İdeal İnternet Hızı Kaç Mbps Olmalı ?

SkyRest

Katılımcı Üye
15 May 2016
400
241
25
MEDUSA

b71lg5s.png

İdeal internet hızı nasıl belirlenir?

İnternet başvuruları öncesi, altyapı sorgulaması yaparak altyapınızın desteklediği teknolojileri ve hızları tespit etmelisiniz. Bunun ardından ise size uygun tarifeyi seçmelisiniz.

Örneğin evde internet kullanımında Video on Demand (VoD / YouTube, Netflix, Exxen, Disney+ gibi) platformlarının kaliteli bir görsel performans için talep ettiği bağlantı hızını karşılamanız bir hayli önemli. Söz konusu hızın karşılanamaması video kalitesini düşürmenin yanı sıra eş zamanlı olarak mobil cihazlarınızdaki bağlantı kapasitesinin de azalmasına neden olabilir. Çoklu görevler esnasında standart bir web sitesini açarken bile zorluk çekebilirsiniz.
GCZS6c.png


sic5kbk.jpg

GCZS6c.png


Öte yandan internet bağlantınızı çevrim içi platformlardan yüksek hacimli dokümanlar, multimedya dosyaları ve oyunlar indirmek (Steam, Origin, Epic Games gibi platformlardan) için de kullanabilirsiniz. Bu durumda mevcut bağlantı hızınızın indirme (download) ve yükleme (upload) hızını da etkileyebileceğini unutmayın.

İndirme hızı farklı araçlarla internet protokolü üzerindeki herhangi bir dosyayı elektronik aygıtınıza kaydetme kabiliyeti ve buna bağlı şekilde ortaya çıkan süre olarak tanımlanıyor. Yükleme hızı ise sizin çeşitli platformlara yükleyeceğiniz dosyaları gönderme hızınız anlamına geliyor. Ayrıca yükleme hızınız ve bant genişliğiniz, indirme hızınız ve bant genişliğinizden daima daha küçüktür.

Tüm bunların dışında, özellikle oyun tutkunları ve e-spor profesyonelleri için ping süresini düşürmek de büyük önem arz ediyor. Öncelikle internet hızının birimi olan Mbps ile başlayalım.

Mbps nedir?

Birçok kullanıcı, Speedtest gibi test sitelerinde çıkan veya internet servis sağlayıcıların paketlerinde belirtilen Mbps veya Gbps cinsinden değeri, saniyede indirebilecekleri MB cinsinden veri olarak yorumluyor. Ancak durum çok daha farklı.

Öncelikle Mbps terimini ele alalım. Örneğin 100 Mbps bir download hızı sunan paketi satın aldınız ve kayıpsız kullanabiliyorsunuz. Bu değer aslında saniyede yaklaşık 12.5 MB veri indirebileceğimiz anlamına gelmekte. Yani indirme hızında dikkate almamız gereken değer MB/s veya MBps olacak. B harfinin büyük veya küçük yazılması, birçok şeyi değiştiriyor.

Bu değere ise, test sonucunda ortaya çıkan Mbps değerini 8’e bölerek ulaşabiliriz. Bunun sebebi de, her bir Byte verinin 8 bit ile oluşmasıdır.
GCZS6c.png


qam08kx.jpg

GCZS6c.png


Mbps şeklinde yazılan değer ise, Mb(Megabit)ps(her saniyede) anlamına geliyor. Yani bu değer bize Byte cinsinde değil, bit cinsinde sonuç gösteriyor. MBps yazdığımızda ise MB(Megabyte)ps(her saniyede) anlamına geliyor. MBps şeklinde kullanım çok yaygın olmasa da aklımızda olmasında yarar var. Biraz önce bahsettiğimiz MB/s terimi ise çok daha yaygın olarak kullanılan bir terim. Bu da MB(Megabyte)/s(saniye) olarak açıklanabilir.


