Kalilinux Ethical Hacking Araçları

Toolbrowser

Uzman üye
10 Tem 2021
1,064
648
42

VUryW.gif

VUyIh.gif

Kalilinux kullanarak Ethical Hacking Araçları

Çoğu zaman, belirli işletim sistemleri belirli görevlere bağlanır. Grafikler veya içerik oluşturma ile ilgili her şey aklımıza macOS'u getirir. Benzer şekilde, herhangi bir bilgisayar korsanlığı veya genel olarak ağ yardımcı programlarıyla uğraşma durumu da belirli bir işletim sistemiyle eşleştirilir ve bu Kali Linux'tur . Bu Konuda Kali Linux'a genel bir giriş ve ethical Hacking nasıl kullanılabileceğini Anlatacağım.

VUyIh.gif

Kalilinux nedir?
Kali logosu - Kali Linux Kullanarak Etik Hackleme - Edureka

Kalilinux Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Özellikle ağ analistlerinin ve penetrasyon testçilerinin beğenilerine hitap eden titizlikle hazırlanmış bir işletim sistemidir. Kalilinux ile önceden yüklenmiş olarak gelen çok sayıda aracın varlığı, onu ethical bir hacker'ın İsviçre bıçağına dönüştürür.
VUyIh.gif

Bilgisayar korsanları neden Kalilinux kullanıyor?

Daha önce Backtrack olarak bilinen Kalilinux, aynı amaca hizmet edecek birden fazla araca sahip olan Backtrack'in aksine, gereksiz yardımcı programlarla dolup taşan Backtrack'in aksine, kendisini daha test merkezli araçlarla daha parlak bir halef olarak tanıtıyor. Bu, Kalilinux kullanarak ethical hackingi basitleştirilmiş bir görev haline getirir .
VUyIh.gif

Kalilinux ne için kullanılır?

Kalilinux, temel olarak gelişmiş Sızma Testi ve Güvenlik Denetimi için kullanılır. Kalilinux, Penetrasyon Testi, Güvenlik araştırması, Bilgisayar Adli Tıp ve Tersine Mühendislik gibi çeşitli bilgi güvenliği görevlerine yönelik birkaç yüz araç içerir.
VUyIh.gif

Kalilinux yasadışı mı?

Kalilinux tek başına yasa dışı değildir. Sonuçta, bu sadece bir işletim sistemi. Bununla birlikte, aynı zamanda bir bilgisayar korsanlığı aracıdır ve birisi onu özellikle bilgisayar korsanlığı için kullandığında yasa dışıdır. Lisanslı ve indirilebilir herhangi bir İşletim Sistemini kurmak yasa dışı olmadığı için, öğrenme veya öğretme gibi faydalı amaçlarla kurarsanız veya yazılımınızı birde ağınızı güçlendirecek şekilde kullanırsanız yasaldır.
VUyIh.gif

Kalilinux'un Geliştirilmesi

Mati Aharoni ve Deavon Kearns, Kalilinux'un temel geliştiricileridir. Bu, başka bir penetrasyon testi merkezli Linux dağıtımı olan Backtrack Linux'un yeniden yazılmış haliydi. Kalilinuxun geliştirilmesi, kodunun çoğunu Debian depolarından aldığı için Debian standartlarına göre belirlenir. Geliştirme, Mart 2012'nin başlarında küçük bir geliştirici grubu arasında başladı. Yalnızca çok seçilmiş birkaç geliştiricinin, korunan bir ortamda da paketler işlemesine izin verildi. Kalilinux, 2013'teki ilk sürümüyle birlikte geliştirme aşamasından çıktı. O zamandan beri Kali Linux bir dizi önemli güncellemeden geçti. Bu güncellemelerin geliştirilmesi, Offensive Security tarafından gerçekleştirilir.
VUyIh.gif

Neden Kalilinux'u Kullanmalı?

Kalilinux'u neden kullanmanız gerektiğine dair çok çeşitli nedenler var. Bunlardan birkaçını sıralayayım:


1) Olabildiğince özgür - Kalilinux'u kullanmak her zaman özgür olmuştur ve olacaktır.
2) Düşünebileceğinizden daha fazla araç Kalilinux, 600'den fazla farklı penetrasyon testi ve güvenlik analitiği ile ilgili araçla birlikte gelir.
3) Açık kaynak - Kalilinux, Linux ailesinin bir üyesi olarak, geniş çapta takdir edilen açık kaynak modelini takip eder. Geliştirme ağaçları Git'te herkese açık olarak görüntülenebilir ve kodun tamamı ince ayar amaçlarınız için kullanılabilir.
4) Çoklu Dil Desteği - Penetrasyon araçları İngilizce olarak yazılma eğiliminde olsa da, Kalilinuxun gerçek çok dilli desteği içermesi sağlanarak daha fazla kullanıcının kendi ana dillerinde çalışmasına ve iş için ihtiyaç duydukları araçları bulmasına olanak sağlanmıştır.
5) Tamamen özelleştirilebilir Saldırgan güvenlik alanındaki geliştiriciler, herkesin tasarım modelleriyle aynı fikirde olmayacağını anlıyorlar, bu nedenle daha maceracı kullanıcıların Kalilinux'u çekirdeğe kadar kendi beğenilerine göre özelleştirmesini mümkün olduğunca kolaylaştırdılar .

VUyIh.gif



Kali Linux ne kadar RAM'e ihtiyaç duyar?

