Enigma Makinesi Hakkında Her Şey

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,553
840
Semerkant


E-MACHINE-THREE-copy_thumb.jpg




Enigma, 20. yüzyılın başlarında geliştirilmeye başlayan ve bu tarihten sonra da geliştirilen bir şifreleme makinesidir. Kendisini asıl önemli yapan şey ise onu 2. Dünya Savaşında Nazi Almanyasının kullanmasıdır. Naziler tarafından etkin olarak kullanılıyordu ayrıca çok gizli olduğunu da inanılıyor. Şu an ki gibi ileri sistemler olmadığı için iletişim biraz zordu. Ayrıca 1. Dünya Savaşında Amerika, Almanyanın Kanadadan Abdye Savaş açmasını istediği mektubu görünce savaşa katılmıştır. Mektubu ise Amerikalılara gösteren İngilizlerdir. Belki şifreleme sitesi olsa çözülmeyecek ve tarih daha farklı olacaktır. Ama şu da var, Kanadalılar neye göre çözecek bunu... "Açığı olmayan tek sistemin evrendir." sözünü de buraya yazalım.



Enigma 'yı bu arkadaşın yaptığı söylenir. Ama bu bilginin doğrulaması başarısızdır. Patent başvurusunda bulunmuştu, doğrulaması başarısız oldu dediğim gibi o yüzden doğrulanmadı. Ama gerek elektrik işleriyle uğraşması ve gerek patent için uğraşması makineyi onun yaptığını fikrini oraya koyuyor.



Arthur_Scherbius_1.jpg




Devam edelim. Alman Alfabesi 26 harf içeriyor. O zamanlarda öyle idi. Ek 4 karakter bulunuyor ayrıca. "ä, ö, ü, ß." Bu 4 karakter bazı karşılıklara denk gelir. Örneğin ß = ss ye karşılık gelir. Ä = ae bu ise buna.



Normal bir kullanımda, bir kişi Enigma'nın klavyesine şifrelenecek metni girer ve diğer kişi o metnin her tuşlamasında yanan ışıkları yazar. Her ışık bir harf için özelleştirilmiştir. Aynı şekilde şifreli metnin girilmesi, onu tekrar okunabilir düz metne dönüştürür. Ancak şu var makine için ayar yapmak gerekiyor. Eğer 1. şifrelemedeki ayarlar ile 2. adım olan çözümdeki ayarlar uyuşmuyorsa metin yanlış çözülür. Anlamsız şeyler ortaya çıkar.



Almanya yıllar içinde Enigma'ya bir dizi iyileştirme ve özellik getirmiştir. Bunlar şifre çözme çabalarını çeşitli derecelerde engellemiş olsa da, Polonya'nın savaştan önce makineyi kırmasını engellemedi ve Müttefiklerin Enigma şifreli mesajları ana kaynak olarak kullanmalarına olanak tanıdı.



Aralık 1932 civarında, Polonyalı matematikçiler olan Marian Rejewski, Henryk Zygalski ve Jerzy Różycki, Polonya Şifreleme Bürosunda çalışırken, bağlantı panosu Enigma makinesinin mesaj anahtarlarını kırmak için Alman askeri mesaj şifreleme prosedürlerindeki permütasyonlar ve kusurlar teorisini kullandı. Rejewski bu sonucu makinenin kablo bağlantılarını bilmeden elde etti, bu nedenle sonuç Polonyalıların gerçek mesajların şifresini çözmesine izin vermedi. Yani ilk sıralarda kırılamamıştı.




WaN5GH.png




Fransız casusu Hans-Thilo Schmidt, Eylül ve Ekim 1932'de kullanılan günlük anahtarları içeren Alman şifre materyallerine erişim elde etti. Bunları para karşılığı Fransızlara satmıştır. Bu anahtarlar, santral ayarlarını da içeriyordu. Fransızlar materyali Polonyalılara iletti ve Rejewski, bilinmeyen rotor kablolarını çözmek için bu materyalin bir kısmını ve mesaj trafiğini kullandı. Sonuç olarak, Polonyalı matematikçiler Enigma çiftleri olarak adlandırılan kendi Enigma makinelerini yapabildiler.