Gbps ise, saniyedeki Gigabit veri indirme hızımız. 1 Gigabit, 1024 Mbps’e eşittir.

Türkiye’de Gbps hızlara erişebilmek pek mümkün değil. Mümkün olsa bile fahiş fiyatlarla karşılaşılıyor ya da sadece kurumsal abonelere sağlanıyor. Ancak TurkNet, GigaFiber adını verdiği hizmetle 1024 Mbps yani 1 Gbps interneti 139.90 TL’ye kullanıcılarla buluşturuyor.

İnternet altyapısının internet hızına etkisi

Öncelikle internet altyapısının ne olduğundan başlayalım. Günümüzde internet, kilometrelerce telefon hattı ve fiber optik kablolar ile evlerimize kadar ulaşıyor. Bu kablolar, milyonlarca bireysel kullanıcıyı ve işletmeyi sunucular aracılığıyla birbirine bağlayarak, kullanılan kablolama türlerine bağlı olarak değişen hızlarda veri iletiyor.

Yani internet altyapısı, internetin belli bölgelere ya da adreslere ulaşması için kullanılan sistemler bütünüdür. Bu sistemin bölgelere ya da adreslere ulaşması için bakır ya da fiber optik kablolar kullanılır. Bakır altyapı genellikle DSL olarak adlandırılır ve belli iletkenler ile konuma ulaşır. Fiber optik altyapıda ise cam kablolar kullanılır.

Bu yüzden bulunduğunuz bölgenin altyapı teknolojisi internet hızınızı belirleyen en önemli etkendir.

Altyapınızı değerlendirebilmek için internet altyapı sorgulaması yapmanız gerekir. Altyapınız ne kadar hızlı ise bulunduğunuz bölgenin teknolojisi o kadar iyi demektir.


Adresinizde ADSL, VDSL veya fiber altyapılardan biri olabilir.
Altyapınızın desteklediği teknoloji hangisi ise kullanacağınız internetin hızı buna göre değişir.


Neden altyapı her yerde yok?

VDSL portları belirli santrallere ve saha dolaplarına kurulmuştur. Şu an Türkiye’nin 81 ilinde VDSL olmakla birlikte, VDSL kullanılıp kullanılamaması bağlı bulunan santrale bağlıdır. Örneğin İstanbul Türkiye’nin en büyük ili olmasına rağmen VDSL portları henüz birçok ilçede yoktur. VDSL yatırımları talep ve ihtiyaca göre yerleşik operatör tarafından yapılmaya devam etmektedir.
GCZS6c.png

2y2bxfm.jpg

GCZS6c.png

Hangi operatör ne kadar hız vadediyor?

Birçok operatörün fiber hizmeti, daha önce yüksek hızlar sunmasına rağmen günümüzde birçok ev ve apartmanda 100 Mbps ile sınırlı kalıyor. Şansınız yüksekse 200 Mbps hızı destekleyen (eğer binada 200 Mbps dağılım destekleyen sonlandırma cihazı varsa) paketleri alabiliyorsunuz. Ancak 200 Mbps paket yine büyük uğraşlarla satın alınabiliyor, eski müşterilere sunulmuyor.

Bu şirketler arasında TurkNet ise GigaFiber olarak adlandırdığı fiber altyapı ile işletmeler dışında evlere de 1000 Mbps’ye kadar hız sunuyor. Ayrıca özel yapılandırılmış altyapısı sayesinde bu hız upload yani yükleme hızlarına da yansıyor. 1000 Mbps hızı destekleyen modem de paketin içinde kullanıcılara ücretsiz olarak veriliyor. Üstelik GigaFiber dahil tüm altyapılarda TurkNet internet hizmetini 139.90 TL’ye sunuyor.

TurkNet, 1000 Mbps’ye kadar hıza çıkan paketlerinin dışında Özgür İletişim Fiber 100 paketiyle de öne çıkıyor. Yerleşik operatörün fiber altyapısında bulunan müşterilere 100 Mbps’e kadar download sunulan hizmetle birlikte fiber altyapıda hizmet alarak; sınırsız, taahhütsüz, yüksek performanslı internetinizin tadını çıkartabilirsiniz.

