Cities in Motion 2

Shift-TR®

Özel Üye
27 May 2012
2,834
0
aklaşık 1.5 yıl önce Cities in Motion adlı ulaşım simülasyonu oyunuyla karşımıza çıkan Colossal Order firması şimdi ise ilk oyunun daha gelişmiş bir versiyonu olan Cities in Motion 2 ile PC'lerimizdeki yerini almak istiyor. Ama ilk oyunu oldukça seven ve bağrımıza basan bizler bakalım Cities in Motion 2'yi sevecek miyiz?

Kurduğunuz ulaşım sistemine göre gelişen şehirler Cities in Motion 2'de sizleri bekliyor

İlk Cities in Motion her ne kadar oyuncular tarafından çok sevilen bir oyun olsa da bazı eksiklikleri de yok değildi. Öncelikle oyunda gece gündüz sistemi bulunmuyordu ve şehirler oldukça donuk gözüküyorlardı. Bunların dışında oyunda para kazanmak oldukça zordu ve taşıma araçları üzerinde tam bir kontrole sahip değildik. Bu eksiklikler oyunun hayranları tarafından sıklıkla dile getirildiği için yapımcı Colossal Order, Cities in Motion 2'de ilk oyundaki eksiklikleri tamamlamış ve bunun üzerine bir de oyuna çok oyunculu mod da eklemiş.

Cities in Motion 2'de alıştırma modu, kum havuzu modu, senaryo modu, harita editörü ve çok oyunculu mod bulunuyor. Her ne kadar oyunda senaryo modu bulunsa da bu modda herhangi bir hikaye akışı mevcut değil. Bölümlerde size verilen belli başlı görevleri yerine getiriyorsunuz ve bölümleri geçiyorsunuz o kadar. Oyunda en çok zaman geçireceğiniz bölüm kum havuzu modu olacaktır, ne de olsa SimCity türü oyunlarda en çok zaman geçirdiğiniz mod odur değil mi? Oyunun oynanışı genel olarak ilk Cities in Motion'a benziyor. Yönettiğiniz şehirin ulaşım sistemini kurmaya çalışıyorsunuz. Ulaşım için elinizde bulunan araçlar ise; otobüs, deniz otobüsü, metro, tramvay ve tüm İstanbul'da yaşayanların en sevdiği ulaşım aracı metrobüsten ibaret. Evet, ulaşım araçları ilk başta size az gelebilir ama ilk oyuna ne kadar indirilebilir içerik çıktığını göz önüne alırsak yeni araçların da yolda olduğunu anlayabilirsiniz. İlk oyunu oynadıysanız bile bu oyundaki alıştırma bölümünü oynamanızı tavsiye ediyorum zira arayüz tamamiyle değiştiği için sıkıntı çekebilirsiniz. Hazır laf arayüzden açılmışken biraz arayüz hakkında konuşmak istiyorum. Evet, arayüz size her türlü bilgiyi veriyor ve oyunu arayüzden yönetebiliyorsunuz ama arayüzün kullanımı oldukça zor ve karışık. İlk oyunda oldukça güzel bir arayüz kullanan Colossal Order firması acaba bu oyunda neden böyle karışık bir arayüz kullanmayı tercih etti anlamak gerçekten de güç. Arayüz ekranları karşısında zaman zaman kendinizi kaybettiğiniz bile olabiliyor.



Güneşin doğuşu batışı farksız.


Cities in Motion 2'de ilk oyunda olduğu gibi gerçek şehirler bulunmuyor ve bir zaman akışı da mevcut değil (ilk oyunda 1920'li yıllardan günümüze geliyorduk ve zaman içerisinde ulaşım araçları değişiyordu ve şehirler büyüyordu). Oyun günümüzde geçiyor ve günümüzün ulaşım araçları oyunda bulunuyor. Bu ilk bakışta bir eksi olarak gözükebilir ama Cities in Motion 2'nin sunduğu yenilikler göz önünde bulundurulduğunda bunu görmezden gelebiliyorsunuz. Öncelikle artık oyunda gece gündüz sistemi bulunuyor ve bu sistem oldukça gerçekçi bir şekilde çalışıyor. Şehirde yaşayan insanlar sabahları işlerine veya okullarına gidiyorlar bu nedenle sabahları ulaşım araçlarında bir yoğunluk olabiliyor, tabii sizin de önleminizi ona göre almanız gerekiyor. Geceleri ise aynı gerçek hayatta olduğu gibi caddeler gündüze göre boş oluyor. Bunun haricinde artık ulaşım araçlarının günün hangi saatlerinde hareket edeceğini ve hangi sıklıkla hareket edeceğini ayarlayabiliyorsunuz. Şehrin bir bölgesinde çok mu yoğunluk var, o zaman oraya çok fazla sıklıkta ulaşım aracı yollayabiliyorsunuz. Ayrıca artık şehirlerin gelişmesine de katkıda bulunabiliyorsunuz; lüks ulaşım araçları kurarsanız şehirde gökdelenler ve büyük iş yerleri inşaa edilmeye başlarken, sıradan ulaşım araçları kurarsanız şehiriniz de pek gelişmiyor. Tüm bunların yanında artık kısmi bir şekilde de olsa kendiniz yollar yapabiliyorsunuz ve ulaşım ağınızı genişletebiliyorsuz veya bir yerde trafik sıkışıklığı varsa başka bir yol daha yapıp trafiği rahatlatabiliyorsunuz. Bilet fiyatları konusunda da yenilikler oyunda bulunuyor, artık bilet fiyatlarını şehrin bölgelerine göre ayarlayabiliyorsunuz ve aylık biletler satabiliyorsunuz. Çalışanların ücretlerini ayarlama ve bankadan borç alma gibi şeyler de yine Cities in Motion 2'de yer alan özellikler arasında yer alıyor.
 

Akrep4136

Uzman üye
23 Haz 2013
1,129
0
TAOW
Cities in Motion 2 oynayabilmeniz için gereken minimum ve önerilen sistem konfigürasyonları şöyle;

Minimum Sistem Gereksinimleri

Çift Çekirdekli 2.0 GHz İşlemci
nVIDIA GeForce 8800 veya ATI Radeon HD 3850 512 MB Ekran Kartı
3 GB RAM
2 GB Harddisk Alanı
İnternet Bağlantısı

Önerilen Sistem Gereksinimleri

Dört Çekirdekli 3.0 GHz İşlemci
nVIDIA GeForce GTX460 veya AMD Radeon HD 6850 1 GB Ekran Kartı
4 GB RAM
2 GB Harddisk alanı
İnternet Bağlantısı
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.