Huawei'nin B planı nedir? [~] Laurange

Laurange

Kıdemli Üye
22 Ağu 2017
3,140
19
Bakü





Huawei, ABD'nin Mayıs 2019'da Çinli şirkete ticaret yasakları getirmesinden bu yana sıcak suda bulunuyor. Bu, Huawei'nin akıllı telefonları da dahil olmak üzere çıkarlarının çoğunu etkiliyor. Küresel olarak, Huawei ilk üçte oturuyor: Android'de, gelecekte sınırlı erişime sahip olabileceği büyük bir oyuncuydu.






İngiltere icra başkan yardımcısı Jeremy Thompson, Mayıs 2019 listesinden hemen sonra BBC'ye verdiği röportajda , "Bu olası sonuç için bir plan yapıyoruz" dedi . "Bir alternatif geliştirmek için paralel bir programımız var. Android ile çalışmayı tercih ederiz, ancak gelecekte olmazsa müşterilerimizi memnun edeceğini düşündüğümüz bir alternatifimiz var."




Başlangıçta alternatifin, Ağustos 2019'da Huawei Geliştiriciler Konferansı'nda açıklanan çok platformlu bir işletim sistemi olan HarmonyOS olarak adlandırıldığı düşünülüyordu .

Huawei'nin HarmonyOS'u
HarmonyOS
Ark OS bir derleyici
Çin'de HongMengOS olarak bilinir
ABD ile tükürük ortaya çıktığı anda, bir B planından bahsetmeye başladık. Ancak, Mart 2019'da söz konusu olduğu gibi Huawei'nin planlarını ilk duyan biz değildik. Huawei'nin CEO'su Richard Yu cihaz işi, o zaman bir B planı olduğunu söyledi, ancak Google ve Microsoft gibi ortaklarla çalışmayı tercih ettiler - şirketin hala sürdürdüğü ve yaptığı bir şey.

HarmonyOS, Android'in yerini alması beklenen Ağustos 2019'da açıklandı, ancak durum böyle değildi. HarmonyOS, IoT uygulamaları ve akıllı telefon cihazları için konuşlandırıldı, ancak Huawei, HarmonyOS'u akıllı telefonlarda kullanmak için dışlamadı.

Huawei, HarmonyOS'un Çin'de HongMengOS olarak tanınacağını doğruladı. HongMengOS , ABD tükenmesinden hemen sonra ortaya çıkan ilk isimlerden biriydi ve duyurmadan önce HarmonyOS ile ticari marka olarak ilk karşılaştık .




HarmonyOS'u ne yönetecek?
Cihazlar arası platform
Giyilebilir cihazlar, IoT, akıllı ev, TV'ler, akıllı telefonlar
HarmonyOS, resmi olarak Ağustos 2019'da Huawei Geliştirici Konferansında açıklandı. Her tür cihazda çalışacak şekilde tasarlanmış mikro çekirdekli, dağıtılmış bir işletim sistemi olarak tanımlanmaktadır.

Huawei, akıllı saatler, giyilebilir cihazlar, araç içi kafa üniteleri ile başlayacağını ve Honor Vision akıllı TV'yi çalıştıracağını söyledi .

Tüm platformlarda çalışacağı için, Android'in Android, Android Auto, WearOS, Android TV ve Android Şeyler'in yerini alabilecek Android'e çok alternatif var, ancak Huawei'nin kullanmaya devam ettiği Huawei cihazlarında Android'i değiştirmek değil , en son Huawei Mate 30 Pro'da .

"İnsanların tüm cihazlarda ve senaryolarda bütünsel bir akıllı deneyim beklediği bir güne ve yaşa giriyoruz. Bunu desteklemek için gelişmiş platformlar arası yeteneklere sahip bir işletim sistemine sahip olmanın önemli olduğunu düşündük."

Huawei'nin Tüketici İşletme Grubu CEO'su Richard Yu, "Tüm senaryoları destekleyen, çok çeşitli cihaz ve platformlarda kullanılabilen ve düşük gecikme ve güçlü güvenlik için tüketici talebini karşılayabilecek bir işletim sistemine ihtiyacımız vardı" diye açıklıyor. o.




HarmonyOS'un düşük güçlü cihazlarda çalışabileceği ve Huawei'nin Android'i HarmonyOS ile değiştirmesinin yerine, önümüzdeki birkaç yıl boyunca Çin'de bir sunumda platformu kullanmaya başlayacağı bildiriliyor.

Huawei dedi o takdirde "gelecekte Android kullanamazsınız [o yapabilirsiniz] hemen HarmonyOS geçmek" diye HarmonyOS açılışında - ve akıllı telefonlarda oluyor, bunun yerine, Huawei'nin akıllı telefonlar açık kaynak yayınlanmaya devam etmesini hiçbir resmi öneri var oldu rağmen Android'in bir parçası, Huawei artık erişemediği Google hizmetlerinin yerini almak istiyor.