Size ne lazım?

Adresinizde hizmet veren internet servis sağlayıcının sunduğu altyapı ile alabileceğiniz hızı belirlemek için, söz konusu şirketin altyapı sorgulama sayfasından altyapınızı sorgulamalısınız. Buradan çıkan sonuca göre kullanacağınız tarifeyi seçebilirsiniz. Ancak bu seçimi ihtiyacınıza göre yapmanız, daha sağlıklı olacaktır.

16 Mbps ile ne yapılabilir?

Klasikleşen “16 Mbps internet hızı nasıl?” sorusuna dosya indirme hızı ve yayın açmak için internet hızı kavramları üzerinden cevap vermek pekala mümkün:

16 Mbps vasıtasıyla 4 ve 8 Mbps ile yaptığınız her şeyi yapabilir ve bunlara ek olarak daha yüksek hızda dosya indirme ve daha yüksek hızda dosya yükleme işlemleri yapabilirsiniz.
VoD uygulamalarından standart çözünürlüğü karşılayan akıcı bir görsel performans elde edebilirsiniz.
1080p YouTube videolarının yüklenme süresi de önemli ölçüde kısalab
ilir.​

24 Mbps ile ne yapılabilir?

“24 Mbps internet hızı nasıl?” sorusunun yanı sıra “35 Mbps internet hızı nasıl?” sorusunu merkeze alan kullanıcı aramalarını da kapsayan ilgili bağlantı hızı, “ortalama” diyebileceğimiz bir internet hızını temsil ediyor.

Önceki bağlantı hızlarının yanı sıra 24 Mbps aracılığıyla daha yüksek hızda indirme ve yükleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
VoD uygulamalarında Full HD görüntü kalitesine erişebilirsiniz.
YouTube videolarını biraz önbellek yapmasını bekleyerek UHD (3840 x 2160 piksel) çözünürlükte izleyebilirsiniz.50 Mbps ile ne yapılabilir?
Hızlı dosya indirme deneyimi yaşamak, YouTube donma sorunu ile hiç uğraşmamak ve online oyun oynamak için internet hızı dendiğinde akla gelen iki benzersiz alternatiften birine mi sahip olmak istiyorsunuz? O hâlde 50 Mbps internet hızı tam size göre:

Çok sık ve büyük hacimli dosyaları indirmek için tercih etmeniz gereken temel bağlantı hızı 50 Mbps’dir.

Bunun dışında kesintisiz çevrim içi oyun serüvenleri yaşamanızı sağladığı gibi, diğer bağlantı hızlarının sunduğu her şeyi eksiksiz biçimde destekleyebilir.

100 Mbps ile ne yapılabilir?

100 Mbps ile neler yapılmaz ki? Öncelikle Netflix internet hızı için maksimum performansı 100 Mbps ile elde edebilirsiniz. “100 Mbps internet hızı ile neler yapılır?” sorusunun yanıtı ise temel şekilde çevrim içi ortamdaki tüm dijital işlemler olarak verilebilir.

İndirme hızını, internet hızınız üzerinden 8 bit = 1 byte bağlantısıyla hesaplayabilirsiniz. Bu durumda 72 Mbps internet hızı 9 MB/s indirme hızına, 100 Mbps internet hızı da 12.5 MB/s indirme hızına tekabül edecektir. Söz konusu indirme hızlarının internet deneyimini son derece işlevsel şekilde desteklediğinin altını çizmekte yarar var.

1000 Mbps yani 1 Gbps ile ne yapılabilir?

1000 Mbps, yukarıdaki indirme hızı işlemine göre saniyede 125 MB veri indirebileceğiniz internet hızı anlamına gelmekte. Bu indirme hızı birçok kişi için bir şey ifade etmese de, günümüzde halen kullanılan mekanik sabit disklerin bile çoğu zaman yetişemediği bir hızı ifade ediyor.

