İşletim Sistemleri Nerede Yazılır??

seition23

Yeni üye
29 Ağu 2021
48
15
25
C# la ama tek zor
c# la yazılan bir işletim sistemi söylermisiniz acaba çok merak ettim :D
Bir işletim sistemi nerelerde yazılır??? örneğin;Windows, linux dağıtımı,MacOs gibi işlerin sistemleri nerelerde yazılır ???🤔
Genel İşletim Sistemleri C dili ile yazılmıştır C dili ise Assembly le yani makina diliyle 0 ve 1 ler oluşturarak yazılmıştır :) konu kilit hadi iyi geceler beyler bayanlar nerede yazılmış diye sorarsan ofiste yazılmıştır kanka :D
 

Toolbrowser

Uzman üye
10 Tem 2021
1,064
649
42
Işletim sistemleri c# c++ hatta python ile yazilir merakli kardesim. Uzun zaman oldu seni takip ediyorum. Çok meraklı bir kardeşimsin. Insallah bu dunyada ogrenmek istedigin her seyide ogrenirsin. Umutluyum. Buyuk yerlere gelmen dilekleriyle
 

kiss4u

Üye
9 Şub 2019
240
10
Sorunuz "nerelerde yazılır?" yani hangi ortamlarda geliştirilir ise işletim sistemleri büyük projeler olduğu için çok yüksek ihtimalle laboratuvar ortamlarında geliştiriliyordur. Kullanılan dil konusuna gelirsek ufak bir araştırma sonucunda bulduklarım C,C++,Python kullanılabiliyormuş ama işletim sistemi geliştirilmesi için çoğunlukla C dili öneriliyormuş.
 

ArchieN

Underground Team Lider Yrd.
6 Eyl 2021
776
437
Saldırı Timleri
Bir işletim sistemi nerelerde yazılır??? örneğin;Windows, linux dağıtımı,MacOs gibi işlerin sistemleri nerelerde yazılır ???🤔
İşletim sistemini yazman için Öncelikle Karnel yazman gerekir karnel nedir açıklıyayım karnel bilgisayarın çekirdeğidir işletim sistemi ile cpu,ram gibi bileşenlerin işletim sistemi arasındaki bağlantısını yönetimini sağlar sistemin kaynaklarını yönetir İşletim sistemi C,C++ ve bir kaç dil ile yazılır ayrıca bildiğim kadarıyla karnelin bellek yönetimini C++ dili ile yazıyorsun.
 

LeHunter

Üye
21 Eyl 2021
88
24
26
Turkiye
Her dil ile yazabilirsin misal Windows'un küçük kısmı c# ile yazılmıştır tabi farklı dillerde yazılanlarda vardır asıl mesele x dilin bu iş için uygun olup olmadığıdır.
misal python'da web sitesi yapabilirsin ama c,c++'da web sitesi yapamazsın yapman için kütüphane(Libary) yazman gerekecektir.
kısaca x dil verimlimi değil mi ne kadar uğraştırır buna bakmak lazım.
ayrıca birçok uzmana göre tek başına os yazmak imkansız insan ömrü yetmez diyorlar.
ben bir programcıyım işletim sistemleri üzerine hiç çalışmadım fakat şunu diyebilirim ki diller sürekli değişiyor,gelişiyor insan ömrü gerçekten yetmeyebilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.