Güven Sağlamak..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Justice4ewer

Adanmış Üye
9 Ara 2010
6,346
0
Ankara
Selamun aLeykum..

HayırLı Günler :)

Güven; bireylere istediğimizi yaptırma amacı güttüğümüz durumlarda en çok ihtiyacımız olacak şeydir. Öyle ki güvenin hesaba katilmadiği senaryolarda sonucun sıfırdan ibaret olduğunu çokca tecrube etmişizdir. Fazla edebiyat yapmadan konuya girelim.
Güven Nedir ?
Güven; İnsanın kendini emniyette hissetmesi, çevresinden veya çevresinde ki şahıslardan zarar görmeyeceği hissine kapılma, buna inanma ve kendini rahat hissetme duygusudur.
Güven demek; İnsani kontrol edebilmek demektir. Öyle ki zarar vermek istediğiniz birini düşünün. Zarar vereceğinizi belli edin, ona kaba davranın, tehdit edin, nefret dolu bakışlarla rahatsız edin. Sonuçta o kişi sizden bir tehlike göreceğini düşünecek bundan korunma yolllari arayacak, sizin olduğunuz ortamlarda yaptığı herşeye dikkat edecektir. Birde şöyle düşünün; Yine zarar vermek istediğiniz bir kişi var. Siz bu kişiye sıcak davranıyorsunuz, sevdiği hoşlandiği şeyleri yapiyorsunuz en basitinden onu dinliyor dinlerken de vücudunuzun şekline dikkat ediyor ve konuşmasını kesmeden pür dikkat takip ediyorsunuz. Sonuçta kişi, kendini güvende hissediyor ve de ona karşi göstermiş olduğunuz ilgiden dolayi özgüvenü artıyor. Artık bütün kalkanlari etkisiz. İstediğinizi yapabilirsiniz.
Güven sağlamak için bazı ipuçlari;
Konuşma Adabı
Konuşma adabına dikkat etmeli, konuştuğunuz konu ne olursa olsun karşıdaki kişiyi önemsediğinizi hissettirmeli / düşündürmelisiniz. Konuşurken arkanızı asla dönmeyin. Mümkünse sadece yüzünüzü de değil tüm vücudunuzu dönün. Bu karşidakini önemsediğinizi gösterir. Sürekli dinliyormuş gibi davranın veya dinlediğinizi gösterin. " Hı, hı, evet, hmm, hadi ya" gibi kolay sarf edilecek sesler yine onu dinlediğinizi gösterir. Sonuçta karşida ki kişi dinlendiğini bilir. Size güvenmiyor olsa bile kendine güveni gelir. Artık çok daha rahattır. Herşeyi rahatça söyleyebilir. Çünkü siz onu dinliyor ve umursuyorsunuz.
Olumsuzluk, Olumsuzluktur.
Asla olumsuz davranmayın, konuşmayın. Sorunun değil, Her zaman Çözümün bir parçası olun. Size danışılan bir konuda olumsuz cevap vermeniz demek o olumsuzluk olduğunda ilk akla gelenin siz olmasi demektir. Böyle birşeyi eminim ki hiçbirimiz istemeyiz. Her zaman olumlu olun, umut verin. İnsanlar umutlu oldukları sürece yaşabilirler. Dolayisiyla insana verilmiş en ufak bir umut, Bir mumun yakılmasına benzer. Boş umut bile vermiş olsanız, her zaman aranır, insanlarin rahat hissetmek istediklerinde beklenen olursunuz. Yine karşi tarafta uyandirmiş olduğunuz his güven değil özgüvendir. Örneğin, şişman olduğunu düşünüp bu yüzden üzülen bir bayana; " Evet Şişmansın " demek onu kendinize düşman etmektir. O böyle birşey hissetmese bile bilinç altına siz ve şişmanlık arasında bir bağ kuruyorsunuz. Bunu birkaç defa tekrar ettiğiniz taktirde bilinç altı artık şişmanlıkla sizi ayni şeymiş gibi davranacak ve sizi istemeyecektir. " Evet Şişmansın " yerine " Ama zayıflayabilirsin " diye bir cevap işleri daha olur bir hale getirecektir. Artık siz o kişi için " Zayıflama Umudusunuz "
Bilinçaltı ile bağ kurun