Türkiye’de genellikle kurumsal firmalara sunulan bu hız, TurkNet’in GigaFiber adını verdiği, kendi fiber altyapısıyla sunduğu hizmetle bireysel kullanıcılar tarafından da kullanılabiliyor. 100 Mbps bile internet için özgürlük anlamı taşırken, 1000 Mbps ile yapılabilecekleri tahmin edebilirsiniz. Dakikalar içinde oyun indirmek, hiçbir bekleme olmadan 8K video izlemek, aynı anda birçok kullanıcının (kullanılan modem ve router iyi ise )sorunsuz bir şekilde internete bağlanması gibi birçok avantaj mevcut.

Nedir bu GigaFiber?

Türkiye’nin başarılı servis sağlayıcılarından olan TurkNet, kendi altyapısıyla kullanıma açtığı GigaFiber hizmetini 139.90 TL’ye sunuyor. Üstelik vaat edilen 1000 Mbps’e kadar olan hız yalnızca download yani indirme hızında değil, upload yani yükleme hızında da kullanıcıların hizmetine sunuyor.

GigaFiber hizmeti, TurkNet’in diğer hizmetlerinde olduğu gibi taahhütsüz bir hizmet ve farklı bir operatörden geçmeniz durumunda taahhüt cayma bedelinin bir kısmı da TurkNet tarafından karşılanıyor. Adresinizde TurkNet Gigafiber varsa, siz de hemen TurkNet’li olmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.

English Version -Very Soon

ezaacht.png
iUBacd.gif
px19hzz.png

 

kurononyanko

Katılımcı Üye
6 Şub 2022
534
397
bana cgnde olmayan, dowload değil uploadı iyi olan internet lazım. evimde 3 tane wifi kırdım bunlardan bir tanesi 100/8mbps ama hepsi havuzda yani çöp
 

Toryy

Kıdemli Üye
16 Tem 2021
2,622
1,616
Mobil veriye bakıyoruz
Download 70 mbps
Upload 40
-
Modem
Download 10
Upload 0,7.... :]
 

Wixstra

Katılımcı Üye
10 Mar 2021
310
185
Google

b71lg5s.png

İdeal internet hızı nasıl belirlenir?

İnternet başvuruları öncesi, altyapı sorgulaması yaparak altyapınızın desteklediği teknolojileri ve hızları tespit etmelisiniz. Bunun ardından ise size uygun tarifeyi seçmelisiniz.

Örneğin evde internet kullanımında Video on Demand (VoD / YouTube, Netflix, Exxen, Disney+ gibi) platformlarının kaliteli bir görsel performans için talep ettiği bağlantı hızını karşılamanız bir hayli önemli. Söz konusu hızın karşılanamaması video kalitesini düşürmenin yanı sıra eş zamanlı olarak mobil cihazlarınızdaki bağlantı kapasitesinin de azalmasına neden olabilir. Çoklu görevler esnasında standart bir web sitesini açarken bile zorluk çekebilirsiniz.
GCZS6c.png


sic5kbk.jpg

GCZS6c.png


Öte yandan internet bağlantınızı çevrim içi platformlardan yüksek hacimli dokümanlar, multimedya dosyaları ve oyunlar indirmek (Steam, Origin, Epic Games gibi platformlardan) için de kullanabilirsiniz. Bu durumda mevcut bağlantı hızınızın indirme (download) ve yükleme (upload) hızını da etkileyebileceğini unutmayın.

İndirme hızı farklı araçlarla internet protokolü üzerindeki herhangi bir dosyayı elektronik aygıtınıza kaydetme kabiliyeti ve buna bağlı şekilde ortaya çıkan süre olarak tanımlanıyor. Yükleme hızı ise sizin çeşitli platformlara yükleyeceğiniz dosyaları gönderme hızınız anlamına geliyor. Ayrıca yükleme hızınız ve bant genişliğiniz, indirme hızınız ve bant genişliğinizden daima daha küçüktür.

