En Güzel 10 XenForo Eklentisi

'Chan

Uzman üye
1 Nis 2020
1,801
1,457
Shibuya
logo.png






En Güzel 10 XenForo Eklentisi



Geçmişde XenForo kullanmıştım ve ara sıra bazı konularım için kurulum yaparak eski anıları yaşıyorum diyebilirim. Kurulum yaptığımda ise XenForo forumlarını ziyaret ederek yeni eklentileri denemek ve belli bir süre test için kullanmak benim için hobi gibi bir şey oldu. Bu konuda ise başlıktan anlayacağınız üzere "XenForo" altyapısı için hazırlanmış olan eklentilere bakacağız. Sadece genel geçer bir bilgi olmaması için ufak ufak kendi tecrübelerimden de söz edeceğim. (Eklentilerin güzel veya kötü olması kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir)




5aE7rL.png





ld9kc0j.jpg




Yazmak İçin Konuş Eklentisi



Forum sistemlerinin geliştiği gibi yeni yeni eklentiler ortaya çıkıyor. Yazmak için konuş eklentiside bunlardan birisi diyebilirim. Forum üzerinde her nekadar konular açsak, mesajlar yazsakda zaman zaman yazı yazmaktan sıkılabiliyoruz ve forumlardan, yazı yazmaktan uzak yaşamayı tercih ediyoruz. Google çeviri ve diğer çeviri uygulamalarında bulunan, sesden yazıya çevirme yapan özelliğin eklenti haline getirilmiş hali diyebiliriz. Özellikle ben telefon üzerinden foruma erişim yaparken, telefonum küçük olduğundan yazma olayında çok problem yaşıyorum. Eminim aynı durumdan müzdarip olduğum kişiler aramızda vardır. Eklentimizin, sadece izin verilen gruplarda çalışma, admin paneli üzerinden kullanıma kapatma ve açma gibi özellikleri bulunuyor. Bir forumunuz varsa kesin kullanmalısınız diyebileceğim eklentilerden.




5aE7rL.png





j03lkiy.jpg




Bildirim Sesi Eklentisi



En beğendiğim eklentiler arasında. Forumumuzda yer alan üyelere herhangi bir özel mesaj veya konulardan bildirim geldiğinde belirlediğiniz sesi çıkarak forum üyesini haberdar eder. Ayrıca özel mesaja ve normal bildirime göre ses değişikliği yapabilir, Filezilla veya C-panel yoluyla eklentinin bulunduğu klasöre giderek, ses dosyalarının bulunduğu alana mp3 uzantılı bir ses dosyası atarsanız, eklentiniz bunu algılayacaktır. Daha sonra XenForo panelinizden seçim yapabilirsiniz. Burada bionluk veya farklı freelancer platformları üzerinden forumunuza özel bir bildirim sesi yaptırarak, üyelerinizin daha çok dikkatini çekebilirsiniz. Bu sayede sırf bu özelliği görmek veya denemek amacıyla foruma üye olanlar bile olacaktır. Bildirim demişken aklıma geldi; Forumunuza yeni gelen bir ziyaretçiye otomatik olarak "karşılama" mesajı gitmesini sağlamak o üyeye kendini değerli hissettirecek ve forumda daha fazla kalmasını sağlayacaktır. (XenForo 1'de admin paneli >> seçenekler >> yeni kullanıcı kayıt seçenekleri >> yeni kullanıcıyı karşılama Mesajı alanından yapılmaktadır. XenForo 2'de var mı bilemiyorum ama galiba vardır.)




5aE7rL.png





iocwatn.png




Ziyaretçilere Linkleri Gizle Eklentisi



Link içermeyen, normal konuların açıldığı forumların kullanmaya pek ihtiyacı yok ama oyun, dosya, film, tema, resim vb. İçeriklerin yer aldığı ve indirme işlemlerinin gerçekleştiği forumlar için gerçekten gerekli bir site. Çoğu kişi bu link gizlemenin kullanıcıyı forumdan uzaklaştığını düşünüyor ve bende buna katılıyorum, ancak başka bir web sitesinde olmayan içeriklerin paylaşıldığı web siteleri için bire bir. Çünkü web sitenize gelen ziyaretcinin sitenizden çıkarak farklı bir web sitesine gitme gibi bir olanağı kalmıyor. Bu sayede yeni bir üye kazanıyorsunuz.. Gelen üyelerin e-mail bildiriminide açtırabilirseniz, ara sıra mail adreslerine ilgilerini çekebilecek bağlantılar göndererek, onları yeniden foruma giriş yaptırabilirsiniz. Günümüzde ise birçok hack ve nulled paylaşımların yapıldığı büyük forumlar "link gizleme" özelliğini kullanmaktadır.




5aE7rL.png





i7tyyen.jpg




Konuyu Kimler Görüntülüyor Eklentisi



Eklenti sayesinde açtığınız veya diğer üyeler tarafından açılmış konuların altında "bu içeriği görüntüleyenler" gibisinden bir alan oluşur. Bu sayede konuyu kimlerin görüntülediğini görebiliyoruz. Bu eklentinin olumlu yanı bazı kullanıcılar (Ben de dahil) konuyu kimler görüntülüyor olayına fazlasıyla takılıyorlar. Bu sayede forumunuzda olduklarından fazla kalabilir veya sayfayı sürekli olarak yenileme durumuna girebilirler. Bu nedenden dolayı aktif üyeler bölümü sürekli olarak boş kalmış olmaz. Ayrıca ziyaretçilerinde sayısının yazması konuyu açan kişiyi ayrı bir motive edebilir. Eklenti yüklenince direkt çalışmamaktadır, grup izinlerinden kullanıcı grubuna göre yetki verebilirsiniz.




5aE7rL.png





78swuse.png




Hoş Geldiniz Paneli Eklentisi



Ziyaretçiler web sitenize giriş yaptığında header bölümünün ve forumların hemen üstünde dikdörtgen şekilli "Hoş geldiniz" yazısı çıkar ve sağ ve sol alt tarafında "giriş yap" butonuyla beraber "kayıt ol" butonu yer alır. Ayrıca hoş geldiniz alanını forumunuzun içeriğine göre güncelleme gibi bir olanağınız mümkün. Ziyaretçilerin kayıt ol, üyelerin giriş yap butonlarını bulmalarında zorluk çekmemesini sağlamasının yanında gelen ziyaretçiyi rahatsız etmeyerek, sabit yerindedir.




5aE7rL.png





12xff7n.jpg




Forum İkonlarını Özelleştir Eklentisi



Forumda bulunan her bir kategori için ayrı ayrı icon verilmesini sağlayan eklentidir. Eklentinin yer aldığı dizine giderek eklemek istediğimiz ikonları bir bir atıyoruz. Daha sonra düzenlenecek foruma gelerek ilgili dizine yüklediğimiz resim adını uzantısıyla beraber yazıyoruz. Kategori ikonu yapmak istediğiniz resim uzantıları jpg, png ve gif olabilir. Nereye yükleyeceğinizi öğrenme için eklentiyi indirdikten sonra styles klasörün içerisine bakabilirsiniz. Foruma ayrı bir hava kattığından dolayı üyelerinize ve ziyaretçilerinizin gözüne daha hoş gelecektir.




