bilgisayar korsanları hakkında bilgi veren size 10 milyon

BY.REİS

Yeni üye
19 Tem 2021
23
8
52
Amerika Birleşik Devletleri, kritik altyapısına saldırmak için “yabancı bir hükümetin gözetimi veya kontrolü altında” hareket eden siber suçluları tespit etmesini sağlayan bilgileri veren herkese 10 milyon dolara kadar teklif verecek.




Bu, söz konusu ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından bir açıklamada duyuruldu ve bu eylemin Adalet için Ödüller (RFJ) programının bir parçası olduğunu ekledi.


"Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kritik altyapıyı hedef alan bazı kötü niyetli siber operasyonlar CFAA'yı (Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanımı Yasası) ihlal edebilir" dedi. Bu ihlallerin, fidye yazılımı saldırılarının bir parçası olarak gasp tehditlerini iletmeyi veya korunan bir bilgisayara kasıtlı erişimi içerebileceğini de sözlerine ekledi.

"Korunan bilgisayarlar, yalnızca Birleşik Devletler hükümetinin ve finans kurumlarının bilgisayar sistemlerini değil, aynı zamanda eyaletler arası veya dış ticareti veya iletişimi kullanan veya etkileyenleri de içerir" dedi.

Adalet için Ödüller RFJ, bu raporları web sitesinde almak için bir kanal oluşturmuştur ve bunların işlenmesini kolaylaştırmak için kurumlar arası ortaklarla birlikte çalışır ve ayrıca siber suçluları tespit etmelerini sağlayan bilgileri bildiren herkese ödüllerini öder. kripto para birimi ile.

1984'teki başlangıcından bu yana, bu girişim, terörizmi önlemeye, suçluları adalete teslim etmeye ve güvenlik tehditlerini çözmeye yardımcı olan eyleme dönüştürülebilir bilgiler sağlayan dünya çapında 100'den fazla kişiye 200 milyon dolardan fazla ödeme yaptı

NOT.ALINTIDIR
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.