0JBYYW.png




Artık şifreler kırılabiliyordu. Bu andan itibaren hayati derecede önem taşıyan ve savaşın kaderini belirleyen birçok bilgi elde edilir. Tabii ki makine geliştirilmeye tabii tutuldu. Makine artık daha karmaşıktı ve çözmek daha zordu. Polonyalıların elinde yeterince kaynak olmaması işi zorlaştırmıştı. Ayrıca ayarların her gün değişmesi de temel bir sorundu.



password-2781614_640.jpg


Bazı Geliştirmeler



Şifre oluşturma ve çözmeden bahsetmiştik. Hep 2. bir kişinin yanan lambaları neyin tekabül ettiğini yazması gerekiyordu. İşlemi hızlandırma işleminden dolayı bir geliştirme yapıldı. Yanan ışık devreleri söküldü ve adı "Schreibmax" olan küçük bir yazıcı Enigma makinesine eklendi. Bu yazıcı metni şifreleyip kağıda aktarma işlemini hızlandırmıştı. Aynı şekilde çözmeyi de.



İşler biraz sarpa sarınca artık mesajı makineyi kullananın da görmesi istenmedi mesajları. Belki de bir ajan Müttefiklere Alman sırlarını açıyordu. Uzak panel, bir kişinin şifresi çözülmüş düz metni operatör görmeden okumasını mümkün kıldı.



Enigma günlük anahtar ayarlarının ve yardımcı belgelerin bir listesini gerektiriyordu. İlk hali kırıldığında bu bilgiden bahsetmiştik. Almanlar uygulama da her biri farklı ayarlar kullanan ayrı ağlara bölündü. Bu iletişim ağlarına kod adlar verildi. Bir ağda çalışan her bir birime, belirli bir süre için geçerli olan Enigma için aynı ayarlar listesi verildi.



Alman Deniz Enigması için prosedürler, diğer hizmetlerdekilere göre daha ayrıntılı ve daha güvenliydi ve yardımcı kod kitapları kullanılıyordu. Donanma kod defterleri pembe kağıda kırmızı, suda çözünür mürekkeple basıldı, böylece tehlike altında olduklarında veya gemi battığında kolayca imha edilebileceklerdi. Zeka desen var :)


open-lid-1000.jpg


Nedir Bu Ayar Dediklerimiz?



Tekerlek düzeni - rotor seçimi ve takıldıkları sıra.



Halka ayarları - her alfabe halkasının rotor kablolamasına göre konumu.



Fiş bağlantıları - bağlantı panosundaki birbirine bağlı harf çiftleri.



Son sürümlerde, yeniden yapılandırılabilir reflektörün kablolaması.



Operatör tarafından seçilen rotorların başlangıç pozisyonu her mesaj için farklı olmalıdır.



Bunlar günlük olarak değiştirildi. Ama çözecek olan ekibe önce ayaklar sonra mesajın kendisi gidiyordu. Örnek ayar verileri burada var. (Rastgele yazılmıştır.)



Tekerlek düzeni: V, III, I




Zil ayarları: 11, 13, 24



Priz bağlantıları: EJ YO IV AT KW XF TU PM UL TY



Yeniden yapılandırılabilir reflektör kablolaması: BU SA YV GL FT AX GG CH MR BW QQ WP



Gösterge grupları: lsa zwb vks rnx



Rotorlar için başlangıç pozisyonu, genellikle şifrelendikten sonra, şifreli metinden hemen önce iletildi. Kullanılan kesin yöntem, gösterge prosedürü olarak adlandırıldı. Bu gösterge prosedürlerindeki tasarım zayıflığı ve operatör dikkatsizliği, Enigma'yı kırmayı mümkün kılan iki temel zafiyetti.