5aE7rL.png





mgut08f.png




Forum İstatistik Sistemi Eklentisi



XenForo'yu kurduktan sonra yüklenilen ilk eklentilerin içerisinde yer alır. TurkHackTeam.org'da ve yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi foruma giriş yapan ziyaretçilerin veya üyelerin yeni mesajları takip etmesi, yeni konulara göz atması amacıyla yapılmış bir eklentidir diyebiliriz. Ayrıca en çok beğenilenler ve görüntülenenler gibi istatistiklerin bu sisteme dahil edilmesi üyelerin birbiri ile yarışmasınıda kısmen sağlayacaktır. Kategoriye göre kısıtlama getirilmesi gibi bir özelliğin olması çok güzel. Ek olarak, forum temanıza göre forum istatistik sisteminin renkleriylede oynayabilirsiniz. Örneğin, gece ve gündüz şeklinde 2 farklı tema yaparken değiştirebilirsiniz.




5aE7rL.png





72pl603.png




Forumdaki Tüm Özel Konuşmaları Okuma Ve Silme Eklentisi



Forumda üyelerin veya yöneticilerin özel mesajlarını okumayı sağlar. Grup izinlerinden belirli bir gruba bu yetki verilir ve o grupda yer alan kullanıcılar forumda yapılan özel mesajları okuyabilir. Bu eklenti sayesinde forumunuzda olup/bitenlerden haberdar olabilir, size ve web sitenize düzenlenebilecek saldırılardan haberdar olabilirsiniz. (Saldırı denince çoğunlukla ddos falan geliyor ama o değil, konu açma veya mesaj saldırıları gibi. Üyelerin kendi aralarında planlayarak yapabilecekleri saldırılar yani)




5aE7rL.png





qad2g67.jpg




Sabit Konuları Normal Konulardan Ayırma Eklentisi



Aynı bizim forumumuzun kategorilerinde olduğu gibi sabit konular ve normal konular ayrı şekilde yerleştirmeyi sağlar. Sabitlenmiş konular mesaj atılmasa ve güncellenmese dahi sabitlendiği kategoride kalır. Üzerinden zaman geçse bile diğer sayfalarda kaybolmaz. Bu nedenden dolayı forumumuzda bulunan sabit konular, özenle hazırlanmış ve genel bir anlatımın yer aldığı konulardır. Ayrıca eklenti sayesinde sabit konularla, normal konuların arka plan renklerini değiştirebiliyoruz. Bu sayede sabit konular bulunduğu kategoride daha çok açığa çıkıyor ve dikkat çekiyor.




5aE7rL.png





acq8c7z.jpg




XenFooter Sistemi Eklentisi (Daha güzel bir footer)




Daha düzenli ve göze hitap eden bir footer alanı oluşturmanızı sağlar. Eklenti ile beraber footer alanında sosyal paylaşım butonları, forum duyuru alanı, hızlı linkler ve forum yazılımı bilgisinin yer aldığı alan gelir. Eklenti veri tabanımızı etkilememektedir. Sadece diğer çoğu eklentiler gibi şablonlarda değişiklik yapmaktadır. Ayrıca dilerseniz, grup izinleri alanından footer bölümünü istediğiniz kullanıcıya gösterip/göstermeme gibi bir şey ayarlayabilirsiniz.




5aE7rL.png





Konuda yer alan eklentilerin birçoğu XenForo 2.0 ve 2.2 sürümüne uyumlu olarak çalışmaktadır. Eklentilerin kurulumu klasik eklenti kurulumu gibi olduğundan anlatma gereği duymadım. Eklentilerin indirme linklerini eklemem doğrultusunda telif hakkı gibi durumlar olabileceğinden dolayı böyle bir işlem yapmadım. İndirmek isteyen kişiler, konuda bulunan eklenti başlıklarını direkt olarak Google'da aratabilir.




n2148e0.png



İyi forumlar dilerim.
 
Son düzenleme:

TOZQOPARAN

Uzman üye
3 Nis 2021
1,258
678
Eski Anka Underground Tim
logo.png






En Güzel 10 XenForo Eklentisi



Geçmişde XenForo kullanmıştım ve ara sıra bazı konularım için kurulum yaparak eski anıları yaşıyorum diyebilirim. Kurulum yaptığımda ise XenForo forumlarını ziyaret ederek yeni eklentileri denemek ve belli bir süre test için kullanmak benim için hobi gibi bir şey oldu. Bu konuda ise başlıktan anlayacağınız üzere "XenForo" altyapısı için hazırlanmış olan eklentilere bakacağız. Sadece genel geçer bir bilgi olmaması için ufak ufak kendi tecrübelerimden de söz edeceğim. (Eklentilerin güzel veya kötü olması kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir)




5aE7rL.png





ld9kc0j.jpg




Yazmak İçin Konuş Eklentisi



Forum sistemlerinin geliştiği gibi yeni yeni eklentiler ortaya çıkıyor. Yazmak için konuş eklentiside bunlardan birisi diyebilirim. Forum üzerinde her nekadar konular açsak, mesajlar yazsakda zaman zaman yazı yazmaktan sıkılabiliyoruz ve forumlardan, yazı yazmaktan uzak yaşamayı tercih ediyoruz. Google çeviri ve diğer çeviri uygulamalarında bulunan, sesden yazıya çevirme yapan özelliğin eklenti haline getirilmiş hali diyebiliriz. Özellikle ben telefon üzerinden foruma erişim yaparken, telefonum küçük olduğundan yazma olayında çok problem yaşıyorum. Eminim aynı durumdan müzdarip olduğum kişiler aramızda vardır. Eklentimizin, sadece izin verilen gruplarda çalışma, admin paneli üzerinden kullanıma kapatma ve açma gibi özellikleri bulunuyor. Bir forumunuz varsa kesin kullanmalısınız diyebileceğim eklentilerden.




5aE7rL.png





j03lkiy.jpg




Bildirim Sesi Eklentisi



En beğendiğim eklentiler arasında. Forumumuzda yer alan üyelere herhangi bir özel mesaj veya konulardan bildirim geldiğinde belirlediğiniz sesi çıkarak forum üyesini haberdar eder. Ayrıca özel mesaja ve normal bildirime göre ses değişikliği yapabilir, Filezilla veya C-panel yoluyla eklentinin bulunduğu klasöre giderek, ses dosyalarının bulunduğu alana mp3 uzantılı bir ses dosyası atarsanız, eklentiniz bunu algılayacaktır. Daha sonra XenForo panelinizden seçim yapabilirsiniz. Burada bionluk veya farklı freelancer platformları üzerinden forumunuza özel bir bildirim sesi yaptırarak, üyelerinizin daha çok dikkatini çekebilirsiniz. Bu sayede sırf bu özelliği görmek veya denemek amacıyla foruma üye olanlar bile olacaktır. Bildirim demişken aklıma geldi; Forumunuza yeni gelen bir ziyaretçiye otomatik olarak "karşılama" mesajı gitmesini sağlamak o üyeye kendini değerli hissettirecek ve forumda daha fazla kalmasını sağlayacaktır. (XenForo 1'de admin paneli >> seçenekler >> yeni kullanıcı kayıt seçenekleri >> yeni kullanıcıyı karşılama Mesajı alanından yapılmaktadır. XenForo 2'de var mı bilemiyorum ama galiba vardır.)