Kalilinuxu kurmak çocuk oyuncağı. Emin olmanız gereken tek şey uyumlu donanıma sahip olduğunuzdur. Kalilinux, i386, amd64 ve ARM (hem ARMEL hem de ARMHF) platformlarında desteklenir. Donanım gereksinimleri, aşağıda listelendiği gibi minimum düzeydedir, ancak daha iyi donanım doğal olarak daha iyi performans sağlayacaktır.

  • Kalilinux kurulumu için minimum 20 GB disk alanı.
  • i386 ve amd64 mimarileri için RAM, minimum: 1GB, önerilen: 2GB veya daha fazla.
  • CD-DVD Sürücü / USB önyükleme desteği/ Virtual Box

VUyIh.gif

Kalilinux ile hangi araçlar geliyor?

Aşağıda Kalilinux kullanılarak etik hackleme için önceden yüklenmiş olarak gelen araçların bir listesi bulunmaktadır .

1) Aircrack-ng
Aircrack logosu - Kali Linux Kullanarak Etik Hacking - Edureka

Aircrack-ng , WiFi ağ güvenliğini değerlendirmek için kullanılan bir araç takımıdır . WiFi güvenliğinin temel alanlarına odaklanır:

  • İzleme : Paket yakalama ve verilerin üçüncü taraf araçlar tarafından daha fazla işlenmesi için metin dosyalarına aktarılması
  • Saldırı : Paket enjeksiyon yoluyla tekrar saldırıları, kimlik doğrulamasını kaldırma, sahte erişim noktaları ve diğerleri
  • Test Etme : WiFi kartlarının ve sürücü özelliklerinin kontrol edilmesi (yakalama ve yerleştirme)
  • Cracking : WEP ve WPA PSK (WPA 1 ve 2)
Tüm araçlar, ağır komut dosyası oluşturmaya izin veren komut satırıdır. Bir çok GUI bu özellikten yararlanmıştır. Öncelikle Linux'ta çalışır, ayrıca Windows, OS X, FreeBSD, OpenBSD, NetBSD ve Solaris'te çalışır.
VUyIh.gif

2) Nmap

nmap logo - Kali Linux kullanarak Etik Hacking - Edureka

Yaygın olarak Nmap olarak da bilinen Ağ Eşleştiricisi, ağ keşfi ve güvenlik denetimi için ücretsiz ve açık kaynaklı bir yardımcı programdır. Nmap , ağda hangi ana bilgisayarların mevcut olduğunu, bu ana bilgisayarların hangi hizmetleri (uygulama adı ve sürümü) sunduğunu, hangi işletim sistemlerini çalıştırdığını, ne tür paket filtreleri/güvenlik duvarlarının kullanıldığını belirlemek için ham IP paketlerini gizli yollarla kullanır.

Ders Müfredatı

Birçok sistem ve ağ yöneticisi, aşağıdakiler gibi görevler için de faydalı bulmaktadır:

  • ağ envanteri
  • hizmet yükseltme programlarını yönetme
  • ana bilgisayar veya hizmet çalışma süresini izleme

VUyIh.gif

3) THC Hidra
THC hidra logosu - kali linux kullanarak etik bilgisayar korsanlığı - edureka

Bir uzaktan kimlik doğrulama hizmetini kaba kuvvetle kırmanız gerektiğinde, Hydra genellikle tercih edilen araçtır. Telnet, FTP, HTTP, HTTPs, SMB, çeşitli veritabanları ve çok daha fazlası dahil olmak üzere 50'den fazla protokole karşı hızlı saldırıları gerçekleştirebilir. web tarayıcılarına, kablosuz ağlara, paket oluşturuculara vb. girmek için kullanılabilir .
VUyIh.gif

4) Nessus
nessus logosu - Kali Linux Kullanarak Etik Hacking - Edureka

Nessus , bilgisayarlarda güvenlik açıklarını kontrol etmek için kullanabileceğiniz bir uzaktan tarama aracıdır. Bilgisayarlarınızın sahip olduğu güvenlik açıklarını aktif olarak engellemez, ancak 1200'den fazla güvenlik açığı kontrolünü hızla çalıştırarak ve herhangi bir güvenlik yaması yapılması gerektiğinde uyarılar göndererek bunları tespit edebilir .
VUyIh.gif

5) WireShark
wireshark logosu - kali linux kullanarak etik bilgisayar korsanlığı - eduerka

WireShark , ücretsiz olarak kullanabileceğiniz açık kaynaklı bir paket analiz aracıdır . Bununla, pcap dosya erişimi, özelleştirilebilir raporlar, gelişmiş tetikleyiciler, uyarılar vb. ile birlikte bir ağdaki etkinlikleri mikroskobik düzeyde görebilirsiniz. Bildirildiğine göre, Linux için dünyanın en yaygın kullanılan ağ protokolü analizörüdür.
VUyIh.gif
Değerli Yorumlarınız İçin Teşekkürlerimi Sunarım. Allahın Rahmeti ve Bereketi Siz Değerli Türk Hack Team Ailesi Üzerine Olsun inşallah. Cümleten Selamlar.
VUyIh.gif
VUryW.gif
 
Son düzenleme:

Winabest

Yeni üye
10 Şub 2022
27
2
Ellerine Sağlık Dostum Güzel Konu Tebrikler. :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

turk-hack-team-wallpaper-2.jpg
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.