Kripto analizi zorlaştırmak için mesajlar sınırlandırıldı. Artık maksimum 250 karakter uzunluğunda olabiliyor mesajlar. Daha uzun mesajlar, her biri farklı bir mesaj anahtarı kullanan birkaç bölüme ayrıldı. Ayrıca boşluk kullanılmadı veya x kullanıldı. Genelde x.



Ich liebe dich. = ichxliebexdich



Bundesarchiv_Bild_101I-769-0229-10A%2C_Frankreich%2C_Guderian%2C_%22Enigma%22_cropped.jpg




Kullanımından bir resim. Heinz Guderian, bir Enigma makinesiyle Fransa Savaşı'nda. Bir askerin metne girdiğini, diğerinin sonuçları yazdığını unutmayın. Güncelleme ile bu kalkmıştı dedik ama burada eski sürümü var.




ROTOR - Döneç



200px-Kommutator_universalmotor_stab.jpg


Rotor Türkçe döneç demek. Şöyle örnek bir görüntü:



Enigma-rotors.jpg




Resimde üç tane Enigma Rotoru var. Birde takıldıkları çubuk.



JNZ09t.png




Engima nın içinde bu şekilde görünüyorlar. Bazı modellerde rotorlarda harf varken genel olarak numara vardı. Şifreyi çözmek için bu 3 rotor da doğru konumda olmalı. Klasik bir permütasyon ile



26 26 26



İhtimal var. 26 * 26 * 26 = 17576. Bu sayı az görünüyor gibi aslında ama. O zamanlarda Kaba Kuvvet gibi bir saldırı söz konusu değil.



rNHAln.png




Yazı Kısmı - Daktilo




Makinenin daktilosu biraz alışma gerektiriyor. Konu sonundaki videodaki yavaşlık bizim görmemiz için olsa da gerçekten yazması zor.



enigma-machine-136399065513203901-150706144420.jpg




Bu daktilonun resmi. Günümüzdeki klavyeye benziyor. Çok farklılık yok.


1) Z ile Y tuşunun yerleri karşılıklı değişmiş.



2) P tuşu Z nin solunda. O harfinin yanında değil.



3) L K nın yanında değil. Bir satır aşağıda. M nin yanında.


Enigma_%28crittografia%29_-_Museo_scienza_e_tecnologia_Milano.jpg


Modeller



Enigma ailesi birden fazla tasarım içeriyordu. En eskileri 1920'lerin başından kalma ticari modellerdi. 1920'lerin ortalarından itibaren Alman ordusu Enigma'yı kullanmaya başladı ve güvenlikle ilgili bir dizi değişiklik yaptı. Çeşitli ülkeler, tasarımı kendi şifreleme makineleri için benimsedi veya uyarladı.



Tahmini olarak 100.000 Enigma makinesi inşa edildi. İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra, Müttefikler, hala güvenli olduğu düşünülen yakalanmış Enigma makinelerini gelişmekte olan ülkelere sattılar.



Enigma-A 1923




Uluslararası Posta Birliği Kongresi'nde sergilenen rotor makinesi Enigma model A'nın reklamını yapmaya başladı. Makine ağır ve hantaldı ve bir daktiloyu içeriyordu. 65 × 45 × 38 cm ölçülerinde ve yaklaşık 50 kilogram ağırlığındaydı.



Enigma-B 1924




1924'te Enigma model B tanıtıldı ve benzer bir yapıya sahipti. Enigma adını taşıyor olsalar da, her iki model A ve B daha sonraki sürümlerden oldukça farklıydı. Reflektörden yoksun oldukları için fiziksel boyut ve şekil bakımından farklıydılar ve kriptografik olarak da farklıydılar.



Enigma makinesinin bu modeli, çıktısını kağıt yerine bir lamba panelinde ürettiği için bu çıktı yöntemi çok daha güvenilir ve uygun maliyetliydi. Dolayısıyla bu makine selefinin fiyatının 1 / 8'iydi. (Selef: Bir görevde, meslekte kendinden önce bulunan ve yerine geçilen kimse. Tdk.)