5aE7rL.png





iocwatn.png




Ziyaretçilere Linkleri Gizle Eklentisi



Link içermeyen, normal konuların açıldığı forumların kullanmaya pek ihtiyacı yok ama oyun, dosya, film, tema, resim vb. İçeriklerin yer aldığı ve indirme işlemlerinin gerçekleştiği forumlar için gerçekten gerekli bir site. Çoğu kişi bu link gizlemenin kullanıcıyı forumdan uzaklaştığını düşünüyor ve bende buna katılıyorum, ancak başka bir web sitesinde olmayan içeriklerin paylaşıldığı web siteleri için bire bir. Çünkü web sitenize gelen ziyaretcinin sitenizden çıkarak farklı bir web sitesine gitme gibi bir olanağı kalmıyor. Bu sayede yeni bir üye kazanıyorsunuz.. Gelen üyelerin e-mail bildiriminide açtırabilirseniz, ara sıra mail adreslerine ilgilerini çekebilecek bağlantılar göndererek, onları yeniden foruma giriş yaptırabilirsiniz. Günümüzde ise birçok hack ve nulled paylaşımların yapıldığı büyük forumlar "link gizleme" özelliğini kullanmaktadır.




5aE7rL.png





i7tyyen.jpg




Konuyu Kimler Görüntülüyor Eklentisi



Eklenti sayesinde açtığınız veya diğer üyeler tarafından açılmış konuların altında "bu içeriği görüntüleyenler" gibisinden bir alan oluşur. Bu sayede konuyu kimlerin görüntülediğini görebiliyoruz. Bu eklentinin olumlu yanı bazı kullanıcılar (Ben de dahil) konuyu kimler görüntülüyor olayına fazlasıyla takılıyorlar. Bu sayede forumunuzda olduklarından fazla kalabilir veya sayfayı sürekli olarak yenileme durumuna girebilirler. Bu nedenden dolayı aktif üyeler bölümü sürekli olarak boş kalmış olmaz. Ayrıca ziyaretçilerinde sayısının yazması konuyu açan kişiyi ayrı bir motive edebilir. Eklenti yüklenince direkt çalışmamaktadır, grup izinlerinden kullanıcı grubuna göre yetki verebilirsiniz.




5aE7rL.png





78swuse.png




Hoş Geldiniz Paneli Eklentisi



Ziyaretçiler web sitenize giriş yaptığında header bölümünün ve forumların hemen üstünde dikdörtgen şekilli "Hoş geldiniz" yazısı çıkar ve sağ ve sol alt tarafında "giriş yap" butonuyla beraber "kayıt ol" butonu yer alır. Ayrıca hoş geldiniz alanını forumunuzun içeriğine göre güncelleme gibi bir olanağınız mümkün. Ziyaretçilerin kayıt ol, üyelerin giriş yap butonlarını bulmalarında zorluk çekmemesini sağlamasının yanında gelen ziyaretçiyi rahatsız etmeyerek, sabit yerindedir.




5aE7rL.png





12xff7n.jpg




Forum İkonlarını Özelleştir Eklentisi



Forumda bulunan her bir kategori için ayrı ayrı icon verilmesini sağlayan eklentidir. Eklentinin yer aldığı dizine giderek eklemek istediğimiz ikonları bir bir atıyoruz. Daha sonra düzenlenecek foruma gelerek ilgili dizine yüklediğimiz resim adını uzantısıyla beraber yazıyoruz. Kategori ikonu yapmak istediğiniz resim uzantıları jpg, png ve gif olabilir. Nereye yükleyeceğinizi öğrenme için eklentiyi indirdikten sonra styles klasörün içerisine bakabilirsiniz. Foruma ayrı bir hava kattığından dolayı üyelerinize ve ziyaretçilerinizin gözüne daha hoş gelecektir.




5aE7rL.png





mgut08f.png




Forum İstatistik Sistemi Eklentisi



XenForo'yu kurduktan sonra yüklenilen ilk eklentilerin içerisinde yer alır. TurkHackTeam.org'da ve yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi foruma giriş yapan ziyaretçilerin veya üyelerin yeni mesajları takip etmesi, yeni konulara göz atması amacıyla yapılmış bir eklentidir diyebiliriz. Ayrıca en çok beğenilenler ve görüntülenenler gibi istatistiklerin bu sisteme dahil edilmesi üyelerin birbiri ile yarışmasınıda kısmen sağlayacaktır. Kategoriye göre kısıtlama getirilmesi gibi bir özelliğin olması çok güzel. Ek olarak, forum temanıza göre forum istatistik sisteminin renkleriylede oynayabilirsiniz. Örneğin, gece ve gündüz şeklinde 2 farklı tema yaparken değiştirebilirsiniz.




5aE7rL.png





72pl603.png




Forumdaki Tüm Özel Konuşmaları Okuma Ve Silme Eklentisi



Forumda üyelerin veya yöneticilerin özel mesajlarını okumayı sağlar. Grup izinlerinden belirli bir gruba bu yetki verilir ve o grupda yer alan kullanıcılar forumda yapılan özel mesajları okuyabilir. Bu eklenti sayesinde forumunuzda olup/bitenlerden haberdar olabilir, size ve web sitenize düzenlenebilecek saldırılardan haberdar olabilirsiniz. (Saldırı denince çoğunlukla ddos falan geliyor ama o değil, konu açma veya mesaj saldırıları gibi. Üyelerin kendi aralarında planlayarak yapabilecekleri saldırılar yani)




5aE7rL.png





qad2g67.jpg




Sabit Konuları Normal Konulardan Ayırma Eklentisi



Aynı bizim forumumuzun kategorilerinde olduğu gibi sabit konular ve normal konular ayrı şekilde yerleştirmeyi sağlar. Sabitlenmiş konular mesaj atılmasa ve güncellenmese dahi sabitlendiği kategoride kalır. Üzerinden zaman geçse bile diğer sayfalarda kaybolmaz. Bu nedenden dolayı forumumuzda bulunan sabit konular, özenle hazırlanmış ve genel bir anlatımın yer aldığı konulardır. Ayrıca eklenti sayesinde sabit konularla, normal konuların arka plan renklerini değiştirebiliyoruz. Bu sayede sabit konular bulunduğu kategoride daha çok açığa çıkıyor ve dikkat çekiyor.




