Yazılım | Programlama hangi proqramlama dillerine piyasada daha cok ihtiyac var ?

Endofrin

Katılımcı Üye
25 Şub 2019
253
2
Yupiter
Selam Aleykum arkadaslar , hangi proqramlama dillerini ogrenirsek bizim icin daha yararli olur, daha cok hangi proqram dillerine ihtiyac duyuluyor? isder web proqramlama isderse de proqramlama olsun hangisi daha yararlidir ?
 
Son düzenleme:

Endofrin

Katılımcı Üye
25 Şub 2019
253
2
Yupiter
Ben ilk olarak Html/ css , php , javascript oyrendim bu proqramlarin geleckte bir yarari olurmu ? elbette c# , python ogrenicem ama bu ogrendigim proqramlara ihtiyac duyuluyor mu?
 

Endofrin

Katılımcı Üye
25 Şub 2019
253
2
Yupiter
Bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim hocam :)

Her kese bu konuda bana gosterdigi yardim icin tesekkur ederim, cok sagolun :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Phoique 7

Katılımcı Üye
14 Mar 2017
505
1
Manisa
Programlama dilinden daha çok framework, kütüphane... gibi şeyler arıyorlar. Örnek veriyorum, bir frontend developer ilanında html css bazen yazmazlar bunları zaten kesin biliyor gözüyle bakıp, yanında react/angular/vue isterler. React için redux.js, bazı ilanlarda gördüğüm kadarıyla next.js de istiyorlar. Npm/yarn da bilip kullanmanı gulp/grunt.js de bilmeni istiyorlar. İlanlarda gördüğümü söylüyorum burada. Yani demem o ki, artık alanında hangi framework, modül, kütüphane adına ne dersen artık, ün yapmış bütün şeyleri bilmeni veya duyduğunda bir iki bir şey söyleyip, yazmanı istiyorlar. Her dil için geçerlidir bu durum.
 

S1NYOR

Uzman üye
22 Haz 2015
1,827
20
Baltimore
Bana kalırsa da yapay zeka öğrenmeliyiz bende başladım pythona ilerledikce yapay zeka bakmaya çalısacagım gordugum bir suru kurumsal firmalar yapay zeka ile ilgili çalısmalar yapıyor
 

zztri

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2015
10,053
390
Ankara
Güzel soru... Şimdi günümüzde Türkiye'de en çok para kazandıran işlere bakalım;

1. Smart Cities: Akıllı şehirler.. Bu bir şehrin "akıllı" olması, sistemlerin birbiri ile mükemmel entegrasyonu demektir. Yazılım konusunda şu anda en çok rağbet gören 3 parçası vardır. BIM kendi programları ve veritabanı yapısı olan sistemlerdir. Ya bilirsin, ya da bilmezsin. GIS coğrafi bilgi sistemleri konusunda yazılım haricinde bilgi birikimin olmasını gerektirir, bunun üstüne C#, java ve python koymanı bekler. IoT - internet of things hemen hemen her dilde yazılabilir. Bu üçü için bigdata - yani büyük verileri optimize bir şekilde işleme deneyimin de varsa kralsındır. Yani smart cities için en çok C#, python ve java bilgisi gerektirir.

2. Savunma sektörü: PLC veya FPGA kodlamayı biliyorsan zaten işe girmiş durumdasın. Onun haricinde sektöre bağlı, mesela radar/dinleme veya karşı önlemleri için çalışacaksan senden DSP, dijital sinyal işleme konusunda iyi olmanı beklerler. Tanıma - tanımlama sistemleri için deep learning şarttır. Kalan kısımlar fazla yazılımcının alanına girmiyor. Sana iki üfürükten arayüz hazırlatıyorlarsa çok fazla para vermezler maaş olarak. National Instruments ürünleri konusunda bilgi sahibi olman her zaman için çok büyük bir artıdır.

3. SAP: Gene kendi dili, kendi veritabanı sistemi var. Ya bilirsin, ya bilmezsin.

4. Siber savunma: Daha yeni moda oldu. Genelge gireceğin firmalar yüksek maaş vermekten kaçınacaklardır ve ne yazık ki patronların bir halt bilmiyor olacaklar. En azından bir araçla, iki saniyede bir google'da araştırmadan, ezberden penetrasyon testi yapabilmelisin. "Neden" ve "nasıl" sorularına cevap verebilmelisin. Savunma sektörü de bu konuda eleman alıyor ama, cidden zor alınıyorsun. Ben alındım, güvenlik soruşturması neticesini bekliyorum. Ama benim zaten DSP ve çok ciddi National Instruments PLC deneyimim de var, eskiden SigInt olarak da çalıştım, ondan dolayı elemanlar beni daha çok bu konularda kullanıp eğer vakit olursa siber savunma konusunda proje yapacaklar.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.