın içinde 1 dolar gibi bir ücret bulunup, bulunmamasına dikkat ediyoruz. Çünkü deneme amaçlı kart içinden bu ücreti çekip geri iade edecektir.


Gelen bakiye ile şöyle bir satın alma olayı gerçekleştireceğiz; 5 dolarlık paketin ücretlendirmesi saatlik 0,007 dolardır. Yani siz eğer bu paketteki bir sunucuyu satın alıp 10 saat kullanırsanız ay sonunda 5 dolar değil yalnızca
10×0,007 = 0,07 dolar ödersiniz. Eğer bu sunucuyu 5 gün kullanırsanız da 24x5x0,007 = 0,84 dolar ödersiniz. 100$ Bakiyemiz ile bu şekilde kullanıyoruz. 100 dolar ile 5 dolarlık 10 farklı sunucuyu 2 ay boyunca hiçbir ücret ödemeden kullanabilirsiniz.




Kartımızı girdikten sonra panelimize gelerek (Açılan sayfadan sağ üst köşede yer alan ''Create'' butonuna basınız.) aşağıda bulunan ''Create Droplet'' Yazısına tıklıyoruz.


JqajbI.jpg





5aE7rL.png




5. Adım: İlk olarak işletim sistemini seçiyoruz. Daha sonra vps hizmetimiz için bize uygun olan paketi seçmemiz gerekiyor. Unutmayın, seçtiğimiz pakete göre hesabımızda bulunan tutardan eksilecektir.

Add backups: Bu alanda sunucu hizmetimiz için yedekleme isteyip, istemediğimizi seçiyoruz.

Add block storage: Bu alandan seçim yaparak ekstra bir depolama alanı ayarlayabiliyoruz.

Choose a datacenter region: Sunucumuzun konumunu seçiyoruz Aynı kalabilir.

Select additional options: İstersek ayarlayabiliriz. Sunucumuzun istatistiklerini yönetebilmemizi sağlar. Monitoring özelliğini seçtiğimizde sunucumuzun verilerini anlık bir biçimde görüntüleyebiliriz.

Finalize and create: Şimdi sunucumuzu oluşturma alanına geldik. Şimdi name server adreslerini ayarladıktan sonra oluştur butonuna basıyoruz. Sol tarafta yer alan Droplets bölümünü değiştirmenize gerek yok.


ycitxb.gif





5aE7rL.png




Yapamayanlar için Youtube'dan Bir Video

[ame]




6apXyk.png






6apXyk.png




Ücretsiz AWS Amazon Üzerinden VPS Alalım

Güvenilir bir firma olduğu için goorm yerine bu seçeneği ilk sırada bulundurmanız daha iyi olacaktır.


1. Adım: Buraya giderek sağ üst köşede yer alan ''Hesap oluştur'' butonuna tıkladıktan sonra bir AWS hesabı oluşturmaya ilk adımımızı atıyoruz.


3j9ACC.png





5aE7rL.png




2. Adım: Açılan sayfadan ''Ben yeni kullanıcıyım'' Seçeneğini seçtikten sonra e-mail adresimizi giriyoruz. Sonra aşağıda resimde yer alan butona tıklıyoruz.


EbmnOm.png





5aE7rL.png




3. Adım: Sonra Amazon bizi yeni bir sayfaya yönlendiriyor. Burada İsim, e-mail ve şifremizi girdikten sonra ''Hesabımı Oluştur'' butonuna tıklıyoruz


1pQJqb.png





5aE7rL.png




4. Adım: Bu sayfada kendimiz hakkında daha fazla detay giriyoruz. Adımız, adresimiz, posta kodumuz, bulunduğumuz ülke, ve telefon numaramız. Bunun haricinde üst bölümde yer alan alandan şirketimiz için açıyorsak ''Şirket'' Seçeneğini, Kişisel olarak açıyorsak ''Kişisel'' Seçeneğini seçiyoruz. Sonra önceki adımlarda olduğu gibi aşağıda yer alan butona tıklıyoruz.


BXmxWN.png





5aE7rL.png




5. Adım: Bu adımda bizden kredi kartı bilgilerimizi girmemizi istiyor. Kredi kartı bilgileri girerken, sanal kart olmayabilir. bu nedenden dolayı paypal veya normal banka kartınızı girebilirsiniz. 1 dolar çektikten sonra hesabınıza 1-3 gün içerisinde geri iade edecektir. Yinede sanal kart denemeyi ihmal etmeyin. Ne olur, Ne olmaz ? :)


ZAJJGB.png





5aE7rL.png




6. Adım: Kredi kartından sonra hesabımız hakkında bilgilerin telefona gelmesi, AWS ile iletişimde olmak için telefon numaramızı yazarak doğrulama kodu gönderiyoruz.


UH0QYz.png





5aE7rL.png




7. Adım: Bu adımda telefon ile Amazon sizi arayacaktır. Verdiği kodu resimde görülen alana yazıyoruz.


aVtVr9.png





5aE7rL.png



8. Adım: Doğrulamamız tamamlandı ''Plan seç'' butonuna tıklıyoruz.


a2ecUz.png





5aE7rL.png




9. Adım: Basit (Ücretsiz) Planını seçiyoruz ve devam et butonuna tıklıyoruz.



53GskB.png





5aE7rL.png




10. Adım: Devam et butonuna tıkladığımızda başarıyla ws hesabı oluşturdunuz şeklinde çıktı veriyor. Şimdi Konsola giriş yap butonuna tıklayarak aws kontrol panelimize gidiyoruz.


QH3Uh2.png





5aE7rL.png




11. Adım: Kontrol sayfasında yer alan arama bölümünden EC2 olarak aratıyoruz ve çıkan hizmetin üstüne tıklıyoruz.


Qa3uee.png





5aE7rL.png




12.Adım: Açılan sayfadan mavi renkli ''Başlat'' Butonuna tıklıyoruz.


bCheRI.png





5aE7rL.png




13. Adım: Sunucumuzun işletim sistemini seçiyoruz.


rIOVT2.png





5aE7rL.png




14. Adım: Bu adımda biz ücretsiz bir sunucu oluşturacağımız için aşağıdaki resimde yer alan ''Free trial'' seçeneğini seçiyoruz.


BkOmO6.png



Daha sonra sayfanın aşağısında yer alan, mavi renkli ''Görüntüle ve başlat'' butonuna tıklıyoruz.


2jW39X.png




5aE7rL.png



15. Adım: Aşağıdaki resimde görülen turuncu alanda Amazon bizden yaptığımız değişiklikler için son bir kontrol yapmamızı istiyor. Kontrolü yaptıktan sonra aşağıda, sağ alt köşede yer alan mavi butona tıklıyoruz.


YloS9i.png





5aE7rL.png




16. Adım: Aşağıda gördüğünüz açılan pencerede '' Yeni anahtar oluştur'' dedikten sonra .rdp uzantılı key dosyasını indiriyoruz ve Sağ, alt köşede yer alan mavi butona basıyoruz.

DİKKKAT: Bunun öncesinde key'inizi kopyalamayı unutmayın.


8e717l.png



Mavi butona bastıktan sonra sunucumuzun kurulduğuna dair aşağıdaki mesajı göreceksiniz. Sağ, alt köşede yer alan mavi butona basıyoruz.


VELtMw.png





5aE7rL.png




17. Adım: Panelimize geldikten sonra yukarıda yer alan ''Bağlan'' butonuna basıyoruz.


wSpLjY.png



Ve aşağıda gördüğümüz alan açılacaktır. Buradan şifre al butonuna tıklıyoruz, şifremizi alıyoruz. İşlemlerimiz tamamlandı.


umxPE4.png





5aE7rL.png




18. Adım: 16. Adım da indirdiğimiz .rdp uzantılı dosyaya çift tıklayarak açıyoruz ve uzak masaüstü programımız açılıyor. Bağlan tuşuna basıyoruz.