5aE7rL.png





acq8c7z.jpg




XenFooter Sistemi Eklentisi (Daha güzel bir footer)




Daha düzenli ve göze hitap eden bir footer alanı oluşturmanızı sağlar. Eklenti ile beraber footer alanında sosyal paylaşım butonları, forum duyuru alanı, hızlı linkler ve forum yazılımı bilgisinin yer aldığı alan gelir. Eklenti veri tabanımızı etkilememektedir. Sadece diğer çoğu eklentiler gibi şablonlarda değişiklik yapmaktadır. Ayrıca dilerseniz, grup izinleri alanından footer bölümünü istediğiniz kullanıcıya gösterip/göstermeme gibi bir şey ayarlayabilirsiniz.




5aE7rL.png





Konuda yer alan eklentilerin birçoğu XenForo 2.0 ve 2.2 sürümüne uyumlu olarak çalışmaktadır. Eklentilerin kurulumu klasik eklenti kurulumu gibi olduğundan anlatma gereği duymadım. Eklentilerin indirme linklerini eklemem doğrultusunda telif hakkı gibi durumlar olabileceğinden dolayı böyle bir işlem yapmadım. İndirmek isteyen kişiler, konuda bulunan eklenti başlıklarını direkt olarak Google'da aratabilir.




n2148e0.png



İyi forumlar dilerim.

Eline emeğine sağlık hocam

 

cyber knight

Katılımcı Üye
30 Ağu 2021
710
437
Root@Cyberknight
logo.png






En Güzel 10 XenForo Eklentisi



Geçmişde XenForo kullanmıştım ve ara sıra bazı konularım için kurulum yaparak eski anıları yaşıyorum diyebilirim. Kurulum yaptığımda ise XenForo forumlarını ziyaret ederek yeni eklentileri denemek ve belli bir süre test için kullanmak benim için hobi gibi bir şey oldu. Bu konuda ise başlıktan anlayacağınız üzere "XenForo" altyapısı için hazırlanmış olan eklentilere bakacağız. Sadece genel geçer bir bilgi olmaması için ufak ufak kendi tecrübelerimden de söz edeceğim. (Eklentilerin güzel veya kötü olması kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir)




5aE7rL.png





ld9kc0j.jpg




Yazmak İçin Konuş Eklentisi



Forum sistemlerinin geliştiği gibi yeni yeni eklentiler ortaya çıkıyor. Yazmak için konuş eklentiside bunlardan birisi diyebilirim. Forum üzerinde her nekadar konular açsak, mesajlar yazsakda zaman zaman yazı yazmaktan sıkılabiliyoruz ve forumlardan, yazı yazmaktan uzak yaşamayı tercih ediyoruz. Google çeviri ve diğer çeviri uygulamalarında bulunan, sesden yazıya çevirme yapan özelliğin eklenti haline getirilmiş hali diyebiliriz. Özellikle ben telefon üzerinden foruma erişim yaparken, telefonum küçük olduğundan yazma olayında çok problem yaşıyorum. Eminim aynı durumdan müzdarip olduğum kişiler aramızda vardır. Eklentimizin, sadece izin verilen gruplarda çalışma, admin paneli üzerinden kullanıma kapatma ve açma gibi özellikleri bulunuyor. Bir forumunuz varsa kesin kullanmalısınız diyebileceğim eklentilerden.




5aE7rL.png





j03lkiy.jpg




Bildirim Sesi Eklentisi



En beğendiğim eklentiler arasında. Forumumuzda yer alan üyelere herhangi bir özel mesaj veya konulardan bildirim geldiğinde belirlediğiniz sesi çıkarak forum üyesini haberdar eder. Ayrıca özel mesaja ve normal bildirime göre ses değişikliği yapabilir, Filezilla veya C-panel yoluyla eklentinin bulunduğu klasöre giderek, ses dosyalarının bulunduğu alana mp3 uzantılı bir ses dosyası atarsanız, eklentiniz bunu algılayacaktır. Daha sonra XenForo panelinizden seçim yapabilirsiniz. Burada bionluk veya farklı freelancer platformları üzerinden forumunuza özel bir bildirim sesi yaptırarak, üyelerinizin daha çok dikkatini çekebilirsiniz. Bu sayede sırf bu özelliği görmek veya denemek amacıyla foruma üye olanlar bile olacaktır. Bildirim demişken aklıma geldi; Forumunuza yeni gelen bir ziyaretçiye otomatik olarak "karşılama" mesajı gitmesini sağlamak o üyeye kendini değerli hissettirecek ve forumda daha fazla kalmasını sağlayacaktır. (XenForo 1'de admin paneli >> seçenekler >> yeni kullanıcı kayıt seçenekleri >> yeni kullanıcıyı karşılama Mesajı alanından yapılmaktadır. XenForo 2'de var mı bilemiyorum ama galiba vardır.)




5aE7rL.png





iocwatn.png




Ziyaretçilere Linkleri Gizle Eklentisi



Link içermeyen, normal konuların açıldığı forumların kullanmaya pek ihtiyacı yok ama oyun, dosya, film, tema, resim vb. İçeriklerin yer aldığı ve indirme işlemlerinin gerçekleştiği forumlar için gerçekten gerekli bir site. Çoğu kişi bu link gizlemenin kullanıcıyı forumdan uzaklaştığını düşünüyor ve bende buna katılıyorum, ancak başka bir web sitesinde olmayan içeriklerin paylaşıldığı web siteleri için bire bir. Çünkü web sitenize gelen ziyaretcinin sitenizden çıkarak farklı bir web sitesine gitme gibi bir olanağı kalmıyor. Bu sayede yeni bir üye kazanıyorsunuz.. Gelen üyelerin e-mail bildiriminide açtırabilirseniz, ara sıra mail adreslerine ilgilerini çekebilecek bağlantılar göndererek, onları yeniden foruma giriş yaptırabilirsiniz. Günümüzde ise birçok hack ve nulled paylaşımların yapıldığı büyük forumlar "link gizleme" özelliğini kullanmaktadır.




5aE7rL.png





i7tyyen.jpg




Konuyu Kimler Görüntülüyor Eklentisi



Eklenti sayesinde açtığınız veya diğer üyeler tarafından açılmış konuların altında "bu içeriği görüntüleyenler" gibisinden bir alan oluşur. Bu sayede konuyu kimlerin görüntülediğini görebiliyoruz. Bu eklentinin olumlu yanı bazı kullanıcılar (Ben de dahil) konuyu kimler görüntülüyor olayına fazlasıyla takılıyorlar. Bu sayede forumunuzda olduklarından fazla kalabilir veya sayfayı sürekli olarak yenileme durumuna girebilirler. Bu nedenden dolayı aktif üyeler bölümü sürekli olarak boş kalmış olmaz. Ayrıca ziyaretçilerinde sayısının yazması konuyu açan kişiyi ayrı bir motive edebilir. Eklenti yüklenince direkt çalışmamaktadır, grup izinlerinden kullanıcı grubuna göre yetki verebilirsiniz.




