Kriptoda Hisse Kanıtı (PoS) Nedir?

{Unk}

Üye
21 Eyl 2021
122
41
17
Merhaba degerli THT Ailesi . Bu Konuda sizlere Proof of stake (Pos) nedir onu anlaticam .

Kripto para birimleri merkezi olmadığı ve finansal kurumların kontrolü altında olmadığı için işlemleri doğrulamak için bir yola ihtiyaçları var. Birçok kriptonun kullandığı yöntemlerden biri, hisse kanıtıdır (PoS).

Proof of stake, kripto para birimi işlemlerini doğrulamak için kullanılan bir tür konsensüs mekanizmasıdır. Bu sistemle kripto paranın sahipleri coinlerini stake edebilir ve bu da onlara yeni işlem bloklarını kontrol etme ve blok zincirine ekleme hakkı verir .

Bu yöntem, kripto para birimleri için geliştirilen ilk fikir birliği mekanizması olan iş kanıtına bir alternatiftir. Hisse kanıtı çok daha fazla enerji verimli oldugundan , dikkatler kripto madenciliginin gezegeni nasıl etkilediğine çevrildiği için daha popüler hale geldi .
Hisse kanıtını anlamak kripto para birimine yatirim yapanlar için önemlidir . İşte nasıl çalıştığı, artıları ve eksileri ve onu kullanan kripto para birimleri örneklerine dair bir kılavuz.



Hisse kaniti nasil çalişir?

Proof-of-stake modeli, kripto para sahiplerinin coinleri stake etmesine ve kendi doğrulayıcı düğümlerini oluşturmasına olanak tanır. Staking , işlemleri doğrulamak için kullanılacak paralarınızı rehin verdiğiniz zamandır. Coin'leriniz onları stake ederken kilitlenir, ancak takas etmek isterseniz onları kaldırabilirsiniz.

BTC.png
H​

Bir işlem bloğu işlenmeye hazır olduğunda, kripto para biriminin hisse kanıtı protokolü, bloğu gözden geçirmek için bir doğrulayıcı düğümü seçecektir. Doğrulayıcı, bloktaki işlemlerin doğru olup olmadığını kontrol eder. Eğer öyleyse, bloğu blok zincirine eklerler ve katkıları için kripto ödülleri alırlar. Bununla birlikte, bir doğrulayıcı, yanlış bilgi içeren bir blok eklemeyi teklif ederse, ceza olarak stake edilmiş varlıklarının bir kısmını kaybeder.

Hisse kaniti ve iş kaniti

a Pay kanıtı ve çalışma kanıtı, kripto para birimlerinin kullandığı en yaygın iki fikir birliği mekanizması türüdür. Proof of Work, Bitcoin ( CRYPTO:BTC ) dahil olmak üzere erken dönem kripto para birimleri için tercih edilen yöntem iken, Proof of stake, 2012 yılında Peercoin ( CRYPTO :PPC ) ile ortaya çıktı ve ortak bir tercih haline geldi.

PROOF-OF-WORK.png

Pay kanıtı ile iş kanıtı arasındaki en büyük fark, enerji kullanımlarıdır. Proof of work, madencilerin karmaşık matematik problemlerini çözmek için rekabet etmesini gerektirir. Sorunu çözen ilk madenci, bir işlem bloğu ekler ve ödüller kazanır. Bu, dünyanın dört bir yanındaki madencilik cihazlarının aynı sorunları hesaplamasına ve önemli miktarda enerji kullanmasına neden olur.

Okudugunuz için teşekür ederim :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.