Huawei’den şaşırtan Harmony OS kararı

THROOT

Kıdemli Üye
18 Mar 2018
2,481
27
NEREYE
Huawei Harmony OS özellikleri için açıkladığı yönetim biriminin kararları Android ve Huawei kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor.

Huawei Harmony OS özellikleri kullanım alanı açısından yenilendi

ABD ambargo kararından hemen sonra Android altyapısını kullanamayan huawei bu duruma çare olarak kendi işletim sistemini çıkarma kararı oldu ve çıkaracakları sisteme çok güvendiler


Yaşanan yumuşama döneminden sonra hem ABD Başkanı Donald Trump‘a hem de Android cephesine ılımlı mesajlar yollayan Huawei CEO’su Ren Zhengfei, eski verimli günleri arıyor alınan yeni kararın özelliği nedir ?

Çin hükümeti Shenzhen şehrinde yapmış olduğu etkinlikte dinleyicilerinin ağzını açık bıraktı.
Huaweinin işletim sisteminin diğer akıllı cihaz tablet ve bilgisayarlara gelmeyeceğini duyurdu.Ambargoya tepki olarak çıkan sistem Huawei akıllı cihazlarda kullanıma sunulcak.
2020 Ağustos ayında sistemin açık kaynaklı bi sistem haline gelicek bunun sayesinde sistemin önü açık olucak gibi.


Androide karşı geliştiren sistem gün geçtikçe eski özelliğini kaybetmiş durumda Huawenin amiral gemisi olarak kabul edilen akıllı telefonu olan mate 30 android 10 kullanabiliyor fakat google servislerine erişim sağlayamıyor.Bunun için kendi servislerini belirten huawei 2019 ağustos ayında tanıtıma sunmuştu.
HarmonyOs sistemini akıllı saatlerde, akıllı hoparlörlerde ve araç içi sistemlerde kullanılacağınında altını çizdi.



 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.