5aE7rL.png





78swuse.png




Hoş Geldiniz Paneli Eklentisi



Ziyaretçiler web sitenize giriş yaptığında header bölümünün ve forumların hemen üstünde dikdörtgen şekilli "Hoş geldiniz" yazısı çıkar ve sağ ve sol alt tarafında "giriş yap" butonuyla beraber "kayıt ol" butonu yer alır. Ayrıca hoş geldiniz alanını forumunuzun içeriğine göre güncelleme gibi bir olanağınız mümkün. Ziyaretçilerin kayıt ol, üyelerin giriş yap butonlarını bulmalarında zorluk çekmemesini sağlamasının yanında gelen ziyaretçiyi rahatsız etmeyerek, sabit yerindedir.




5aE7rL.png





12xff7n.jpg




Forum İkonlarını Özelleştir Eklentisi



Forumda bulunan her bir kategori için ayrı ayrı icon verilmesini sağlayan eklentidir. Eklentinin yer aldığı dizine giderek eklemek istediğimiz ikonları bir bir atıyoruz. Daha sonra düzenlenecek foruma gelerek ilgili dizine yüklediğimiz resim adını uzantısıyla beraber yazıyoruz. Kategori ikonu yapmak istediğiniz resim uzantıları jpg, png ve gif olabilir. Nereye yükleyeceğinizi öğrenme için eklentiyi indirdikten sonra styles klasörün içerisine bakabilirsiniz. Foruma ayrı bir hava kattığından dolayı üyelerinize ve ziyaretçilerinizin gözüne daha hoş gelecektir.




5aE7rL.png





mgut08f.png




Forum İstatistik Sistemi Eklentisi



XenForo'yu kurduktan sonra yüklenilen ilk eklentilerin içerisinde yer alır. TurkHackTeam.org'da ve yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi foruma giriş yapan ziyaretçilerin veya üyelerin yeni mesajları takip etmesi, yeni konulara göz atması amacıyla yapılmış bir eklentidir diyebiliriz. Ayrıca en çok beğenilenler ve görüntülenenler gibi istatistiklerin bu sisteme dahil edilmesi üyelerin birbiri ile yarışmasınıda kısmen sağlayacaktır. Kategoriye göre kısıtlama getirilmesi gibi bir özelliğin olması çok güzel. Ek olarak, forum temanıza göre forum istatistik sisteminin renkleriylede oynayabilirsiniz. Örneğin, gece ve gündüz şeklinde 2 farklı tema yaparken değiştirebilirsiniz.




5aE7rL.png





72pl603.png




Forumdaki Tüm Özel Konuşmaları Okuma Ve Silme Eklentisi



Forumda üyelerin veya yöneticilerin özel mesajlarını okumayı sağlar. Grup izinlerinden belirli bir gruba bu yetki verilir ve o grupda yer alan kullanıcılar forumda yapılan özel mesajları okuyabilir. Bu eklenti sayesinde forumunuzda olup/bitenlerden haberdar olabilir, size ve web sitenize düzenlenebilecek saldırılardan haberdar olabilirsiniz. (Saldırı denince çoğunlukla ddos falan geliyor ama o değil, konu açma veya mesaj saldırıları gibi. Üyelerin kendi aralarında planlayarak yapabilecekleri saldırılar yani)




5aE7rL.png





qad2g67.jpg




Sabit Konuları Normal Konulardan Ayırma Eklentisi



Aynı bizim forumumuzun kategorilerinde olduğu gibi sabit konular ve normal konular ayrı şekilde yerleştirmeyi sağlar. Sabitlenmiş konular mesaj atılmasa ve güncellenmese dahi sabitlendiği kategoride kalır. Üzerinden zaman geçse bile diğer sayfalarda kaybolmaz. Bu nedenden dolayı forumumuzda bulunan sabit konular, özenle hazırlanmış ve genel bir anlatımın yer aldığı konulardır. Ayrıca eklenti sayesinde sabit konularla, normal konuların arka plan renklerini değiştirebiliyoruz. Bu sayede sabit konular bulunduğu kategoride daha çok açığa çıkıyor ve dikkat çekiyor.




5aE7rL.png





acq8c7z.jpg




XenFooter Sistemi Eklentisi (Daha güzel bir footer)




Daha düzenli ve göze hitap eden bir footer alanı oluşturmanızı sağlar. Eklenti ile beraber footer alanında sosyal paylaşım butonları, forum duyuru alanı, hızlı linkler ve forum yazılımı bilgisinin yer aldığı alan gelir. Eklenti veri tabanımızı etkilememektedir. Sadece diğer çoğu eklentiler gibi şablonlarda değişiklik yapmaktadır. Ayrıca dilerseniz, grup izinleri alanından footer bölümünü istediğiniz kullanıcıya gösterip/göstermeme gibi bir şey ayarlayabilirsiniz.




5aE7rL.png





Konuda yer alan eklentilerin birçoğu XenForo 2.0 ve 2.2 sürümüne uyumlu olarak çalışmaktadır. Eklentilerin kurulumu klasik eklenti kurulumu gibi olduğundan anlatma gereği duymadım. Eklentilerin indirme linklerini eklemem doğrultusunda telif hakkı gibi durumlar olabileceğinden dolayı böyle bir işlem yapmadım. İndirmek isteyen kişiler, konuda bulunan eklenti başlıklarını direkt olarak Google'da aratabilir.




n2148e0.png



İyi forumlar dilerim.
Elinize emeğinize sağlık hocam çok güzel ve çok bilgilendirici bir içerik olmuş.
 

mert8289

Yeni üye
13 Haz 2022
1
0
logo.png






En Güzel 10 XenForo Eklentisi



Geçmişde XenForo kullanmıştım ve ara sıra bazı konularım için kurulum yaparak eski anıları yaşıyorum diyebilirim. Kurulum yaptığımda ise XenForo forumlarını ziyaret ederek yeni eklentileri denemek ve belli bir süre test için kullanmak benim için hobi gibi bir şey oldu. Bu konuda ise başlıktan anlayacağınız üzere "XenForo" altyapısı için hazırlanmış olan eklentilere bakacağız. Sadece genel geçer bir bilgi olmaması için ufak ufak kendi tecrübelerimden de söz edeceğim. (Eklentilerin güzel veya kötü olması kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir)




5aE7rL.png





ld9kc0j.jpg




Yazmak İçin Konuş Eklentisi



Forum sistemlerinin geliştiği gibi yeni yeni eklentiler ortaya çıkıyor. Yazmak için konuş eklentiside bunlardan birisi diyebilirim. Forum üzerinde her nekadar konular açsak, mesajlar yazsakda zaman zaman yazı yazmaktan sıkılabiliyoruz ve forumlardan, yazı yazmaktan uzak yaşamayı tercih ediyoruz. Google çeviri ve diğer çeviri uygulamalarında bulunan, sesden yazıya çevirme yapan özelliğin eklenti haline getirilmiş hali diyebiliriz. Özellikle ben telefon üzerinden foruma erişim yaparken, telefonum küçük olduğundan yazma olayında çok problem yaşıyorum. Eminim aynı durumdan müzdarip olduğum kişiler aramızda vardır. Eklentimizin, sadece izin verilen gruplarda çalışma, admin paneli üzerinden kullanıma kapatma ve açma gibi özellikleri bulunuyor. Bir forumunuz varsa kesin kullanmalısınız diyebileceğim eklentilerden.




