
Merhaba değerli arkadaşlar
Sizlerde biliyorsunuz seo için en büyük etmen web sitenizdeki içeriklerin kaliteli olması ve ziyaretçileri bu makaleler sonucunda web sitede tutmaktır,Bu sebepten sizlere bazı ipuçları vereceğiz
Kendi deneyim ve tecrübelerimle maddeler halinde nasıl makale girilir, nasıl iyi makale yazılır onları anlatacağım. Anlatım wordpress üzerinedir. Makale girmek ve okuyucularınıza yazılarını ulaştırmak için en iyi yol wordpress’tir. Bu yüzden bir çok kullancısı var. Neyse konuyu dağıtmadan hemen başlayalım.

1-Girdiğiniz yazılardaki önemli yerleri italik veya kalın fontta yazın. Bu şekilde google botları o kelimelere daha çok ağırlık verecektir. Önemli yerleri kalın fontta yaparsanız google örümcekleri önce orayı algılayacak ve kalın fonttaki kelimelere yönelecektir. Kalın, italik, altı çizgili vs. vs.
2-Makale başlığınızı özgün girin. Klasik bir başlık olmasın. Örneğin: Araba Fiyatları gibi bir başlık çok düz bir başlık ve bu tür başlık açan bir çok site var ve sizin bu siteler arasında yükselmeniz çok zor. Google her zaman özgün ve farklı olanı arar. Bu yüzden başlığınızı Yükselen Borsada Araba Fiyatları diye açarsanız hem dikkat çekici olursunuz hem google tarafından daha çok sevilirsiniz.
3-Makalelerinizi 250-300 kelimeden az yazmayın. 150 kelimelik bir makale ile 400 kelimelik bir makale arasında çok fark vardır. Bu yüzden olabildiğine uzun yazın. Ayrıntılara bolca yer verin ve makalelerinizi örneklerle süsleyin.WordPress sisteminde yazı eklerken alt tarafta kelime sayısı yazar oradan takip edebilirsiniz kaç kelime olduğunu.
4-Etiketlerinizi konunuza göre girin. Android hakkında yazdığınız bir yazıya gidip te seo hakkında bir etiket girmeyin. Konu ile etiketleriniz birbiryle uyumlu olsun. Az ve öz etiket girin. Ufak bir ipuçu vereyim. Girdiğiniz makalenin başlığını googlede aratarak farklı alternatif arama sonuçlarına bakın. Örneğin başlığınız google optimizasyonu, bu başlığı googlede aratın alt önerilerde google optimizasyonu nasıl yapılır, google optimizasyonu fiyatları, google optimizasyonu fiyatları gibi alt öneriler göreceksiniz. Bu önerileri etiket olarak girin. Hem google tarafından sevilir hem de ziyaretçi çekersiniz.
5-Permalink (Sef url) ayarlarınızı mutlaka yapın. WordPress‘in vazgeçilmezidir kalıcı bağlantılar. Kısaca anlatalım. Ayarlar>Kalıcı Bağlantılar’a girerek Özel yapıyı seçip kutucuğa /%postname%.html yazın. Bu şekilde yazdığınız makalelerin başlıklarının uzantısı .html olarak çıkacak ve sef url yapmış olacaksınız. Html uzantısı google’ın en sevdiği uzantılardan biridir. Çok faydalı olacaktır ve arama sonuçlarında sizi çok üst sıralara çıkartır
6-Makalelerinize en az 2 kategori seçin. 2′den fazla kategori anlamsızdır. Oluşturduğunuz kategorilerden konunuzla ilgili olan 1 veya 2 taneyi seçin. İşi fazla abaratmayın.
7-Makelerinize girdiğiniz etiket sayısı 10′u geçmesin. Fazla etiket zararlı olabilir. Herkes farklı bi şey söyler etiket sayısı hakkında ama bence 10′u geçilmemelidir. Spam olarak gözükebilirsiniz. Hatta r10′da meta tag için kategori bile açılmıştır.
8-Konularınıza resim eklemeyi ihmal etmeyin. Mutlaka her yazınıza resim ekleyin. Bu sitenizi zenginleştirir, hoş durmasını sağlar ve google sever. Resimlerinizi kendi sunucunuza atın. Ziyaretçi çekmek için bir yol bu da. Önceki makelelerimde anlatmıştım. Her eklediğiniz resme bir alt tag girin. Resim girme işini abartmayın. Bir konuya 10-15 tane resim fazla gelir. İşin bokunu çıkarmaya gerek yok.
9-Konularınız canlı olsun. Video ekleyin, Flash kullanın vs. vs. Düz bir yazıdan ibaret olmasın. Bu hem ziyaretçileri sıkar hem de google sevmez. Yazılarınızı renklendirin, kalınlaştırın bazı kelimeleri kısacası renkli olsun konunuzun. İnsanlar görünce okumaktan kaçmasın. Yazınız, ziyaretçiyi kendine çeksin.
10-Çok uzun yazıları more etiketi ile kısaltın. Anasayfada çok uzun bir yazı hem ziyaretçiyi iter, hem sitenizin geç açılmasını sağlar hem de google sevmez. Uzun yazınızın orta yerine more etiketi koyarak devamını oku şekilinde bir buton veya link ile kısaltın.

Son düzenleme: