HarmonyOS, iOS ve Android'den Daha Başarılı Olabilir

Laurange

Kıdemli Üye
22 Ağu 2017
3,137
19
Bakü







Genel olarak Huawei ürünlerini gerçekten seviyorum ve bu şirketin son derece ümit verici olduğunu düşünüyorum, son zamanlarda bana hangi yöne hareket etmesi gerektiğini bilmiyor gibi görünmeye başladı. Hatta onunla ilgili bir makale yazdım, burada Huawei'yi yanan bir ormandaki bir panik içinde koşan bir geyikle karşılaştırdım ve onu yönlendiren kader olduğunu öne sürdüm.




En gurur verici karşılaştırma değil, katılıyorum, ancak şirketin önemli kararların olmaması beni bu sonuca itti. Bununla birlikte, bir stratejinin olmaması nedeniyle Çinlileri hatalı bir şekilde suçlayabileceğim duygusu beni terk etmedi, ancak gerçekte ilk bakışta bu açık olmasa bile iyi olabilir.




Son zamanlarda, Huawei CEO'su Ren Zhenfei, şirketin HarmonyOS işletim sistemini piyasaya sürmeye hazır olmasına rağmen, hala doğrudan iOS ve Android ile rekabet etmeyeceğini belirten bir açıklama yaptı. Üst yönetici, mevcut koşullarda herhangi bir somut payı geri kazanmanın gerçekçi olmadığı gerçeğinden bahsetti.

Belki de bu biraz çökmüş, ama tamamen nesnel geliyordu. Yine de, iOS ve Android, mobil işletim sistemleri pazarında iyi bir düzine yıl boyunca topu yönetti ve Huawei açıkça burada yakalanacak bir şey değil. Tabii ki, tamamen yanlış.

HarmonyOS'un beklentilerini değerlendirmek için, pazarın tamamen yüzeysel bir analizini yapmaya karar verdim, ancak bu benim için yeterliydi. Resmi kaynaklardan, bugün dünyada yaklaşık 2,5 milyar Android kullanıcısı olduğunu öğrendim.




Bu geçen yılki veriler, ama bence az ya da çok şeylerin gerçek durumunu yansıtıyor. İOS'un toplam payı belli değil, ancak çok uzun zaman önce, Apple milyarlarca iPhone'unu sattığını açıkladı. Dolayısıyla, Apple akıllı telefonlarını sürekli olarak kullanan kişiler, en az yarım milyar varsa, bu zaten bir başarıdır.




Bu hesaplamalara neden ihtiyacımız var, özellikle de böyle yanlış? Aslında, burada belirli rakamlar önemli değil, en azından durumu kabaca anlamak. Kendin için gör. Geçen yıl Huawei, 240 milyondan fazla akıllı telefonu piyasaya sunmuş ve toplam pazar payı% 19'dur. Muhtemelen bu yıl sonuç biraz daha kötü olacak, ancak büyük olasılıkla dramatik olmayacak. Bu nedenle, Huawei% 4 kaybederse, bu olası değildir, payı% 15 olacaktır. Bu rakamdan başlamayı daha fazla düşünmek istiyorum.




Huawei'yi HarmonyOS'a aktarma

Açıkçası,% 15 oldukça büyük bir pay. Sadece Samsung ile daha fazlası. Ancak Samsung bu pazarda daha uzun süredir oynuyor ve menzili daha geniş ve Google ile hiçbir sorunu yok. Ancak burada önemli olan şey, Huawei HarmonyOS'u serbest bırakır ve hemen tüm akıllı telefonlarını ona aktarırsa, Android pazarının büyük bir kısmını ısırır.




Bunun kolay olmayacağını ve muhtemelen Çin markasının hayranlarının istediği anda olmayacağını anlıyorum. Ancak, bu konuda gerçekçi olmayan bir şey yoktur. EMUI ve Magic UI'nin özelliklerinden başlayarak HarmonyOS'u oluşturan Huawei geliştiricilerinin transfer güncellemelerini yayınlayabileceğini düşünüyorum.

Kullanıcılar buna nasıl tepki verecekler?

Transferi bugün veya yarın yaparsanız, büyük olasılıkla, olumsuz. Bu olaydan önce, Huawei'nin kullanıcılara öncelikle HarmonyOS'a geçişin neden onlar için gerekli olduğunu açıklaması gereken büyük ölçekli hazırlıktan önce gelmelidir. Ve öneriyi daha iyi hatırlamak için, izleyicilere bazı hizmetlere ücretsiz erişim sağlayarak veya genellikle zorlayıcı bir seçmenleri çektikleri şeyle teşvik etmek daha iyidir.

Huawei'nin sadece Android ve iOS ile rekabet etmekle kalmayıp, aynı zamanda başlangıçta önemli bir yükseklik işgal etme şansına sahip olduğundan kesinlikle eminim. Sonuçta, hatırlarsanız, başka bir işletim sisteminin piyasaya sürüldüğü sırada pazarın% 15'inde bir payı yoktu. Ve HarmonyOS buna sahip olacak.

Asıl mesele, Android'den tamamen zorla tamamen yeni bir platforma taşınan kullanıcıların uygulamadan memnun kalmaları için her şeyi yapmaktır. Ancak bence Huawei'nin bununla ilgili bir sorunu olmayacak. Sadece Android ile aynı arayüzü bırakmak yeterli olacaktır. Ancak Google hizmetleri şu anda orada değil.​
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.