Enigma-D 1927




Bu sürüm, İsveç, Hollanda, Birleşik Krallık, Japonya, İtalya, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Polonya'ya yapılan sevkiyatlarda yaygın olarak kullanıldı. 1927'de uygun beşiklerin mevcut olması koşuluyla ticari Enigma makinelerinin kırılabileceğini gösterdi.



Navy Cipher




İtalyan Donanması ticari Enigma'yı "Navy Cipher D" olarak kabul etti. İspanyollar ayrıca İç Savaşları sırasında ticari Enigma makineleri kullandılar. İngiliz kod kırıcılar, bağlantı panosu olmayan bu makineleri kırmayı başardılar.



Typex




İngilizler Enigma'nın çalışma prensibini çözdükten sonra sorunu onunla çözdüler ve Almanların çözülemez olduğuna inandıkları Typex'i yarattılar.



Ve bir kaç sürüm daha.... Gelen özellikler, karmaşıklaştırma denemeleri daha güçlü bir enigma için elden gelen yapıldı. En azından öyle görünüyor.




Enigma Şifreleme Ve Çözme



enigma.jpg


Enigma ile bir metni şifreleme ve çözme. Burada bir video var. Enigma makinesi ile bir metin şifreleniyor ve daha sonra çözülüyor. Işıklara dikkat edin.



30.48 MB file on MEGA



Video da şifrelenen metin "Hello World". Şifrelediler ve çözdüler. Yazılan kağıttaki ilk üç numara rotorların başlangıç konumları.



3 Rotorlu Enigma 'yı kullanmak için bu konuya bakabilirsiniz: https://www.turkhackteam.org/kriptografi-sifreleme/1962167-enigma-makinesi-cevrimici-kullanma.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Cup?

Yeni üye
5 Şub 2022
44
24
Universe


E-MACHINE-THREE-copy_thumb.jpg




Enigma, 20. yüzyılın başlarında geliştirilmeye başlayan ve bu tarihten sonra da geliştirilen bir şifreleme makinesidir. Kendisini asıl önemli yapan şey ise onu 2. Dünya Savaşında Nazi Almanyasının kullanmasıdır. Naziler tarafından etkin olarak kullanılıyordu ayrıca çok gizli olduğunu da inanılıyor. Şu an ki gibi ileri sistemler olmadığı için iletişim biraz zordu. Ayrıca 1. Dünya Savaşında Amerika, Almanyanın Kanadadan Abdye Savaş açmasını istediği mektubu görünce savaşa katılmıştır. Mektubu ise Amerikalılara gösteren İngilizlerdir. Belki şifreleme sitesi olsa çözülmeyecek ve tarih daha farklı olacaktır. Ama şu da var, Kanadalılar neye göre çözecek bunu... "Açığı olmayan tek sistemin evrendir." sözünü de buraya yazalım.



Enigma 'yı bu arkadaşın yaptığı söylenir. Ama bu bilginin doğrulaması başarısızdır. Patent başvurusunda bulunmuştu, doğrulaması başarısız oldu dediğim gibi o yüzden doğrulanmadı. Ama gerek elektrik işleriyle uğraşması ve gerek patent için uğraşması makineyi onun yaptığını fikrini oraya koyuyor.



Arthur_Scherbius_1.jpg




Devam edelim. Alman Alfabesi 26 harf içeriyor. O zamanlarda öyle idi. Ek 4 karakter bulunuyor ayrıca. "ä, ö, ü, ß." Bu 4 karakter bazı karşılıklara denk gelir. Örneğin ß = ss ye karşılık gelir. Ä = ae bu ise buna.



