Fidye Yazılımı Saldırılarıyla İlgili Çok Çarpıcı Araştırma

Criminal Laoin

Uzman üye
26 Mar 2021
1,044
812
Луна
Fidye yazılımı saldırılarıyla ilgili çok çarpıcı araştırma

illewtn.jpeg


Cisco Talos Incident Response (CTIR) bu çeyrekte de fidye yazılımlarının yine en yaygın virüs olduğunu tespit etti. Kasım 2020 ve Ocak 2021 arasında en yaygın fidye yazılımlarının ise Ryuk ve Vatet. Cisco Talos ayrıca Egregor ve WastedLocker türünün çeşitli kuruluşları hedef aldığını belirledi.

skzmbaj.jpeg


Önceki çeyreğin aksine bu fidye yazılımı saldırılarının çoğunluğu ticari truva atı belge dosyaları gönderen Zloader, BazarLoader ve IcedID gibi kimlik avı uygulamalarından faydalanıyordu.
Son çeyrekte fidye yazılımı saldırılarının yüzde 70'inde ticari truva atı yazılımları kullanıldı.

k2465yk.jpg


Fidye yazılımlarının sektörler genelinde başa çıkması zor bir siber güvenlik tehdidi olmaya devam ettiğini söyleyen Cisco Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Siber Güvenlik Direktörü Fady Younes, şunları dedi:

"Ticari truva atları söz konusu olduğunda, hızlı ve etkili sonuçlar için alınıp satılabilen saldırılardan bahsediyoruz. Bazı durumlarda ücretsiz indirilen truva atları dahi oluyor. Basit kimlik avı e-postaları yoluyla bilgisayar korsanları ağlara sızabiliyor, istihbarat toplayabiliyor ve bunun sonucunda uzun vadeli zararlar verebiliyor. Paket halinde sunulan bu siber suç araçlarının kolayca ulaşılabilir olmasının yanında, daha az deneyimli saldırganların dahi kullanabilir olduğunun göz önünde bulundurulması gerekiyor. Dolayısıyla şirketlerin, çalışanlarını şüpheli e-postaları nasıl tespit edip diğer kişileri uyarabilecekleri konusunda sürekli bilgilendirmesi gerekiyor. Karar vericilerin bir sorumluluğu da kapsamlı yamalar uygulama ve uç noktaları koruma gibi siber güvenlik önlemleriyle etkili bir savunma hattı oluşturarak BT sistemlerinin güvenliğini sağlamaktan da sorumlu."

Rjz2x.png
 

MALLATYALI44

Katılımcı Üye
5 Eki 2019
311
141
Şu bilgisayarda en korktuğum şeylerden birisidir fidye yazılımları . Eline sağlık .
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.