Bilgisayar Donanımları | Kısa ve Öz

ENESZEUS

Yeni üye
20 Kas 2021
3
3
motherboard-isolated-on-white-vector-13730635.jpg

Anakart
Anakart, bilgisayarınızın performansını ve gücünü belirleyen temel donanımlardan birisidir.


ram-memory-module-vector-29005418.jpg

RAM
RAM bilgisayarın kısa süreli hafıza görevini üstlenen, oldukça hızlı bir bileşendir. RAM içerisinde anlık olarak veriler depolanır.



free-cpu-vector.png

İşlemci (Processor)
Bilgisayardaki donanım bileşenleri ve çevre birimlerinin, birbiriyle uyumlu çalışmasını sağlayan ve genel veri akışını kontrol eden işlemciler, bilgisayardaki temel veri hesaplamalarından sorumlu oluyor.


hard-disk-flat-icon-hardware-and-hdd-vector-15679973.jpg

Sabit sürücü
(Disk, Hard disk)

Sabit disk ya da Hard disk kısaca HDD ya da Türkçesi ile sabit disk sürücüsü veri depolanması amacı ile kullanılan manyetik kayıt ortamlarıdır.


video-card-vector-icon-vector-id1083598076

Ekran kartı
Bilgisayarda diğer parçaların yaptığı işlemleri kullanıcının görmesini sağlamaktadır. Kullanılan programın işlem yoğunluğuna göre ekran kartına binen yük de artmaktadır. Ekran kartı aynı zamanda oyunlardaki performanstan da sorumludur.


power-supply-unit-or-psu-realistic-isometric-icon-vector-32762052.jpg

Güç kaynağı
Power Supply bilgisayardaki donanımlarını çalıştırarak gerekli enerjiyi eşit miktarda dağıtabilmek için kullanılan parçadır.

Konu Bana Aittir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.