Normal bir kullanımda, bir kişi Enigma'nın klavyesine şifrelenecek metni girer ve diğer kişi o metnin her tuşlamasında yanan ışıkları yazar. Her ışık bir harf için özelleştirilmiştir. Aynı şekilde şifreli metnin girilmesi, onu tekrar okunabilir düz metne dönüştürür. Ancak şu var makine için ayar yapmak gerekiyor. Eğer 1. şifrelemedeki ayarlar ile 2. adım olan çözümdeki ayarlar uyuşmuyorsa metin yanlış çözülür. Anlamsız şeyler ortaya çıkar.



Almanya yıllar içinde Enigma'ya bir dizi iyileştirme ve özellik getirmiştir. Bunlar şifre çözme çabalarını çeşitli derecelerde engellemiş olsa da, Polonya'nın savaştan önce makineyi kırmasını engellemedi ve Müttefiklerin Enigma şifreli mesajları ana kaynak olarak kullanmalarına olanak tanıdı.



Aralık 1932 civarında, Polonyalı matematikçiler olan Marian Rejewski, Henryk Zygalski ve Jerzy Różycki, Polonya Şifreleme Bürosunda çalışırken, bağlantı panosu Enigma makinesinin mesaj anahtarlarını kırmak için Alman askeri mesaj şifreleme prosedürlerindeki permütasyonlar ve kusurlar teorisini kullandı. Rejewski bu sonucu makinenin kablo bağlantılarını bilmeden elde etti, bu nedenle sonuç Polonyalıların gerçek mesajların şifresini çözmesine izin vermedi. Yani ilk sıralarda kırılamamıştı.




WaN5GH.png




Fransız casusu Hans-Thilo Schmidt, Eylül ve Ekim 1932'de kullanılan günlük anahtarları içeren Alman şifre materyallerine erişim elde etti. Bunları para karşılığı Fransızlara satmıştır. Bu anahtarlar, santral ayarlarını da içeriyordu. Fransızlar materyali Polonyalılara iletti ve Rejewski, bilinmeyen rotor kablolarını çözmek için bu materyalin bir kısmını ve mesaj trafiğini kullandı. Sonuç olarak, Polonyalı matematikçiler Enigma çiftleri olarak adlandırılan kendi Enigma makinelerini yapabildiler.



0JBYYW.png




Artık şifreler kırılabiliyordu. Bu andan itibaren hayati derecede önem taşıyan ve savaşın kaderini belirleyen birçok bilgi elde edilir. Tabii ki makine geliştirilmeye tabii tutuldu. Makine artık daha karmaşıktı ve çözmek daha zordu. Polonyalıların elinde yeterince kaynak olmaması işi zorlaştırmıştı. Ayrıca ayarların her gün değişmesi de temel bir sorundu.



password-2781614_640.jpg


Bazı Geliştirmeler



Şifre oluşturma ve çözmeden bahsetmiştik. Hep 2. bir kişinin yanan lambaları neyin tekabül ettiğini yazması gerekiyordu. İşlemi hızlandırma işleminden dolayı bir geliştirme yapıldı. Yanan ışık devreleri söküldü ve adı "Schreibmax" olan küçük bir yazıcı Enigma makinesine eklendi. Bu yazıcı metni şifreleyip kağıda aktarma işlemini hızlandırmıştı. Aynı şekilde çözmeyi de.



İşler biraz sarpa sarınca artık mesajı makineyi kullananın da görmesi istenmedi mesajları. Belki de bir ajan Müttefiklere Alman sırlarını açıyordu. Uzak panel, bir kişinin şifresi çözülmüş düz metni operatör görmeden okumasını mümkün kıldı.



Enigma günlük anahtar ayarlarının ve yardımcı belgelerin bir listesini gerektiriyordu. İlk hali kırıldığında bu bilgiden bahsetmiştik. Almanlar uygulama da her biri farklı ayarlar kullanan ayrı ağlara bölündü. Bu iletişim ağlarına kod adlar verildi. Bir ağda çalışan her bir birime, belirli bir süre için geçerli olan Enigma için aynı ayarlar listesi verildi.



