Karabük Üniversitesi Hakkında

Nsr

Katılımcı Üye
19 Şub 2016
959
0
Sofya
180px-Karabük_Üniversitesi_logosu.png


Slogan Çağdaş Eğitim Yuvası
Kuruluş 28 Mayıs 2007
Eğitim dil(ler)i Türkçe, İngilizce [1]
Rektör Prof. Dr. Refik Polat [2]
Kayıtlı 42.000[2014-2015]
Lisans öğrencileri 32.000[2013-2014]
Akademik birimler 14 Fakülte [3]
3 Yüksek Okul [4]
3 Meslek Yüksek Okulu [5]
4 Enstitü [6]
Konum Karabük, Türkiye [7]
Yerleşke Merkez, Safranbolu, Eskipazar
Web sitesi karabuk.edu.tr


Karabük Üniversitesi ya da kısaca KBÜ, 2007 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Bulunduğu il olan Karabük'ün ismini taşımaktadır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren bünyesindeki 14 fakülte, 7 meslek yüksek okulu, 4 yüksek okul ve 4 enstitü ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Rektörlüğünü Refik Polat, Rektör Yardımcılıklarını Ali Güneş ve İbrahim Kadı yapmaktadır.


Tarih

Karabük Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yüksek Öğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan 17 üniversiteden biridir.

Kampüs

Karabük Üniversitesi Balıklar Kayası Kampüsü merkez kampüs konumundadır ve birçok Fakülte , Enstitü , Araştırma Merkezi , Yüzme havuzu , Futbol Sahası , Kapalı Spor Salonu , Bankamatik ve Banka , Botanik Bahçesi , Cami , Lojmanlar ve Yurt bu kampüste bulunmaktadır. 25.000 kişilik stadyum ve cami inşaatı 2013 yılında tamamlandı. Kampüsün çevresinden Araç Çayı geçmektedir.Kredi Yurtlar Kurumuna ait Kız ve Erkek öğrenci yurtları mevcut olup ayrı olarak öğrencilere Kampüs dışında konaklama imkanı vermektedir.Güvenli ve hesaplı olup Karabük Üniversitesini kazanan öğrencilerin hemen KYK'ya başvuruları gerekmektedir.

Hazırlık binası üniversite girişinden 1 kilometre uzaktadır. Üniversiteyi diğer üniversitelerden ayıran özellik ise ön lisans programları da dahil olmak üzere öğrencilere zorunlu 1 yıllık İngilizce hazırlık eğitimi veriyor olmasıdır.

Spor

Kapalı Spor Salonunun yanı sıra, kampüs içerisinde bir adet basketbol sahası, bir adet tenis kortu ve bir adet voleybol sahası bulunmaktadır. 25.000 kişilik stadyum inşaatı 2012 yılında başlamış olup , 2014 yılında bitmiştir. Olimpik yüzme havuzu inşaatı da devam etmektedir.

Sağlik

Sağlık hizmetleri Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir

Sosyal Yaşam

Üniversite bünyesindeki pek çok öğrenci kulübü veya topluluğu yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Konserler, Mühendislik Fakültesi binasının karşısında bulunan alanda düzenlenmektedir. İnşaatın bitmesiyle birlikte 2014 yılı bahar şenliklerinin stadyumda yapılması planlanmaktadır.
 

TheWhoIAm

Uzman üye
27 Şub 2016
1,248
0
Siber Dünya
Ne Üniversiteymiş arkadaş ölümsüzlüğümü buldular ışınlanma makinasınımı icat ettiler zaman makinasımı yaptılar bu kadar yazı yazdın yav :)
 

Myhitetal

Üye
28 Şub 2016
75
0
Trakya
Okuduğum, ön yargı ile geldiğim fakat esnafı dışında gayet te beni şaşırtan bi üniversitedir. Burda hede hüde eden arkadaş kesimi var tabiki her üniversitede olduğu gibi.. 2. senemi okuyacağım ve gayet eğitimin iyi olduğu düşündüğüm bir üniversite.

Ek'e buyrun(Bende klübün üyesiyim):
Tıklayınız

Bu üniversiteyi gidip oxford ile, harvard ile kıyaslayan kendini entel ilan etmiş bir kesim görüyorum. Sırf bu yüzden aşırı bir önyargı ile geldiğim üniversitemi şuan gayet seviyorum.

