Bu Özellik iOS'a Hiçbir Zaman Gelmeyecek

'Syera

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
iOS Bu Özelliği Getirmemekte Israrlı!!! İşte Detayları!

Güvenliği ile ünlü olan iOS, Android'de olan bir çok özelliği yeni sürümlerinde kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Fakat bir özelliği ısrarla getirmemekteler...



Sideloading yani APK yükleme
Apple kullanıcılarının ısrarla istediği lakin getirmedikleri bir özellik. Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen DMA ( Dijital Pazarlar Yasası) ve DSA (Dijital Hizmetler Yasası) sideloading'i tekrardan gündeme getirdi. Israrla bu özelliği istemediklerini belirten Apple CEO'su Tim Cook, üçüncü taraf yüklemelerinin tehlikeli olacağını ve cihazların kendi kontrolü dışında kullanılmasını istemleri dışı olduğunu söyledi.



Apple Yetkilileri, Android'de bulunan
kötü amaçlı yazılımları %99'unun iOS'ta olmadığını belirtti. ABD Senatosu Yargı Komitesi ise Apple'ın bu tutumunun yersiz olduğu düşünmekte. En son yapılan oturumda bu savunmasını samimiyetsiz bulduğunu aynı zamanda doğruluk payının bulunmadığını söylemektedir.


Apple herşeye inat Android'in tek güvenlik sıkıntısının sideloading olduğuna inanmakta. Komiteye ise savunma argümanı olarak iki faktörlü kimlik doğrulayıcı gibi görünen uygulamayı sundu. Senatosu Yargı Komitesi'ne gönderdiği argümanda "Yakın zamanda iki faktörlü bir kimlik doğrulayıcı olduğunu kullanıcılara düşündüren bir Android uygulamasının asıl amacının hassas finansal verileri çalmak için kötü amaçlı yazılımları yerleştirmekti." dedi.

Ayrıca şirket hükümet yetkilerinin hedefi olabilecek
Sosyal Mühendislik Saldırılarına dikkat çekti. Yasa dışı özellik içeren uygulamaların ise, App Store'un güvenlik bariyerini geçmeyi başaramadığını şirket bir kez daha vurguladı.

Bir konunun daha sonuna geldik...
Peki siz bu sideloading açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir sonraki konuda görüşmek üzere...

2ghrfsm.png
 
Son düzenleme:

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,280
2,463
Yok arkadaş böyle olmaz bu Apple şart Android sarmıyor
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.