Alman Deniz Enigması için prosedürler, diğer hizmetlerdekilere göre daha ayrıntılı ve daha güvenliydi ve yardımcı kod kitapları kullanılıyordu. Donanma kod defterleri pembe kağıda kırmızı, suda çözünür mürekkeple basıldı, böylece tehlike altında olduklarında veya gemi battığında kolayca imha edilebileceklerdi. Zeka desen var :)


open-lid-1000.jpg


Nedir Bu Ayar Dediklerimiz?



Tekerlek düzeni - rotor seçimi ve takıldıkları sıra.



Halka ayarları - her alfabe halkasının rotor kablolamasına göre konumu.



Fiş bağlantıları - bağlantı panosundaki birbirine bağlı harf çiftleri.



Son sürümlerde, yeniden yapılandırılabilir reflektörün kablolaması.



Operatör tarafından seçilen rotorların başlangıç pozisyonu her mesaj için farklı olmalıdır.



Bunlar günlük olarak değiştirildi. Ama çözecek olan ekibe önce ayaklar sonra mesajın kendisi gidiyordu. Örnek ayar verileri burada var. (Rastgele yazılmıştır.)



Tekerlek düzeni: V, III, I




Zil ayarları: 11, 13, 24



Priz bağlantıları: EJ YO IV AT KW XF TU PM UL TY



Yeniden yapılandırılabilir reflektör kablolaması: BU SA YV GL FT AX GG CH MR BW QQ WP



Gösterge grupları: lsa zwb vks rnx



Rotorlar için başlangıç pozisyonu, genellikle şifrelendikten sonra, şifreli metinden hemen önce iletildi. Kullanılan kesin yöntem, gösterge prosedürü olarak adlandırıldı. Bu gösterge prosedürlerindeki tasarım zayıflığı ve operatör dikkatsizliği, Enigma'yı kırmayı mümkün kılan iki temel zafiyetti.



Kripto analizi zorlaştırmak için mesajlar sınırlandırıldı. Artık maksimum 250 karakter uzunluğunda olabiliyor mesajlar. Daha uzun mesajlar, her biri farklı bir mesaj anahtarı kullanan birkaç bölüme ayrıldı. Ayrıca boşluk kullanılmadı veya x kullanıldı. Genelde x.



Ich liebe dich. = ichxliebexdich



Bundesarchiv_Bild_101I-769-0229-10A%2C_Frankreich%2C_Guderian%2C_%22Enigma%22_cropped.jpg




Kullanımından bir resim. Heinz Guderian, bir Enigma makinesiyle Fransa Savaşı'nda. Bir askerin metne girdiğini, diğerinin sonuçları yazdığını unutmayın. Güncelleme ile bu kalkmıştı dedik ama burada eski sürümü var.




ROTOR - Döneç



200px-Kommutator_universalmotor_stab.jpg


Rotor Türkçe döneç demek. Şöyle örnek bir görüntü:



Enigma-rotors.jpg




Resimde üç tane Enigma Rotoru var. Birde takıldıkları çubuk.



JNZ09t.png




Engima nın içinde bu şekilde görünüyorlar. Bazı modellerde rotorlarda harf varken genel olarak numara vardı. Şifreyi çözmek için bu 3 rotor da doğru konumda olmalı. Klasik bir permütasyon ile



26 26 26



İhtimal var. 26 * 26 * 26 = 17576. Bu sayı az görünüyor gibi aslında ama. O zamanlarda Kaba Kuvvet gibi bir saldırı söz konusu değil.



rNHAln.png




Yazı Kısmı - Daktilo




Makinenin daktilosu biraz alışma gerektiriyor. Konu sonundaki videodaki yavaşlık bizim görmemiz için olsa da gerçekten yazması zor.



enigma-machine-136399065513203901-150706144420.jpg




Bu daktilonun resmi. Günümüzdeki klavyeye benziyor. Çok farklılık yok.


1) Z ile Y tuşunun yerleri karşılıklı değişmiş.