5aE7rL.png





j03lkiy.jpg




Bildirim Sesi Eklentisi



En beğendiğim eklentiler arasında. Forumumuzda yer alan üyelere herhangi bir özel mesaj veya konulardan bildirim geldiğinde belirlediğiniz sesi çıkarak forum üyesini haberdar eder. Ayrıca özel mesaja ve normal bildirime göre ses değişikliği yapabilir, Filezilla veya C-panel yoluyla eklentinin bulunduğu klasöre giderek, ses dosyalarının bulunduğu alana mp3 uzantılı bir ses dosyası atarsanız, eklentiniz bunu algılayacaktır. Daha sonra XenForo panelinizden seçim yapabilirsiniz. Burada bionluk veya farklı freelancer platformları üzerinden forumunuza özel bir bildirim sesi yaptırarak, üyelerinizin daha çok dikkatini çekebilirsiniz. Bu sayede sırf bu özelliği görmek veya denemek amacıyla foruma üye olanlar bile olacaktır. Bildirim demişken aklıma geldi; Forumunuza yeni gelen bir ziyaretçiye otomatik olarak "karşılama" mesajı gitmesini sağlamak o üyeye kendini değerli hissettirecek ve forumda daha fazla kalmasını sağlayacaktır. (XenForo 1'de admin paneli >> seçenekler >> yeni kullanıcı kayıt seçenekleri >> yeni kullanıcıyı karşılama Mesajı alanından yapılmaktadır. XenForo 2'de var mı bilemiyorum ama galiba vardır.)




5aE7rL.png





iocwatn.png




Ziyaretçilere Linkleri Gizle Eklentisi



Link içermeyen, normal konuların açıldığı forumların kullanmaya pek ihtiyacı yok ama oyun, dosya, film, tema, resim vb. İçeriklerin yer aldığı ve indirme işlemlerinin gerçekleştiği forumlar için gerçekten gerekli bir site. Çoğu kişi bu link gizlemenin kullanıcıyı forumdan uzaklaştığını düşünüyor ve bende buna katılıyorum, ancak başka bir web sitesinde olmayan içeriklerin paylaşıldığı web siteleri için bire bir. Çünkü web sitenize gelen ziyaretcinin sitenizden çıkarak farklı bir web sitesine gitme gibi bir olanağı kalmıyor. Bu sayede yeni bir üye kazanıyorsunuz.. Gelen üyelerin e-mail bildiriminide açtırabilirseniz, ara sıra mail adreslerine ilgilerini çekebilecek bağlantılar göndererek, onları yeniden foruma giriş yaptırabilirsiniz. Günümüzde ise birçok hack ve nulled paylaşımların yapıldığı büyük forumlar "link gizleme" özelliğini kullanmaktadır.




5aE7rL.png





i7tyyen.jpg




Konuyu Kimler Görüntülüyor Eklentisi



Eklenti sayesinde açtığınız veya diğer üyeler tarafından açılmış konuların altında "bu içeriği görüntüleyenler" gibisinden bir alan oluşur. Bu sayede konuyu kimlerin görüntülediğini görebiliyoruz. Bu eklentinin olumlu yanı bazı kullanıcılar (Ben de dahil) konuyu kimler görüntülüyor olayına fazlasıyla takılıyorlar. Bu sayede forumunuzda olduklarından fazla kalabilir veya sayfayı sürekli olarak yenileme durumuna girebilirler. Bu nedenden dolayı aktif üyeler bölümü sürekli olarak boş kalmış olmaz. Ayrıca ziyaretçilerinde sayısının yazması konuyu açan kişiyi ayrı bir motive edebilir. Eklenti yüklenince direkt çalışmamaktadır, grup izinlerinden kullanıcı grubuna göre yetki verebilirsiniz.




5aE7rL.png





78swuse.png




Hoş Geldiniz Paneli Eklentisi



Ziyaretçiler web sitenize giriş yaptığında header bölümünün ve forumların hemen üstünde dikdörtgen şekilli "Hoş geldiniz" yazısı çıkar ve sağ ve sol alt tarafında "giriş yap" butonuyla beraber "kayıt ol" butonu yer alır. Ayrıca hoş geldiniz alanını forumunuzun içeriğine göre güncelleme gibi bir olanağınız mümkün. Ziyaretçilerin kayıt ol, üyelerin giriş yap butonlarını bulmalarında zorluk çekmemesini sağlamasının yanında gelen ziyaretçiyi rahatsız etmeyerek, sabit yerindedir.




5aE7rL.png





12xff7n.jpg




Forum İkonlarını Özelleştir Eklentisi



Forumda bulunan her bir kategori için ayrı ayrı icon verilmesini sağlayan eklentidir. Eklentinin yer aldığı dizine giderek eklemek istediğimiz ikonları bir bir atıyoruz. Daha sonra düzenlenecek foruma gelerek ilgili dizine yüklediğimiz resim adını uzantısıyla beraber yazıyoruz. Kategori ikonu yapmak istediğiniz resim uzantıları jpg, png ve gif olabilir. Nereye yükleyeceğinizi öğrenme için eklentiyi indirdikten sonra styles klasörün içerisine bakabilirsiniz. Foruma ayrı bir hava kattığından dolayı üyelerinize ve ziyaretçilerinizin gözüne daha hoş gelecektir.




5aE7rL.png





mgut08f.png




Forum İstatistik Sistemi Eklentisi



XenForo'yu kurduktan sonra yüklenilen ilk eklentilerin içerisinde yer alır. TurkHackTeam.org'da ve yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi foruma giriş yapan ziyaretçilerin veya üyelerin yeni mesajları takip etmesi, yeni konulara göz atması amacıyla yapılmış bir eklentidir diyebiliriz. Ayrıca en çok beğenilenler ve görüntülenenler gibi istatistiklerin bu sisteme dahil edilmesi üyelerin birbiri ile yarışmasınıda kısmen sağlayacaktır. Kategoriye göre kısıtlama getirilmesi gibi bir özelliğin olması çok güzel. Ek olarak, forum temanıza göre forum istatistik sisteminin renkleriylede oynayabilirsiniz. Örneğin, gece ve gündüz şeklinde 2 farklı tema yaparken değiştirebilirsiniz.