Tüm bunların dışında, özellikle oyun tutkunları ve e-spor profesyonelleri için ping süresini düşürmek de büyük önem arz ediyor. Öncelikle internet hızının birimi olan Mbps ile başlayalım.

Mbps nedir?

Birçok kullanıcı, Speedtest gibi test sitelerinde çıkan veya internet servis sağlayıcıların paketlerinde belirtilen Mbps veya Gbps cinsinden değeri, saniyede indirebilecekleri MB cinsinden veri olarak yorumluyor. Ancak durum çok daha farklı.

Öncelikle Mbps terimini ele alalım. Örneğin 100 Mbps bir download hızı sunan paketi satın aldınız ve kayıpsız kullanabiliyorsunuz. Bu değer aslında saniyede yaklaşık 12.5 MB veri indirebileceğimiz anlamına gelmekte. Yani indirme hızında dikkate almamız gereken değer MB/s veya MBps olacak. B harfinin büyük veya küçük yazılması, birçok şeyi değiştiriyor.

Bu değere ise, test sonucunda ortaya çıkan Mbps değerini 8’e bölerek ulaşabiliriz. Bunun sebebi de, her bir Byte verinin 8 bit ile oluşmasıdır.
GCZS6c.png


qam08kx.jpg

GCZS6c.png


Mbps şeklinde yazılan değer ise, Mb(Megabit)ps(her saniyede) anlamına geliyor. Yani bu değer bize Byte cinsinde değil, bit cinsinde sonuç gösteriyor. MBps yazdığımızda ise MB(Megabyte)ps(her saniyede) anlamına geliyor. MBps şeklinde kullanım çok yaygın olmasa da aklımızda olmasında yarar var. Biraz önce bahsettiğimiz MB/s terimi ise çok daha yaygın olarak kullanılan bir terim. Bu da MB(Megabyte)/s(saniye) olarak açıklanabilir.


Gbps ise, saniyedeki Gigabit veri indirme hızımız. 1 Gigabit, 1024 Mbps’e eşittir.

Türkiye’de Gbps hızlara erişebilmek pek mümkün değil. Mümkün olsa bile fahiş fiyatlarla karşılaşılıyor ya da sadece kurumsal abonelere sağlanıyor. Ancak TurkNet, GigaFiber adını verdiği hizmetle 1024 Mbps yani 1 Gbps interneti 139.90 TL’ye kullanıcılarla buluşturuyor.

İnternet altyapısının internet hızına etkisi

Öncelikle internet altyapısının ne olduğundan başlayalım. Günümüzde internet, kilometrelerce telefon hattı ve fiber optik kablolar ile evlerimize kadar ulaşıyor. Bu kablolar, milyonlarca bireysel kullanıcıyı ve işletmeyi sunucular aracılığıyla birbirine bağlayarak, kullanılan kablolama türlerine bağlı olarak değişen hızlarda veri iletiyor.

Yani internet altyapısı, internetin belli bölgelere ya da adreslere ulaşması için kullanılan sistemler bütünüdür. Bu sistemin bölgelere ya da adreslere ulaşması için bakır ya da fiber optik kablolar kullanılır. Bakır altyapı genellikle DSL olarak adlandırılır ve belli iletkenler ile konuma ulaşır. Fiber optik altyapıda ise cam kablolar kullanılır.

Bu yüzden bulunduğunuz bölgenin altyapı teknolojisi internet hızınızı belirleyen en önemli etkendir.

Altyapınızı değerlendirebilmek için internet altyapı sorgulaması yapmanız gerekir. Altyapınız ne kadar hızlı ise bulunduğunuz bölgenin teknolojisi o kadar iyi demektir.


