Google AdMob Nedir?

byvuitton

Yeni üye
14 Ocak 2021
8
11
Google AdMob Nedir?

Uygulama geliştiricilerin sunduğu bir servis olan Google AdMob, mobil uygulamalar üzerinden reklam ile gelir elde etmeyi sağlamaktadır. Google AdMob reklam hizmetiyle beraber mobil uygulamalara eklenen reklamlar sayesinde kazanç sağlanır ve bir reklam getirisi oluşturur. 2006 yılından itibaren kullanılmaya başlanan Google AdMob, Google’nin sunduğu reklam hizmetlerinin mobil uygulamalar üzerinde kullanıldığı bir versiyonudur.

Vpnmentor’un verilerine göre insanlar son yıllarda masaüstü cihazları ve uygulamaları bir kenara bırakarak %60 oranıyla mobil cihazlara ve mobil uygulamalara yönelmiştir. Bu durum, mobil uygulamalarda verilen reklamların değerini vurgulayarak, AdMob reklamlara ayrılan bütçenin arttığını da göstermektedir.

Google AdMob Nasıl Çalışır?

Google AdMob reklamları, müşteri verilerini analiz ederek tüketicilerin ilgi alanlarına yönelik reklam gösterimleri yapmaktadır. Reklam verenlerin belirledikleri hedef kitleler için kişiselleştirilmiş bir reklam deneyimi sunmaları AdMob ile mümkün hale gelmektedir. Mobil uygulamalarda görüntülenmesi istenen reklamlar, bu reklamların sıklıkları ve uygulamadaki konumları da reklam verenler tarafından belirlenebilmektedir.

Wordstream’ın makalesinden hareketle, Google AdMob reklam ağının mobil uygulamalara entegre edildiği ve böylelikle potansiyel müşterilere hitap edebilmenin kolaylaştığı bilinmektedir. Google AdMob kullanan markalar, özellikle oyun uygulamalarında verdikleri reklamlar ile global çapta bir görüntülenmeye sahip olmaktadır.

Google AdMob Reklam Ağının Kullandıkları Veriler

Markaların hedef müşteri kitleleri için oluşturdukları pazarlama stratejilerinde Google AdMob üçüncü taraf verilerini kullanmaktadır. Böylelikle potansiyel müşterilerin ilgi alanları, satın alma yönelimleri ve marka ile ilişkileri analiz edilerek, müşteri odaklı bir pazarlama çalışması yapılabilmektedir.

Google AdMob Reklam Çeşitleri

Google’in verilerine göre AdMob reklamları dört başlık altında incelenmektedir. Google AdMob reklam çeşitleri şunlardır;
Yerel Reklamlar

1. Yerel reklamlar

Hedef kitlenin net çizgilerle belirlendiği, bölgesel özelliklere sahip reklamlardır. Potansiyel müşterilerin özel hissetmeleri için özelleştirilmiş reklam içerikleri kullanılmaktadır.

2. Ödüllü Reklamlar

Ödüllü reklamlar tüketicilerin en çok sevdiği ve ilgisini çeken reklam türleridir. Tüketicilere mobil uygulamalar üzerinden tanımlanan bonuslar, oyun içerisinde can alma hakkı gibi çeşitli yöntemlerle tüketicilerle etkileşim içerisinde olan reklamlardır. Bu reklamlar ile müşterilerin marka bilinirlikleri de doğru orantılı olarak artmaktadır.

3. Banner Reklamlar

Banner reklamlar sabitlenmiş reklamlardır. Uygulama içerisinde genellikle üst veya alt kısımda kısa bir tanıtım yazısıyla birlikte sabitlenen banner reklamlar, çarpıcı bir başlıkla beraber müşteriyi markanın web sitesini ziyaret etmeye teşvik eder.

4. Geçiş Reklamları

Tüketiciler devamlı olarak ekranı kaplayan veya ekranda sabitlenmiş reklamlardan belirli bir süre sonra rahatsızlık duyabilir. Bu noktada geçiş reklamları uygulama deneyimini ve akışını bozmadan uygulama üzerinde video olarak görüntülenir. Geçiş reklamları uygulamayı kullanırken (özellikle oyunlardaki bölüm geçişleri gibi) ekrana verilerek tüketiciyi rahatsız etmeden reklamın izlenmesini sağlar.

Google AdMob’un Avantajları

  • Doğru reklamlar, doğru tüketicilere, doğru zamanda gösterilir.
  • Dünya genelinde kullanılan mobil uygulamalardan, markayla henüz tanışmamış potansiyel müşterilere ulaşmayı kolaylaştırır.
  • Müşterileri ürünleri satın almaya teşvik eder.
  • Birden çok reklam kanalı kullanmak çeşitli müşteri kitlelerine erişmeyi sağlar
Google AdMob ile Müşteri Etkileşimlerini Artırmak

Birçok markanın kullandığı Google AdMob reklamları, müşterilerin ilgi alanlarını kapsayan içerik ve görseller ile müşterilerle doğrudan bir ilişki kurmaya yardımcı olur. Örneğin tüketicilerin ismi ile verilen bir uygulama reklamı, ya da tüketicinin son zamanlarda marka içerisinde yapmış olduğu aramalara yönelik verilen bir uygulama reklamı sıradan reklamlardan çok daha değerlidir.

Reklam verenler için pazarlama çalışmalarının doğru kanallar yardımıyla istenilen müşteri kitlelerine ulaştırılabilmesi oldukça önemlidir. Böylelikle reklam bütçelerinin karşılığında sayısız müşteri marka ile tanışır veya markayı yeniden hatırlayarak alışverişe yönelir.

Reklamlar ile Geliştirilmiş Müşteri Deneyiminin Faydaları

Bu durumun rekabet piyasasındaki yeri de hatrı sayılacak kadar büyüktür. Forbes’a göre işletmelerin %81’i reklam, pazarlama ve diğer müşteri çekme stratejileriyle müşteri deneyimi oluşturmanın rekabet açısından fark yaratan bir eylem olduğunu düşünmektedir. İyi ve kaliteli bir müşteri deneyimi oluşturan markaların hem büyümeleri hem de rakipleriyle rekabet halinde olmayı kolaylaşmaktadır.

Sektörel bazda sayısız benzer şirketin yer aldığı büyük bir pazar, farkını çeşitli pazarlama çalışmaları ile ortaya koyan işletmelerin tutunabilmesine olanak tanır. Bu yelpaze içerisinde bulunan şirketlerin ise web siteler, mobil uygulamalar, reklam yayınları gibi birden çok kanal ile isimlerini duyurmaları ve gelirlerini artırmaları gerekir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.