[Live] Usb Belleğe Kalıcı Olarak Kali Linux Kurma / Alemdar2002

kaaptan25

Yeni üye
11 Haz 2019
37
0
35
İstanbul
Hocam YouTube’da c diskinden disk falan ayırıyorlar ve Kali ekranında advencef yapıyorlar sensin gibi yapsak sorun olmaz demi aynı olur genede
 

mitux

Yeni üye
22 Nis 2019
2
0
Linux Kullanıcıları İçin:

Eğer Linux kullanıyorsanız Rufus sizin için çalışmayacaktır. Bu yüzden isterseniz Etcher kullanabilirsiniz. Fakat Etcher benim USB belleğimi maalesef tanımadığı için ben dd üzerinden iso'yu yazdırdım, diğer Linux kullanıcılarına da öyle yapmalarını tavsiye ederim. dd'yi çalıştırmadan önce uçbirime lsblk yazarak sabit disklerinizin bir listesini alın. Benim uçbirimimde lsblk sonucu şöyleydi:

NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
loop0 7:0 0 88,5M 1 loop /snap/core/7270
sda 8:0 0 931,5G 0 disk
├─sda1 8:1 0 529M 0 part
├─sda2 8:2 0 100M 0 part
├─sda3 8:3 0 16M 0 part
├─sda4 8:4 0 655,3G 0 part /media/erdem/16B06CF7B06CDEAD
├─sda5 8:5 0 2G 0 part /boot/efi
├─sda6 8:6 0 4G 0 part
│ └─cryptswap 253:0 0 4G 0 crypt [SWAP]
└─sda7 8:7 0 269,6G 0 part /
sdb 8:16 1 14,6G 0 disk
├─sdb1 8:17 1 3,7G 0 part /media/erdem/Parrot OS
└─sdb2 8:18 1 736K 0 part /media/erdem/Parrot OS1


Gördüğünüz gibi ParrotOS kurulu olan USB belleğimi isminden ve GB cinsinden boyutundan ayırt edebiliyorum. Benim belleğim burada sdb olarak geçiyor, sizinki farklı bir şey olabilir. Burada hangi diske kuracağınızı belirledikten sonra dd'yi çalıştırabilirsiniz. Örnek komut şu şekildedir:

sudo dd bs=4M if=/kali/iso/dosyasının/yeri of=/dev/diskadı conv=fdatasync status=progress

Kafanız karışmasın diye benim kullandığım komutu da yazayım:

sudo dd bs=4M if=~/İndirilenler/Parrot-security-4.6_amd64_2.iso of=/dev/sdb conv=fdatasync status=progress

Bu işlemi yaparak istediğiniz işletim sistemini USB belleğe yazdırmış oldunuz (benim için bu ParrotOS, fakat siz Kali Linux veya Ubuntu gibi bir dağıtım denerseniz de aynı sonucu alacaksınızdır). Evet, bu işlemleri yaptıktan sonra sıra diski bölümlemeye geldi. Fark edeceğiniz üzere konuda kullanılan MiniTool Partition Wizard maalesef Linux için mevcut değil. Bu yüzden gparted kullanacağız. Gparted, Linux için geliştirilmiş olan çok güçlü ve açık kaynak kodlu bir disk yönetim aracı. Eğer gparted sisteminizde kurulu değilse aşağıdaki komutlardan birisiyle sisteminize kurun:

sudo apt-get install gparted (Debian ve Ubuntu tabanlı dağıtımlar için)
pacman -S gparted gpart nilfs-utils jfsutils ntfsprogs reiserfsprogs xfsprogs (Arch ve Arch tabanlı dağıtımlar için)
su -c "yum install gparted" (Fedora ve RedHat için)
sudo zypper install gparted (openSUSE için)

Ardından gparted üzerinden konuda anlatılan işlemleri yapabilirsiniz.
 

mucahitsahin

Yeni üye
8 Nis 2019
5
0
Hocam persistence modunda aç diyince dolma ekranı gelip bir süre sonra bilgisayar kapanıyor yardımcı olur musun?
 

36boysw

Üye
26 Mar 2018
162
0
Elimde 4GB bir USB var ama 3,8 GB gibi bir değer görüküyor bunda işe yarar mı bilgili olan yanıtlarsa sevinirim
 

S4RP1NG0

Üye
17 Haz 2019
64
0
Ankara
Merhaba. Sabitlemeyi yapamadım reboot yapınca sıfırlanıyor. Bir kaç kez denedim ama sonuç alamadım. 1 hdd, 1 m.2 ssd takılı bilgisayarda ek olarak 16gb lık flash üzerine kurulum yapmaya çalışıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
 

KODLAMA

Yeni üye
10 May 2019
9
0
Merhaba aynı yöntem ile 2. diskime SSD kızak ile bağlı laptopumda işe yarar mı?
 

vitusa

Yeni üye
4 Ara 2021
1
0
mkdir -p /mnt/my_usb komutunu yazdıktan sonra mkdir: cannot create directory ‘/mnt/my_usb~’: Permission denied hatası alıyorum yardımcı olurmusunuz
 

TOZQOPARAN

Uzman üye
3 Nis 2021
1,258
678
Eski Anka Underground Tim
shadow-dragon.png

Merhabalar arkadaşlar bu konumda sizlere usb belleğe kalıcı olarak yani bilgisayarınızı kapa aç yaptığınızda dosyalarınız ve yaptığınız değişiklikler saklanacak şekilde kali linux nasıl kurulur bunu göstereceğim. Forumda yardım merkezine baktığımda bir çok insan bu soruyu merak ediyordu bende böyle bir konu hazırlamak istedim.


