Delphi/Case Yapısının Kullanım Şekilleri//Cem Adrian

BÖKE

Yaşayan Forum Efsanesi
20 Ağu 2016
8,754
411
Bir çok durumda dallanma işlemlerinizi “if” ile gerçekleştireceksiniz. Fakat kodunuzun daha kolay anlaşılabilirliği (veya yazılması) açısından bazı durumlarda “case” yapısını kullanmanız uygun olacaktır.

Şunu hiç bir zaman unutmayın “case” yapısı ile gerçekleştireceğiniz tüm kodları 'if' yapısıyla yazabilirsiniz, ama tersi mümkün değildir. Yani if yapısıyla oluşturacağınız kodları“case” ile yazamayabilirsiniz.

“case” yapısının kullanım şekilleri

Kod:
procedure TForm1.Button13Click(Sender: TObject);
var
  sayi:integer;
begin
  case sayi of
    1:ShowMessage('Girdiğiniz Sayı1 dir');
    2:ShowMessage('Girdiğiniz Sayı2 dir');
    3:ShowMessage('Girdiğiniz Sayı3 dür');
    4:ShowMessage('Girdiğiniz Sayı4 dür');
    5:ShowMessage('Girdiğiniz Sayı5 dir');
  else
    ShowMessage('Girdiğiniz Sayı Yanlışdır');
  end;
end;

“Case” yapısının davranışı şöyledir. Alternatifli değişkenin değerleri teker teker irdelenerek gerekli kodların işletilmesi sağlanır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.