Dünyanın üçüncü en popüler telefon işletim sistemi olan KaiOS'ta, artık WhatsApp messengerde çalışıyor. KaiOS, temel olarak büyümekte olan pazarlarda üretilen basmalı düğmeli cep telefonları için bir işletim sistemi.

KaiOS, B2G çekirdeği üzerinde çalışan, başka bir deyişle Firefox OS işletim sisteminin devamı ve temel olarak HTML5 üzerine kurulmuş uygulamalarla çalışan az bütçeli telefonlar için planlanmış bir mobil işletim sistemidir.

Tipik bir KaiOS telefon, az ölçüde hafızaya 256 MB'tan, düğmelere ve diyagonal 3 inçten daha az bir ekrana sahiptir. Bir telefon genellikle bir Android uslu telefondan daha ucuzdur takribî 30-50 $, ancak Wi-Fi, 3G, 4G, navigasyonunu da destekler. Ana pazarlar Hindistan, Bangladeşdir.

KaiOS'ta Twitter, Facebook, YouTube ve bazı Google uygulamalarının istemcilerini indirebilirsiniz. Telefonu daha önceden satın alan kullanıcılar, cep telefonunun 256 MB hafızaya sahip olması koşuluyla, uygulamayı fotoğrafı işletim sistemi mağazasından indirebilecekler.
KaiOS'taki WhatsApp, kısa mesaj alışverişi yapmanıza veya sesli çağrılar yapmanıza olanak tanır.
Son düzenleme: