Katılımsız Programlardaki "Virüsler" ile İlgili Bilgilendirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Black Power

Özel Üye
8 Tem 2012
11,765
22
Başlayalım?


Öncelikle kullandığınız katılımsız proğramlar katılımsız yapılırken AutoIT, WinRAR, 7z, Smart İnstall Maker ve buna benzer araçlar kullanılıyor.. Bazen bir proğramı katılımsız hale getirmek için hepsini aynı anda da kullanılabiliyor.. ve Siz görmeden arkaplanda bilgisayarınıza dosyalar kopyalanarak, regeditte ayarlamalar ve hatta "host" dosyasında oynamalar yapılmaktadır...

1) AutoIT: Öncelikle virüs proğramlarının AutoIT ile arası iyi değildir. Peki Neden?? AutoIT yapısı gereği sisteme her türlü müdehaleyi yapabileceğiniz çok kapsamlı bir proğram ve scripte sahip. Tabi virüs proğramları böyle şeylere uyuz olup olduğu kadar yetinmeyip bide kara listeye aldılar :) Özellikle ESET çok kullanıldığı için herkes bundan muzdaripti. Son bir yıla kadar şimdilerde düzelttiler bunları.. Alttaki resimde önceden yayınladığım proğramın virüstotal sonuçları yer alıyor. Gördüğünüz gibi 3 adet zararlı yazılım tespit edilmiş.(Resmin üzerinde tıklayarak detaylı bakabilirsiniz..) Genelde AutoIT ile katılımsız yapılmış proğramlarda bu üçü böyle çıkar. Farklı bir şey çıkarsa onun ne olduğunu arayın..





Yani anlatmak istediğim AutoIT ile yaptığımız katılımsız proğramlarda sistemin ve katılımsız yapılan proğrama müdehale yapıldığından dolayı ajan olarak görülmektedir. Virüs proğramı ve güvenlik duvarlarıda bunları zararlı yazılım olarak görmektedir... İşin özü budur. Ancak yukarıda görülenlerden hariç başka zararlı yazılımlar çıkarsa virüs olma olasılığı yükselir.. Konuyu yayınlayan kişiyle ve ya bizlerle irtibata geçebilirsiniz..

2) Winrar, 7z ve SİM: Bunlar ile yapılan katılımsız proğramlar kurulu proğramı tekrar paketlediği için veya parametre ile yapıldığından dolayı pek bişey çıkmaz. Ancak şöyle bir dezavantajı var sistemde yer alan ve bulaşmış olan zararlı yazılımı bilgisayarınıza taşımaktadır. Genelde de konuları yayınlayan bizler bu konulara dikkat ediyoruz..

İşin özeti
Katılımsız Programlar Kategorisinde yer alan proğramlar genelde virüs yazılımları sahte uyarılar vermektedir. Sisteme müdehale olduğundan dolayı engellemektedir. Ayrıca katılımsız proğramlarda crack, serial ve patchler kullanıldığından dolayı, bunları da aynı şekilde zararlı yazılım olarak görmektedirler...

Yayınlanan konularda zaten gerekli uyarılar yapılıyor.. "Proğramı Kurmadan Önce Virüs Proğramınızı Devredışı Bırakın" gibi.. Bu uyarılar sizlerin proğramları daha verimli ve sağlıklı kullanabilmeniz içindir..




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.