PEkHXZ.png



Yeni bir pencere açılacaktır. Evet butonuna basıyoruz.


l1RD7J.png



Başarıyla VPS Oluşturduk


N8EyAT.png





6apXyk.png




Goorm - Bedava VPS Nasıl Alınır ?

1. Adım: İlk sitemiz olan Goorm ismindeki web sitemize giriş yaparak bir hesap oluşturuyoruz. Ana sayfada yer alan kayıt ol butonuna bastıktan sonra bilgileri dolduruyoruz ve hesap aç butonuna tıklıyoruz.

CH3Vp5.png








5aE7rL.png





2. Adım: Mail oluşturup e-posta doğruladıktan sonra yeni açılan sekmede yer alan büyük kare kutucuğa yani ''yeni oluştur'' bölümüne tıklıyoruz.

fXWgHl.png








5aE7rL.png




3. Adım: Bu adımda alacağımız VPS hizmetini kendimize göre düzenlememiz gerekiyor. VPS adımız, açıklamamız, bölgesi vb. Ayarları yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan create yani ''Oluştur'' butonuna basıyoruz.

zSSkrP.png








5aE7rL.png




4. Adım: Oluştur butonuna bastıktan sonra ekrana yeni bir pencere açılacak ve %100 olduğunda aşağıdaki resimde yer alan 2 seçenek önümüze çıkacak. 1. Seçenek olan ''Run container'' butonuna bastığımızda VPS hizmetimiz çalışacaktır. 2. Seçenek olan ''Go to dashboard'' butonuna bastığımızda web sitesindeki hizmetlerin yer aldığı panele geri dönecektir.

86Xyd5.png




Aşağıdaki resimde gördüğümüz gibi VPS Hizmetimiz başarıyla aktif oldu. :) Dilerseniz PuTTY gibi programlar ile bağlantı kurabilirsiniz.

vgvoU6.png





6apXyk.png




Og3ayG.png



Bedava VDS Nasıl Alınır ?

Bu işlem için kullanacağımız web sitesi microsoft tarafından oluşturulan azure hizmeti. Diğer ücretsiz veren sitelere göre azure daha kolay yönetilebilir paneli ve güvenirliği ile öne çıkmaktadır. Bu nedenden dolayı bu işlem için azure kullanacağız. Öncelikle buradan hesap oluşturuyoruz ve ücretsiz vds almak için ilk adımımızı atıyoruz. Azure bize aşağıdaki resimde görmüş olacağınız gibi ₺1.121,03 tutarında deneme kredisi hediye ediyor. Biz bunu vds için kullanacağız.


zlWk9O.png





1. Adım: Hesabımızı oluşturduktan sonra ana sayfada yer alan ''Portal'' sayfasına gidiyoruz.

sZcs99.png








5aE7rL.png




2. Adım: Portal sayfasında yer alan kaynak oluştur yazısına tıklıyoruz.

0thDbN.png








5aE7rL.png




3. Adım: Yeni açılan, kaynakların yer aldığı sayfadan azure tarafından verilen bütün hizmetleri görebiliriz. Buradan istersek azure tarafından bize verilen bakiyeyi başka işlemler içinde kullanabiliriz. Bizim konumuz VDS olduğu için resimde yer alan yazıya tıklayarak, ilk kurulum adımımızı atıyoruz.

zEbDeR.png








5aE7rL.png




4. Adım: Bu alanda birçok seçenek karşımıza çıkmaktadır.

---------------------------- Abonelik ----------------------------

USuAyX.png


Abonelik: Ücretsiz kullanım olarak kalabilir.

Kaynak Grubu: varsayılan bir kaynak grubumuz varsa burası kalabilir ancak yeni bir kullanım için kaynak grubunu oluşturmalısınız.