İnsanların sevdikleri ve sevmedikleri davranış veya yaşayışlar onların bilinçalti ile doğrudan bağlantılıdır. Örneğin üzümden nefret eden bir kişi. Kişiyle bir konuşma yapılıp hiç üzüm yiyip yemediği neden nefret ettiği öğrenilmeye çalışılıyor. Sonuçta öğreniliyor ki; kişi çocukluğunda üzüm yerken içinden çıkan bir örümcek ona hayatı boyunca üzümden nefret etmesini sağlamış. Daha çok sosyal mühendisliğe yakın bir örnek vermemiz gerekirse; Bir X kişisi babasinin yanindayken çok bulaniyor, daralıyor, kendini rahat hissedemiyor, hatta bir an önce oradan kaçıp kurtulmak istiyor. Ama annesinin yanindayken kendini çok rahat hissediyor, istediğini istediği şekilde yapabiliyor ve kendini mutlu hissediyor. Bunun en olası sebebi şöyle birşey olabilir; Bu X kişisi çocukluğunda babasından çok dayak yemiş. Her dayak yiyişinde ise annesine sığınmış ve annesi daha fazla dayak yemesine engel olmuş. Çocuk artık koskocaman bir adam olmuş olsa da babasının yanında bunalıp annesinin yanında kendini güvende hissetmesi en normal şeydir. Bu X kişisine Annesi gibi yanaış, annesi ile aralarinda olan özel haraketleri, özel cümleleri seçerek güven sağlayabilirsiniz. Tabi işin içine bilinçaltı girince işler karmaşık bir hale geliyor. Bir davranışın sebebini ortaya çıkartmak bir iki saat değil belki bir iki haftanızı bile alabilir. Ama unutmayın ki Bilinçaltını ele geçirdiğiniz biri artık sizin robotunuzdur. İstediğinizi yaptırın.
İhtiyaçlar
İhtiyaçlar insan hayatının boşluklarıdır. Ne kadar çok şeye ihtiyacımı varsa hayatımızda da o kadar büyük boşluklar var demektir. Her an boşluklardan bir tanese basıp düşebiliriz. Bu oldukça tehlikelidir. Bizim yapmamiz gereken boşlukları bulmak ve onları doldurmaktır. Yine bir X kişisi düşünelim. Kişi ilgisizlikten şikayetçi. Annesi, Babasi akşama kadar çalışıyor eve gelip direk yatiyorlar. Kişiyle pek ilgilenen yok. Kendini yalnız hissediyor ve bunaliyor. Yapmanız gereken şey çok da zor değil. Gidin güler yüzle bir selam verin. Hal hatır sorun. Ve gidin. Kişi şaşıracaktır. Çünkü diğerlerinden farklı olarak birşey istemediniz halini hatrını sordunuz ve gittiniz. İkinci gün gidin ayni şeyi yapın. Üçüncü gün bir teklifle gidin. Bir yere davet edin en basitinden birşeyler ısmarlayın. Onun ilgi boşluğunu tamamen doldurmuş olmazsınız. Ama yine de bunu yaptınız. Artık onun gözünde ona ilgi gösteren birisiniz. Belki bunu yapan birkaç kişiden biri belki de tek kişisiniz. Artık siz onun için özelsiniz....
Örnekler çoğaltılabilir. Ben mantığı anlatma amaçlı bir kaç tanesini verdim. Özetlemek gerekirse. Güven duyulmasını istiyorsanız öncelkle özgüven vermelisiniz. Unutmayın " Kendine Güveni olmayan; başkalarından güven beklememeli.
"

Konuşma adabı sadece bir örnek. Bütün hal ve haraketleriniz karşidaki kişiye saygi duymali. Bu sayede karşi tarafda özgüven sağlanır.
Umut vermek önemlidir. Umut veren olursanız İhtiyaç duyulan olursunuz.
Bilinçaltı önemlidir. Onu komutlayacağınız dili bilin. İstediğiniz komutları verin.
ihtiyaçlar boşluklar gibidir. Doldurursanız sizindir.


Sosyal Mühendisliği Bir Silaha Benzetirsek; Yöntemler Onun Mermileri, Güvense Mermilerin Yerleştirileceği Şarjörüdür.


Selametle..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.