CompTIA Sertifikası

CassPort

Uzman üye
31 Ara 2015
1,592
38
root@cass:~#
onutwy.png


Computing Technology Industry Association(CompTIA) sertifikası, bilgisayar sektöründe hizmet veren firmaların yeterliliklerini en üst seviyeye taşımayı amaçlamaktadır. Yazılım, donanım firmaları, servis firmaları, dağıtıcılar vb. firmalar tarafından desteklenmektedir. CompTIA A+ iki adımlı sınavdan oluşuyor. Birinci sınav olan CORE EXAMINATION ile donanım bilginiz ölçülür, ikinci sınav olan MS-DOS ve Windows bilginizin ölçüldüğü MS-DOS & WINDOWS SPECIALITY EXAMINATION'dır. 70 soru içermektedir ve sınav süresi toplam 90 dk'dır. %66 başarı sağlayan kişiler bu sertifikayı kazanmaya hak kazanır. Başarısız olanlar 3 günün ardından tekrardan sınava girebilir. Sertifika sahibi teknisyenler bilgisayarları kurma, bakımını yapma, kişiselleştirme ve çalıştırma konularında bilgi sahibi olarak eğitimlerini tamamlarlar.

onul1p.png


COMPTIA SERTİFİKALARI:

CompTIA A+ : Giriş düzeyi BT teknisyenlerine yönelik CompTIA A+ sınavı, önleyici bakım, temel ağlar, kurulum, sorun giderme, iletişim ve profesyonelliği kapsar.

CompTIA Network+ : Ağ profesyonellerine yönelik CompTIA Network+ sınavı, temel ağ altyapısı yönetimi, bakımı, sorun gidermesi, işletimi ve yapılandırmasını kapsar.

CompTIA Security+ : Deneyimli güvenlik profesyonellerine yönelik CompTIA Security+ sınavı, sistem güvenliği, ağ altyapısı, kriptografi, değerlendirmeler ve denetimleri kapsar.


onuMuM.png



 

4C5

Yeni üye
6 Mar 2016
20
0
Istanbul
Merhabalar bu sertifikasyon programı için Türkiyede İstanbul Ankarada herhangi bir firma var mı?
Araştırmalarımda bulamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.