2) P tuşu Z nin solunda. O harfinin yanında değil.



3) L K nın yanında değil. Bir satır aşağıda. M nin yanında.


Enigma_%28crittografia%29_-_Museo_scienza_e_tecnologia_Milano.jpg


Modeller



Enigma ailesi birden fazla tasarım içeriyordu. En eskileri 1920'lerin başından kalma ticari modellerdi. 1920'lerin ortalarından itibaren Alman ordusu Enigma'yı kullanmaya başladı ve güvenlikle ilgili bir dizi değişiklik yaptı. Çeşitli ülkeler, tasarımı kendi şifreleme makineleri için benimsedi veya uyarladı.



Tahmini olarak 100.000 Enigma makinesi inşa edildi. İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra, Müttefikler, hala güvenli olduğu düşünülen yakalanmış Enigma makinelerini gelişmekte olan ülkelere sattılar.



Enigma-A 1923




Uluslararası Posta Birliği Kongresi'nde sergilenen rotor makinesi Enigma model A'nın reklamını yapmaya başladı. Makine ağır ve hantaldı ve bir daktiloyu içeriyordu. 65 × 45 × 38 cm ölçülerinde ve yaklaşık 50 kilogram ağırlığındaydı.



Enigma-B 1924




1924'te Enigma model B tanıtıldı ve benzer bir yapıya sahipti. Enigma adını taşıyor olsalar da, her iki model A ve B daha sonraki sürümlerden oldukça farklıydı. Reflektörden yoksun oldukları için fiziksel boyut ve şekil bakımından farklıydılar ve kriptografik olarak da farklıydılar.



Enigma makinesinin bu modeli, çıktısını kağıt yerine bir lamba panelinde ürettiği için bu çıktı yöntemi çok daha güvenilir ve uygun maliyetliydi. Dolayısıyla bu makine selefinin fiyatının 1 / 8'iydi. (Selef: Bir görevde, meslekte kendinden önce bulunan ve yerine geçilen kimse. Tdk.)



Enigma-D 1927




Bu sürüm, İsveç, Hollanda, Birleşik Krallık, Japonya, İtalya, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Polonya'ya yapılan sevkiyatlarda yaygın olarak kullanıldı. 1927'de uygun beşiklerin mevcut olması koşuluyla ticari Enigma makinelerinin kırılabileceğini gösterdi.



Navy Cipher




İtalyan Donanması ticari Enigma'yı "Navy Cipher D" olarak kabul etti. İspanyollar ayrıca İç Savaşları sırasında ticari Enigma makineleri kullandılar. İngiliz kod kırıcılar, bağlantı panosu olmayan bu makineleri kırmayı başardılar.



Typex




İngilizler Enigma'nın çalışma prensibini çözdükten sonra sorunu onunla çözdüler ve Almanların çözülemez olduğuna inandıkları Typex'i yarattılar.



Ve bir kaç sürüm daha.... Gelen özellikler, karmaşıklaştırma denemeleri daha güçlü bir enigma için elden gelen yapıldı. En azından öyle görünüyor.




Enigma Şifreleme Ve Çözme



enigma.jpg


Enigma ile bir metni şifreleme ve çözme. Burada bir video var. Enigma makinesi ile bir metin şifreleniyor ve daha sonra çözülüyor. Işıklara dikkat edin.



30.48 MB file on MEGA



Video da şifrelenen metin "Hello World". Şifrelediler ve çözdüler. Yazılan kağıttaki ilk üç numara rotorların başlangıç konumları.



3 Rotorlu Enigma 'yı kullanmak için bu konuya bakabilirsiniz: https://www.turkhackteam.org/kriptografi-sifreleme/1962167-enigma-makinesi-cevrimici-kullanma.html
Çok Çok Çok Detaylı Açıklanmış. Bilmediğim baya bir şeyler öğrendim. Bunun filmi var izlemek isteyen arkadaşlar

- The İmitation Game Yazabilirler
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.