5aE7rL.png





72pl603.png




Forumdaki Tüm Özel Konuşmaları Okuma Ve Silme Eklentisi



Forumda üyelerin veya yöneticilerin özel mesajlarını okumayı sağlar. Grup izinlerinden belirli bir gruba bu yetki verilir ve o grupda yer alan kullanıcılar forumda yapılan özel mesajları okuyabilir. Bu eklenti sayesinde forumunuzda olup/bitenlerden haberdar olabilir, size ve web sitenize düzenlenebilecek saldırılardan haberdar olabilirsiniz. (Saldırı denince çoğunlukla ddos falan geliyor ama o değil, konu açma veya mesaj saldırıları gibi. Üyelerin kendi aralarında planlayarak yapabilecekleri saldırılar yani)




5aE7rL.png





qad2g67.jpg




Sabit Konuları Normal Konulardan Ayırma Eklentisi



Aynı bizim forumumuzun kategorilerinde olduğu gibi sabit konular ve normal konular ayrı şekilde yerleştirmeyi sağlar. Sabitlenmiş konular mesaj atılmasa ve güncellenmese dahi sabitlendiği kategoride kalır. Üzerinden zaman geçse bile diğer sayfalarda kaybolmaz. Bu nedenden dolayı forumumuzda bulunan sabit konular, özenle hazırlanmış ve genel bir anlatımın yer aldığı konulardır. Ayrıca eklenti sayesinde sabit konularla, normal konuların arka plan renklerini değiştirebiliyoruz. Bu sayede sabit konular bulunduğu kategoride daha çok açığa çıkıyor ve dikkat çekiyor.




5aE7rL.png





acq8c7z.jpg




XenFooter Sistemi Eklentisi (Daha güzel bir footer)




Daha düzenli ve göze hitap eden bir footer alanı oluşturmanızı sağlar. Eklenti ile beraber footer alanında sosyal paylaşım butonları, forum duyuru alanı, hızlı linkler ve forum yazılımı bilgisinin yer aldığı alan gelir. Eklenti veri tabanımızı etkilememektedir. Sadece diğer çoğu eklentiler gibi şablonlarda değişiklik yapmaktadır. Ayrıca dilerseniz, grup izinleri alanından footer bölümünü istediğiniz kullanıcıya gösterip/göstermeme gibi bir şey ayarlayabilirsiniz.




5aE7rL.png





Konuda yer alan eklentilerin birçoğu XenForo 2.0 ve 2.2 sürümüne uyumlu olarak çalışmaktadır. Eklentilerin kurulumu klasik eklenti kurulumu gibi olduğundan anlatma gereği duymadım. Eklentilerin indirme linklerini eklemem doğrultusunda telif hakkı gibi durumlar olabileceğinden dolayı böyle bir işlem yapmadım. İndirmek isteyen kişiler, konuda bulunan eklenti başlıklarını direkt olarak Google'da aratabilir.




n2148e0.png



İyi forumlar dilerim.
Teşekkürler
 

K3D

Katılımcı Üye
1 Mar 2021
629
555
30
root
Eline emeğine sağlık. Çok güzel duruyorlar. Deneyeceğim....
 

pondis

Yeni üye
29 Eyl 2022
2
0
logo.png






En Güzel 10 XenForo Eklentisi



Geçmişde XenForo kullanmıştım ve ara sıra bazı konularım için kurulum yaparak eski anıları yaşıyorum diyebilirim. Kurulum yaptığımda ise XenForo forumlarını ziyaret ederek yeni eklentileri denemek ve belli bir süre test için kullanmak benim için hobi gibi bir şey oldu. Bu konuda ise başlıktan anlayacağınız üzere "XenForo" altyapısı için hazırlanmış olan eklentilere bakacağız. Sadece genel geçer bir bilgi olmaması için ufak ufak kendi tecrübelerimden de söz edeceğim. (Eklentilerin güzel veya kötü olması kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir)




5aE7rL.png





ld9kc0j.jpg




Yazmak İçin Konuş Eklentisi



Forum sistemlerinin geliştiği gibi yeni yeni eklentiler ortaya çıkıyor. Yazmak için konuş eklentiside bunlardan birisi diyebilirim. Forum üzerinde her nekadar konular açsak, mesajlar yazsakda zaman zaman yazı yazmaktan sıkılabiliyoruz ve forumlardan, yazı yazmaktan uzak yaşamayı tercih ediyoruz. Google çeviri ve diğer çeviri uygulamalarında bulunan, sesden yazıya çevirme yapan özelliğin eklenti haline getirilmiş hali diyebiliriz. Özellikle ben telefon üzerinden foruma erişim yaparken, telefonum küçük olduğundan yazma olayında çok problem yaşıyorum. Eminim aynı durumdan müzdarip olduğum kişiler aramızda vardır. Eklentimizin, sadece izin verilen gruplarda çalışma, admin paneli üzerinden kullanıma kapatma ve açma gibi özellikleri bulunuyor. Bir forumunuz varsa kesin kullanmalısınız diyebileceğim eklentilerden.




5aE7rL.png





j03lkiy.jpg




Bildirim Sesi Eklentisi



En beğendiğim eklentiler arasında. Forumumuzda yer alan üyelere herhangi bir özel mesaj veya konulardan bildirim geldiğinde belirlediğiniz sesi çıkarak forum üyesini haberdar eder. Ayrıca özel mesaja ve normal bildirime göre ses değişikliği yapabilir, Filezilla veya C-panel yoluyla eklentinin bulunduğu klasöre giderek, ses dosyalarının bulunduğu alana mp3 uzantılı bir ses dosyası atarsanız, eklentiniz bunu algılayacaktır. Daha sonra XenForo panelinizden seçim yapabilirsiniz. Burada bionluk veya farklı freelancer platformları üzerinden forumunuza özel bir bildirim sesi yaptırarak, üyelerinizin daha çok dikkatini çekebilirsiniz. Bu sayede sırf bu özelliği görmek veya denemek amacıyla foruma üye olanlar bile olacaktır. Bildirim demişken aklıma geldi; Forumunuza yeni gelen bir ziyaretçiye otomatik olarak "karşılama" mesajı gitmesini sağlamak o üyeye kendini değerli hissettirecek ve forumda daha fazla kalmasını sağlayacaktır. (XenForo 1'de admin paneli >> seçenekler >> yeni kullanıcı kayıt seçenekleri >> yeni kullanıcıyı karşılama Mesajı alanından yapılmaktadır. XenForo 2'de var mı bilemiyorum ama galiba vardır.)




5aE7rL.png





iocwatn.png




Ziyaretçilere Linkleri Gizle Eklentisi



Link içermeyen, normal konuların açıldığı forumların kullanmaya pek ihtiyacı yok ama oyun, dosya, film, tema, resim vb. İçeriklerin yer aldığı ve indirme işlemlerinin gerçekleştiği forumlar için gerçekten gerekli bir site. Çoğu kişi bu link gizlemenin kullanıcıyı forumdan uzaklaştığını düşünüyor ve bende buna katılıyorum, ancak başka bir web sitesinde olmayan içeriklerin paylaşıldığı web siteleri için bire bir. Çünkü web sitenize gelen ziyaretcinin sitenizden çıkarak farklı bir web sitesine gitme gibi bir olanağı kalmıyor. Bu sayede yeni bir üye kazanıyorsunuz.. Gelen üyelerin e-mail bildiriminide açtırabilirseniz, ara sıra mail adreslerine ilgilerini çekebilecek bağlantılar göndererek, onları yeniden foruma giriş yaptırabilirsiniz. Günümüzde ise birçok hack ve nulled paylaşımların yapıldığı büyük forumlar "link gizleme" özelliğini kullanmaktadır.