Huawei akıllı telefonlarda neler oluyor ve Huawei Mobil Servisleri nedir?
Mate 30 Pro Eylül 2019'da piyasaya sürüldü
P40 serisinin 26 Mart 2020'de çıkması bekleniyor
Huawei, Android'i tamamen terk etmek yerine, cihazlarında açık kaynaklı çekirdek Android işletim sistemini kullanmaya devam ediyor. Mükemmel bir örnek, Eylül 2019'da başlatılan ve Huawei cihazlarındaki yasaklardan etkilenen Huawei Mate 30 Pro'dur. Sonuç, normalde bir Android cihazında bulabileceğiniz Google hizmetleri olmadan başlatılmasıydı.

Google Mobil Hizmetleri'nin (Play Store, Google Haritalar, Gmail, YouTube) ve diğer tüm Google uygulamalarının parçası olacak her şeyi içeriyordu. ABD yasağı, Huawei'nin bu hizmetleri Google'dan kullanamayacağı anlamına geliyor, bu nedenle müşterilerin şu anda kaçırdığı şey - ve Huawei P40 serisinde de böyle olacak .




Huawei'nin planı bu hizmetleri alternatiflerle değiştirmektir. Örneğin, TomTom ile yeni bir harita çözümü üzerinde çalışacağını, kendi arama aracında çalıştığını ve teklifin büyük bir kısmının Play Store'u değiştirmek için kendi Uygulama Galerisini genişletmek için çalıştığını duyurdu. bunun yerine Huawei Mobil Servislerinin tam paketi planlandı.

Huawei, mevcut hizmetleri için çok fazla bulut desteğine sahip ve Huawei kimliğine sahip herkes, ister Android telefondan ister yeni HarmonyOS cihazlarından erişiyor olun, cihazlar arasında senkronize edilen tüm bu hizmetlere erişebilecek. aslında sıfırdan başlamıyor.

Huawei, temelde bir anahtar çevirerek tam Android deneyimine geri dönebileceğini sık sık söyledi, ancak Huawei'nin artık kendi rotasını izlemeye daha kararlı olduğu yönünde bir öneri de var .

Bu, elbette, tanıdık EMUI deneyiminin devam ettiği anlamına gelir, ancak bu teklif içindeki hizmetlerde değişiklikler olacaktır.






Huawei için zorluklar nelerdir?
Huawei, Devs'ten Uygulama Galerisi'ni Kullanmasını İstiyor
Uygulamalar, şüphesiz, müşteri beklentileri söz konusu olduğunda, herhangi bir mobil işletim sistemi için en büyük sorunu sunmaktadır. Apple ve Android birkaç yıl boyunca uygulama paritesi sundular, ancak Android'in ilk günlerinde Apple'ın iOS'un sunduğu tüm uygulamalara sahip olmadığı için eleştirildi.

Huawei kendi Uygulama Galerisi ve Huawei geliştiriciler Uygulama Galerisi'nde tanıyacak şekilde uygulama taşıyabilirsiniz sağlamak için araçlar sağlıyor gibi görünmektedir vardır, ama aynı zamanda bir Çin ittifakının bir parçasıdır Küresel Geliştiriciler Hizmet İttifak denilen Vivo, Oppo ve birlikte çalışarak Xiaomi, geliştiricileri Google'ın alternatif bir platformuna çekecek.




Gerçek zorluk bu: geliştiricilerin, uygulamaların yeni sürümlerini yayınlama söz konusu olduğunda Uygulama Galerisi veya alternatifinin Google Play veya Apple App Store kadar önemli olduğuna ikna etmek. Yine, bu müşteri deneyimini sunmak için kritik öneme sahiptir. Huawei, bunu mümkün olduğunca kolaylaştırmak için geliştiricilerle aktif olarak çalışıyor ve Uygulama Galerisi için de bir dizi teşvik sunuyor.

Ancak, müşterilerin bir Huawei cihazındaki farklı uygulamalar ve hizmetler için tanıdık Google deneyimini terk edip etmeyecekleri konusunda hala temel bir soru var. Çin büyük olasılıkla marka sadakati ve Google hizmetlerine daha az bağımlı olmasıyla güçlü olacak. Ancak Çin dışında Huawei, insanları Google'dan sonraki hayatın mümkün olduğuna ikna etmek zorunda.​
 

Veli BLOD

Üye
13 Ocak 2019
170
6
Darende
hepsini okuyamadım ama benim de şöyle bir düşüncem var google bir yazılım devi ve bu konuda tekel olmuş durumda huawei ne olursa olsun bu seviyeye yakın zaman da erişemeyecek gibi gözüküyor. çinliler ne kadar donanıma önem verse de yazılım kısmında insanların güveneileceği bir seviyeye gelmesi şuan için benim gözümde uzak.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.