Domain (Alan adı) Güvenliği Nasıl Sağlanır?

TilkiBaba

Katılımcı Üye
19 Haz 2013
559
46
exploitworld
Domain (Alan adı) Güvenliği Nasıl Sağlanır?



Merhaba değerli TurkHackTeam Ailesi;

Domain (Alan Adı), bir web sitesinin internetteki adresidir.
"www." ile başlayan ve sonunda ".com," ".net" ya da ".org" gibi uzantıları bulunan domainler,
teknik olarak bir DNS adresinden oluşmaktadır. Domain'in Türkçe karşılığı alan adıdır.
İnternet üzerinden yayın yapacak bir web sitesi açmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş bir alan adı satın almaktır.
Alan adı kişiye özeldir.
Peki Domain güvenliğini nasıl sağlarız ?

Alan adını alırken öncelikle kendi adınıza almalısınız. Arkadaşınız veya başka biri adına alırsanız ileride birçok sıkıntıyla karşılaşabilirsiniz.


E-Posta Adresi:


*Alan adını hacklemek istiyenler şifrenizin çalınması aşamasında son adımda size bildirim geleceğinden e-posta adresinizi doğru vermeli ve sık sık kontrol etmelisiniz.
*E-posta güvenliğiniz için de şifrelerinizde karmaşık ve özel karakterler kullanmalı, güvenlik sorusuna klişe cevaplar vermekten uzak durmalısınız.
*Kaynağı belirsiz maillerden uzak durmalı, her kim olursa olsun yollanılan dosyayı indirmemelisiniz.
*İndirilmemesi gereken bazı uzantılar "exe,bat,docx,doc,pdf" şeklindedir. Bildiğiniz gibi Trojanlar artık "PDF" ve "docx" gibi uzantılara entegre edilebiliyor.


Güçlü Bir Şifre Belirlemek:

*Hackerların en çok kullandığı saldırılardan biri de Kaba Kuvvet (Brute Force) saldırılarıdır.
*Bu saldırılardan korunmak için şifrelerinizi daima güçlü tutmalısınız. Büyük-küçük harf, sayı, özel karakter kullanırsanız şifrelerinizin kırılması -tabiri caizse- yıllar sürecektir.
*Şifrelerinizi bilgisayarınıza boş bir klasör veya yeni metin belgesine yazıp şifresiz ve görünür bir şekilde kaydetmeyin, fakat giriş tarihlerinizi kayıt altına alın ve bunları kontrol edin çünkü giriş kayıtlarına bakarak sizden izinsiz giriş yapılmış mı onu kontrol edebilirsiniz.


Antivirüs Programı Kullanın:

*Bilgisayar güvenliğiniz için antivirüs programı kullanarak trojan gibi virüslerden korunabilirsiniz.

Whois Bilgilerinizi Gizleyin:

*Whois alan adı sahibi bilgilerinin, alan adının kullandığı isim sunucuları ya da sunucu ip adreslerinin yer aldığı bir tür kimlik bilgisidir ve programlar aracılığı ile bu bilgiler gözükebilir. Whois bilgilerinizi gizlerseniz daha güvende olursunuz.

Alan Adı Transfer Güvenliği:

*E-postanızın hacklennmesi durumunda alan adınızın transfer edilmemesi için transfer kilidi yaparak bir bakıma alan adınızı korumuş olursunuz, bu durumu alan adını alırken hosting firmanıza söylemeniz gerekmektedir.

Domain Tescil Süresi:

*Bir domain ve hosting aldınız, günlerce belki aylarca emek verdiniz ama alan adı tescil sürenizi takip etmediğiniz için alan adınız başkası tarafından alınabilir ve size faiş fiyatlara satmak isteyebilirler.Bu durumun yaşanmaması için tescil günlerinizi mutlaka takip etmelisiniz.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.