Halkı biraz tok satıcı, öğrenci sırtından geçiniyorlar ama buna yapacak bişey yok, sonradan görme halk ve üniversite olan '' ÇOĞU '' yerde bu böyledir.
 
Son düzenleme:

firehackturk

Anka Team Junior
21 Ağu 2016
9,793
112
27
logic bomb
Okuduğum, ön yargı ile geldiğim fakat esnafı dışında gayet te beni şaşırtan bi üniversitedir. Burda hede hüde eden arkadaş kesimi var tabiki her üniversitede olduğu gibi.. 2. senemi okuyacağım ve gayet eğitimin iyi olduğu düşündüğüm bir üniversite.

Ek'e buyrun(Bende klübün üyesiyim):
Tıklayınız

Bu üniversiteyi gidip oxford ile, harvard ile kıyaslayan kendini entel ilan etmiş bir kesim görüyorum. Sırf bu yüzden aşırı bir önyargı ile geldiğim üniversitemi şuan gayet seviyorum.

Halkı biraz tok satıcı, öğrenci sırtından geçiniyorlar ama buna yapacak bişey yok, sonradan görme halk ve üniversite olan '' ÇOĞU '' yerde bu böyledir.


Senin sonradan görme halk dedigin sen doğmadan önce neler gördü bilmiyorsun . Sonradan görme halkıda bir öğren öyle yorum yap .
 

DeneyimsizDenek

Özel Üye
20 Şub 2011
11,762
88
33
Gökyüzü
Karabük Üniversitesi aslına bakarsak şehirden kaybediyor diyebiliriz. Küçük şehir, fabrika şehri. Haliyle öğrencilerin "gece hayatına" akamadığı bir kent. (Sanki başka şehirde akacaklar da, cebinde beş para yok.) Karabük'te hayat bir saatten sonra bitiyor diyebiliriz. Şu sıra canlanmış gerçi ama genel anlamda böyle. Fakat Safranbolu'da her an hayat var. Turist çok fazla, onları kazıklamak isteyen esnaf da fazla. Sırf bunun için gece kavga ettiğimizi biliyorum. Türkçe bilmiyor diye fazladan para alıyor esnaf. Öğrencileri de söğüşlemek istiyorlar ancak şehre alıştıktan sonra nereye gitmeniz gerektiğini öğreniyorsunuz.

Eğitim olarak Karabük Üniversitesi, başarılı bir üniversite benim gözümde. Zaten emekli memur şehri. Adamlar bu yaştan sonra çocuklara yatırım yapalım okusun diyorlar haliyle eğitim sanayisi gelişiyor naparsın.

Karabük yalnızca küçük şehir olmasından kaybediyor. Ancak kıyıda köşede kalan mekanları bilirseniz öğrenciliğiniz çok keyifli geçebilir. Yedi sene orada yaşadım ve hala gidemediğim bir çok yer var.

Etkinliklere elverişli, komşu şehirlerde dönen ekşınlara katılmaya müsait.Güzel yer be Karabük.

Futbol şehridir, hala öyle mi bilemiyorum.Maç olduğunda tüm şehirde hissedilir. Ayrıca zamanında Emanual Emenike'nin zenci oğluna Gümüş mahallesi çocukları tarafından "maymun" benzetmeleri ile hakaretler edildiği doğrudur :RpS_sleep: ) O zındık, Fenerbahçe-Karabük maçında, Karabükspor'da olmasına rağmen maça gelmemişti, deri ceketiyle saha çevresinde gezmişti de tribünden bakmıştık hiç unutmam :mad:


karabük pişmanlık değil sadece akşamları karabük üniversitesinin pavyona benzetilmesi doğrudur yeşil ışıklar falan. üstelik karabük benimde memleketimdir :)

Öyle demeyin be, şehrin mavi ateşten sonra en büyük renkliliği o olsa gerek :D

Demir Çelik fabrikasını zamanında Atatürk yaptırmış. Yerini özel olarak seçmişler. Bir savaş anında o demir çelik fabrikası, silah fabrikasına dönüşüyor. Ve uçaklar o bölgeyi nokta atışı bombalayamıyor. Bunun da sebebi oradaki hava akımı vs deniyor.

Şehre girişte sizi karşılayan mavi ateş çıkan bacalara sahip fabrikada çok emekçi hayatını kaybetti. Kimisi doğalgazdan zehirlendi, kimisi demir eritilen ateşlerde eriyerek hayatını kaybetti. Bir de bunlar var tabii...
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.