---------------------------- Örnek Ayrıntılar ----------------------------

i9JxhK.png


Sanal makine adı: İstediğiniz bir ad koyabilirsiniz.

Bölge: Sanal makinemizin, VDS hizmetimizin bölgesini seçiyoruz. aynı şekilde de kalabilir.

Kullanılabilirlik seçenekleri: Web siteleri için kullanılan yedekleme ile aynı mantık da çalışmaktadır. VDS hizmetinizde yaptığınız değişiklikler sebebiyle bazı hatalar meydana gelebilir. Bu hatalar meydana gelince daha önceki sistem yedeğine geçmemizi sağlar.

Görüntü: VDS hizmetimizin işletim sistemidir. Windows/Ubuntu sürümlerini seçmeniz mümkün.

Boyut: VDS Hizmetimizin boyutunu seçeneklerden seçebiliriz. 14 GB'a kadar yükseltmemiz mümkün.

---------------------------- Yönetici hesabı ----------------------------

hYwAy9.png


Kullanıcı Adı: VDS hizmetimize giriş yaparken kullanacağız. Bu nedenden dolayı aklınızda kalınabilecek bir isim seçmeniz daha iyi olacaktır.

Parola: VDS hizmetimize giriş yaparken kullanacağımız bilgi :gozkirpan Karışık bir şifre seçmeniz önerilir.

Gelen bağlantı kuralları: VDS hizmetimize gelen bağlantıları engellemeye olanak sağlayan bir seçenek. Biz buradan ''Seçili bağlantı kurallarına izin ver'' Seçeneğini seçtikten sonra tüm bağlantılara izin veriyoruz. İsterseniz ''Yok'' seçeneği ile devre dışı bırakabilirsiniz.


91KgdM.png








5aE7rL.png




5. Adım: Tüm işlemleri tamamladıktan sonra aşağıda yer alan Gözden geçir + Oluştur butonuna tıklıyoruz.

GEZqfa.png








5aE7rL.png




6 Adım: Doğrulama başarıyla tamamlandı çıktısını gördükten sonra yeni bir sayfa açılacak. Burada azure'nin fiyat belirlediğini göreceğiz. Fiyat bize hesabı oluşturduktan sonra gönderilen bakiyeden gidecektir. Aşağıda bulunan oluştur butonuna tıklıyoruz.

iP5rlM.png









5aE7rL.png




7. Adım: Oluştur butonuna bastıktan sonra biraz bekliyoruz.

eOibI1.png








5aE7rL.png




8. Adım: Dağıtımınız tamamlandı şeklinde çıktıyı gördükten sonra solda yer alan sanal makineler alanına gidiyoruz.

y1MKGb.png








5aE7rL.png




10. Adım: Açılan sayfadan bağlan butonuna bastığımızda, sağ tarafta indirme bölümü açılacak. Buradan ''RDP Dosyasını indir'' Butonuna basıyoruz ve dosyamız inmeye başlayacak. Bu dosya sayesinde windows işletim sisteminde yer alan uzak masaüstüne bağlan isimli araç ile VDS hizmetimize bağlanıyoruz.

czPewG.png





Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi inen dosyaya tıkladıktan sonra vds hizmetimiz başarıyla açıldı :) Bu sayede bedava VDS açmış olduk.

2XkIBo.png




Ne Kadar Kullanılabilir ? //Kullanım Süreleri

VDS -Azure: Deneme için verilen ₺1.121,03 Tl bitene kadar kullanabilirsiniz.

VPS- DigitalOcean Hesabınıza tanımlı 100$ Tutar bitene kadar kullanabilirsiniz.

VPS- Amazon AWS Ortalama 1 yıl kullanabilirsiniz.

VPS - Goorm: Herhangi bir kötü niyetli faaliyet göstermediğiniz sürece süresiz kullanmanız mümkün



Elinize Emeğinize Sağlık
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.