Hash şifresini nasıl kırabilirim

qrooctic

Yeni üye
25 Tem 2021
10
3
26
Merhaba değerli THT üyeleri.ben qrooctic aranıza yeni katılmış bulunuyorum ve sizlere bir sorum olucak
Soru: Hash şifresini nasıl kırabilirim ?
 

sfarows

Üye
15 Tem 2021
114
29
Merhaba sayın THT üyesi , hashlar genellikle 2yere ayrılır

çözülmeyen
çözülen
çözülemeyenleri asla çözemessin , şifreden şifreye değişir tabiikide Kali Linux bruteforce yapa bilirsin
veya crackstation.comdan ulaşa bilirsin
çözülmeyenler ise yıllarını ala bilir
iyi forumlar , başarılar !
 

Profesör

Kadim Üye
10 Nis 2020
5,092
1,607
-Türkistan-
Merhaba değerli üye,

Hash'in çeşidine göre değişmektedir.Örnek olarak md5 ile şifrelenmiş olsun.

Message Digest 5 (MD5) algoritması, verilen dosyanın veya mesajın (şifre vb.) kendine has “parmak izi” nin oluşturulmasını "hash" fonksiyonlarına dayalı olarak sağlayan bir algoritmadır. Bir veritabanı yönetimi (database management) tekniğidir. ... Şifreleme yapılır, ancak şifre çözüm işlemi yapılamaz. Md5'in tanımına baktığımızda maalesef çözümü bulunmamakta.Fakat md5 şifreleri eğer bir depodaki ile aynı şifreden oluşmuş ise şifreyi çözme ihtimaliniz var.


Bir diğer bahsetmek istediğm şifreleme base64.Base64 kırılabilir.Hatta aşağıdaki siteden decrypt edebilirsiniz.


Base64 Decode and Encode - Online


Şifreleme türleri bunlar ile mi kısıtlı peki?Tabiki hayır.Google üzerinden ( "şifreleme türü" decrypt) şeklinde arama yaparak kırmaya çalışabilirsiniz.
 

Feqtico

Katılımcı Üye
24 Haz 2020
625
130
Merhaba,

Mesela ZIP şifreli bir dosyanın hashini kırmak için John the the ripper aracını kullanabilirsiniz, MD5 için hashcat aracını öneririm. Default wordlistler ile çoğunlukla kırılmakta.

İyi Forumlar :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.