Adresinizde ADSL, VDSL veya fiber altyapılardan biri olabilir.
Altyapınızın desteklediği teknoloji hangisi ise kullanacağınız internetin hızı buna göre değişir.


Neden altyapı her yerde yok?

VDSL portları belirli santrallere ve saha dolaplarına kurulmuştur. Şu an Türkiye’nin 81 ilinde VDSL olmakla birlikte, VDSL kullanılıp kullanılamaması bağlı bulunan santrale bağlıdır. Örneğin İstanbul Türkiye’nin en büyük ili olmasına rağmen VDSL portları henüz birçok ilçede yoktur. VDSL yatırımları talep ve ihtiyaca göre yerleşik operatör tarafından yapılmaya devam etmektedir.
GCZS6c.png

2y2bxfm.jpg

GCZS6c.png

Hangi operatör ne kadar hız vadediyor?

Birçok operatörün fiber hizmeti, daha önce yüksek hızlar sunmasına rağmen günümüzde birçok ev ve apartmanda 100 Mbps ile sınırlı kalıyor. Şansınız yüksekse 200 Mbps hızı destekleyen (eğer binada 200 Mbps dağılım destekleyen sonlandırma cihazı varsa) paketleri alabiliyorsunuz. Ancak 200 Mbps paket yine büyük uğraşlarla satın alınabiliyor, eski müşterilere sunulmuyor.

Bu şirketler arasında TurkNet ise GigaFiber olarak adlandırdığı fiber altyapı ile işletmeler dışında evlere de 1000 Mbps’ye kadar hız sunuyor. Ayrıca özel yapılandırılmış altyapısı sayesinde bu hız upload yani yükleme hızlarına da yansıyor. 1000 Mbps hızı destekleyen modem de paketin içinde kullanıcılara ücretsiz olarak veriliyor. Üstelik GigaFiber dahil tüm altyapılarda TurkNet internet hizmetini 139.90 TL’ye sunuyor.

TurkNet, 1000 Mbps’ye kadar hıza çıkan paketlerinin dışında Özgür İletişim Fiber 100 paketiyle de öne çıkıyor. Yerleşik operatörün fiber altyapısında bulunan müşterilere 100 Mbps’e kadar download sunulan hizmetle birlikte fiber altyapıda hizmet alarak; sınırsız, taahhütsüz, yüksek performanslı internetinizin tadını çıkartabilirsiniz.

Size ne lazım?

Adresinizde hizmet veren internet servis sağlayıcının sunduğu altyapı ile alabileceğiniz hızı belirlemek için, söz konusu şirketin altyapı sorgulama sayfasından altyapınızı sorgulamalısınız. Buradan çıkan sonuca göre kullanacağınız tarifeyi seçebilirsiniz. Ancak bu seçimi ihtiyacınıza göre yapmanız, daha sağlıklı olacaktır.

16 Mbps ile ne yapılabilir?

Klasikleşen “16 Mbps internet hızı nasıl?” sorusuna dosya indirme hızı ve yayın açmak için internet hızı kavramları üzerinden cevap vermek pekala mümkün:

16 Mbps vasıtasıyla 4 ve 8 Mbps ile yaptığınız her şeyi yapabilir ve bunlara ek olarak daha yüksek hızda dosya indirme ve daha yüksek hızda dosya yükleme işlemleri yapabilirsiniz.
VoD uygulamalarından standart çözünürlüğü karşılayan akıcı bir görsel performans elde edebilirsiniz.
1080p YouTube videolarının yüklenme süresi de önemli ölçüde kısalab
ilir.​

24 Mbps ile ne yapılabilir?

“24 Mbps internet hızı nasıl?” sorusunun yanı sıra “35 Mbps internet hızı nasıl?” sorusunu merkeze alan kullanıcı aramalarını da kapsayan ilgili bağlantı hızı, “ortalama” diyebileceğimiz bir internet hızını temsil ediyor.