5aE7rL.png





i7tyyen.jpg




Konuyu Kimler Görüntülüyor Eklentisi



Eklenti sayesinde açtığınız veya diğer üyeler tarafından açılmış konuların altında "bu içeriği görüntüleyenler" gibisinden bir alan oluşur. Bu sayede konuyu kimlerin görüntülediğini görebiliyoruz. Bu eklentinin olumlu yanı bazı kullanıcılar (Ben de dahil) konuyu kimler görüntülüyor olayına fazlasıyla takılıyorlar. Bu sayede forumunuzda olduklarından fazla kalabilir veya sayfayı sürekli olarak yenileme durumuna girebilirler. Bu nedenden dolayı aktif üyeler bölümü sürekli olarak boş kalmış olmaz. Ayrıca ziyaretçilerinde sayısının yazması konuyu açan kişiyi ayrı bir motive edebilir. Eklenti yüklenince direkt çalışmamaktadır, grup izinlerinden kullanıcı grubuna göre yetki verebilirsiniz.




5aE7rL.png





78swuse.png




Hoş Geldiniz Paneli Eklentisi



Ziyaretçiler web sitenize giriş yaptığında header bölümünün ve forumların hemen üstünde dikdörtgen şekilli "Hoş geldiniz" yazısı çıkar ve sağ ve sol alt tarafında "giriş yap" butonuyla beraber "kayıt ol" butonu yer alır. Ayrıca hoş geldiniz alanını forumunuzun içeriğine göre güncelleme gibi bir olanağınız mümkün. Ziyaretçilerin kayıt ol, üyelerin giriş yap butonlarını bulmalarında zorluk çekmemesini sağlamasının yanında gelen ziyaretçiyi rahatsız etmeyerek, sabit yerindedir.




5aE7rL.png





12xff7n.jpg




Forum İkonlarını Özelleştir Eklentisi



Forumda bulunan her bir kategori için ayrı ayrı icon verilmesini sağlayan eklentidir. Eklentinin yer aldığı dizine giderek eklemek istediğimiz ikonları bir bir atıyoruz. Daha sonra düzenlenecek foruma gelerek ilgili dizine yüklediğimiz resim adını uzantısıyla beraber yazıyoruz. Kategori ikonu yapmak istediğiniz resim uzantıları jpg, png ve gif olabilir. Nereye yükleyeceğinizi öğrenme için eklentiyi indirdikten sonra styles klasörün içerisine bakabilirsiniz. Foruma ayrı bir hava kattığından dolayı üyelerinize ve ziyaretçilerinizin gözüne daha hoş gelecektir.




5aE7rL.png





mgut08f.png




Forum İstatistik Sistemi Eklentisi



XenForo'yu kurduktan sonra yüklenilen ilk eklentilerin içerisinde yer alır. TurkHackTeam.org'da ve yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi foruma giriş yapan ziyaretçilerin veya üyelerin yeni mesajları takip etmesi, yeni konulara göz atması amacıyla yapılmış bir eklentidir diyebiliriz. Ayrıca en çok beğenilenler ve görüntülenenler gibi istatistiklerin bu sisteme dahil edilmesi üyelerin birbiri ile yarışmasınıda kısmen sağlayacaktır. Kategoriye göre kısıtlama getirilmesi gibi bir özelliğin olması çok güzel. Ek olarak, forum temanıza göre forum istatistik sisteminin renkleriylede oynayabilirsiniz. Örneğin, gece ve gündüz şeklinde 2 farklı tema yaparken değiştirebilirsiniz.




5aE7rL.png





72pl603.png




Forumdaki Tüm Özel Konuşmaları Okuma Ve Silme Eklentisi



Forumda üyelerin veya yöneticilerin özel mesajlarını okumayı sağlar. Grup izinlerinden belirli bir gruba bu yetki verilir ve o grupda yer alan kullanıcılar forumda yapılan özel mesajları okuyabilir. Bu eklenti sayesinde forumunuzda olup/bitenlerden haberdar olabilir, size ve web sitenize düzenlenebilecek saldırılardan haberdar olabilirsiniz. (Saldırı denince çoğunlukla ddos falan geliyor ama o değil, konu açma veya mesaj saldırıları gibi. Üyelerin kendi aralarında planlayarak yapabilecekleri saldırılar yani)




5aE7rL.png





qad2g67.jpg




Sabit Konuları Normal Konulardan Ayırma Eklentisi



Aynı bizim forumumuzun kategorilerinde olduğu gibi sabit konular ve normal konular ayrı şekilde yerleştirmeyi sağlar. Sabitlenmiş konular mesaj atılmasa ve güncellenmese dahi sabitlendiği kategoride kalır. Üzerinden zaman geçse bile diğer sayfalarda kaybolmaz. Bu nedenden dolayı forumumuzda bulunan sabit konular, özenle hazırlanmış ve genel bir anlatımın yer aldığı konulardır. Ayrıca eklenti sayesinde sabit konularla, normal konuların arka plan renklerini değiştirebiliyoruz. Bu sayede sabit konular bulunduğu kategoride daha çok açığa çıkıyor ve dikkat çekiyor.




5aE7rL.png





acq8c7z.jpg




XenFooter Sistemi Eklentisi (Daha güzel bir footer)




Daha düzenli ve göze hitap eden bir footer alanı oluşturmanızı sağlar. Eklenti ile beraber footer alanında sosyal paylaşım butonları, forum duyuru alanı, hızlı linkler ve forum yazılımı bilgisinin yer aldığı alan gelir. Eklenti veri tabanımızı etkilememektedir. Sadece diğer çoğu eklentiler gibi şablonlarda değişiklik yapmaktadır. Ayrıca dilerseniz, grup izinleri alanından footer bölümünü istediğiniz kullanıcıya gösterip/göstermeme gibi bir şey ayarlayabilirsiniz.




5aE7rL.png





Konuda yer alan eklentilerin birçoğu XenForo 2.0 ve 2.2 sürümüne uyumlu olarak çalışmaktadır. Eklentilerin kurulumu klasik eklenti kurulumu gibi olduğundan anlatma gereği duymadım. Eklentilerin indirme linklerini eklemem doğrultusunda telif hakkı gibi durumlar olabileceğinden dolayı böyle bir işlem yapmadım. İndirmek isteyen kişiler, konuda bulunan eklenti başlıklarını direkt olarak Google'da aratabilir.




n2148e0.png



İyi forumlar dilerim.
Keşke ekletileride versen
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.