Önceki bağlantı hızlarının yanı sıra 24 Mbps aracılığıyla daha yüksek hızda indirme ve yükleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
VoD uygulamalarında Full HD görüntü kalitesine erişebilirsiniz.
YouTube videolarını biraz önbellek yapmasını bekleyerek UHD (3840 x 2160 piksel) çözünürlükte izleyebilirsiniz.50 Mbps ile ne yapılabilir?
Hızlı dosya indirme deneyimi yaşamak, YouTube donma sorunu ile hiç uğraşmamak ve online oyun oynamak için internet hızı dendiğinde akla gelen iki benzersiz alternatiften birine mi sahip olmak istiyorsunuz? O hâlde 50 Mbps internet hızı tam size göre:

Çok sık ve büyük hacimli dosyaları indirmek için tercih etmeniz gereken temel bağlantı hızı 50 Mbps’dir.

Bunun dışında kesintisiz çevrim içi oyun serüvenleri yaşamanızı sağladığı gibi, diğer bağlantı hızlarının sunduğu her şeyi eksiksiz biçimde destekleyebilir.

100 Mbps ile ne yapılabilir?

100 Mbps ile neler yapılmaz ki? Öncelikle Netflix internet hızı için maksimum performansı 100 Mbps ile elde edebilirsiniz. “100 Mbps internet hızı ile neler yapılır?” sorusunun yanıtı ise temel şekilde çevrim içi ortamdaki tüm dijital işlemler olarak verilebilir.

İndirme hızını, internet hızınız üzerinden 8 bit = 1 byte bağlantısıyla hesaplayabilirsiniz. Bu durumda 72 Mbps internet hızı 9 MB/s indirme hızına, 100 Mbps internet hızı da 12.5 MB/s indirme hızına tekabül edecektir. Söz konusu indirme hızlarının internet deneyimini son derece işlevsel şekilde desteklediğinin altını çizmekte yarar var.

1000 Mbps yani 1 Gbps ile ne yapılabilir?

1000 Mbps, yukarıdaki indirme hızı işlemine göre saniyede 125 MB veri indirebileceğiniz internet hızı anlamına gelmekte. Bu indirme hızı birçok kişi için bir şey ifade etmese de, günümüzde halen kullanılan mekanik sabit disklerin bile çoğu zaman yetişemediği bir hızı ifade ediyor.

Türkiye’de genellikle kurumsal firmalara sunulan bu hız, TurkNet’in GigaFiber adını verdiği, kendi fiber altyapısıyla sunduğu hizmetle bireysel kullanıcılar tarafından da kullanılabiliyor. 100 Mbps bile internet için özgürlük anlamı taşırken, 1000 Mbps ile yapılabilecekleri tahmin edebilirsiniz. Dakikalar içinde oyun indirmek, hiçbir bekleme olmadan 8K video izlemek, aynı anda birçok kullanıcının (kullanılan modem ve router iyi ise )sorunsuz bir şekilde internete bağlanması gibi birçok avantaj mevcut.

Nedir bu GigaFiber?

Türkiye’nin başarılı servis sağlayıcılarından olan TurkNet, kendi altyapısıyla kullanıma açtığı GigaFiber hizmetini 139.90 TL’ye sunuyor. Üstelik vaat edilen 1000 Mbps’e kadar olan hız yalnızca download yani indirme hızında değil, upload yani yükleme hızında da kullanıcıların hizmetine sunuyor.

GigaFiber hizmeti, TurkNet’in diğer hizmetlerinde olduğu gibi taahhütsüz bir hizmet ve farklı bir operatörden geçmeniz durumunda taahhüt cayma bedelinin bir kısmı da TurkNet tarafından karşılanıyor. Adresinizde TurkNet Gigafiber varsa, siz de hemen TurkNet’li olmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.


English Version -Very Soon

ezaacht.png
iUBacd.gif
px19hzz.png

Speed Test de internet 32mbps Gösteriyor Ama indirmeye gelince 700kbs dan öteye gecmiyor?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.