İnsanlar çeşitli sebeplerle linux işletim sistemini kullanmak isteyebiliyor. Bunlar m.etasploit vb. araçları rahatça kullanmak, daha güvenli ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemine sahip olmak gibi sebepler olabiliyor ancak Windows işletim sisteminin word, excel vs. araçlarını ve oyunlarını, dosyalarını bırakmak istemeyebiliyor. Bu konuda bilgisayarınızda hem Windows hem Linux nasıl kullanacağımızı göstereceğim.


NZr505.png




İhtiyacımız Olan Program Ve Cihazlar
İhtiyacımız Olanlar;

1)Kali Linux İso Yansıması
2)Rufus
3)MiniTool Partition Wizard
4)En Az 4Gb (Tavsiyem 8GB Ve Daha Üstü) Flash Bellek

Programlarımızı indirip kurduysak ve flash belleğimizi hazırladıysak sıradaki adıma geçebiliriz.



NZr505.png


İso Yansıması USB'Ye Nasıl Yazdırılır?

1)Öncelikle Rufus programını açıyoruz ve aygıt kısmından flash belleğimizi seçiyoruz ve resimde işaretlediğim gibi cd resimli butona tıklıyoruz;

LbB2J1.png




2)Açılan pencereden indirdiğimiz Kali Linux İso dosyasını seçiyoruz ve aç diyoruz.

lOMLok.png




3)Açılış diski oluşturma yöntemini resimde işaretlediğim gibi "DD Yansıma" olarak seçiyoruz.

VrkAZV.png




4)Başlat butonuna basıyoruz ve karşımıza çıkan flash belleğin biçimlendirileceğini belirten uyarıya tamam diyoruz.

nOXkvg.png




5)Gördüğünüz işlem başladı yaklaşık 10-15 Dk süren bir işlem bu beklememiz gerekiyor biraz.

1J849D.png




6)İşlemimiz tamamlandığında böyle bir görüntü olacaktır. Artık programımızı kapatabiliriz.

JQ0plj.png




7)Minitool partition wizard programımızı açıyoruz.

vBinYm.png




8) Flash belleğimizdeki boş alanı buluyoruz.

GKfbpb.png




9)Boş alanımıza sağ tıklayıp create diyoruz.

hxwgN2.png




10)Gelen uyarımıza yes diyerek geçiyoruz.

hPvJnx.png




11)File System kısmını ext4 yapıyoruz ve Partition label kısmınada "persistence" yazıyoruz. Kısacası bu resimdeki gibi olsun ardından OK butonuna tıklayalım.

fa62BE.png




12)Gördüğünüz gibi 4.8Gb'lık bölümümüz oluştu. İşlemleri tamamladıktan sonra Apply butonuna tıklamayı unutmayalım yoksa olmaz.

0R4pC9.png





13) Karşımıza çıkan uyarıya Yes diyoruz.

RAeZX1.png





14) Gördüğünüz gibi işlemimiz başladı bu işlem biraz uzun sürebilir beklememiz lazım.

LSYTIu.png





15)İşlem tamamlandığında böyle bir uyarı çıkacaktır, işlem tamamlanmıştır. Artık USB belleğimizi boot ederek Kali linux kullanmaya başlayabiliriz.

VHBbHh.png




Boot Etme Ve Boot Sonrası İşlemler

Evet arkadaşlar Bios'tan USB belleğimizi seçerek boot ediyoruz ve karşımıza çıkan ekrandan "Live USB Persistence" Seçeneğini Seçmemiz Gerekli Yani 4. Seçenek.

2mOnwm.png


Bir Süre Sonra İşletim Sistemi Açılacaktır Sol Kısımdaki Siyah Simge İle Terminali Açabiliriz Veya Sağ Tık Yapıp Open Teminal Butonuna Tıklarsanız Terminal Açılacaktır. Öncelikle Klavyemizin Türkçe Olması Lazım Yoksa "İ" Tuşu "Ş" Tuşu Gibi Birkaç Tuşu Kullanamayabiliriz. Bunun İçin Terminale Gireceğimiz İlk Komut Şudur:

Kod:
setxkbmap tr
Komutu Girdikten Sonra Klavyemiz Türkçe Olacaktır Ardından Sırasıyla Komutlarımızı Girmeye Başlayalım.



1. Komutumuz:
Kod:
mkdir -p /mnt/my_usb
Eğer Herhangi Bir Mesaj Gelmediyse Ve Terminal Alt Satıra Geçtiyse İşlem Başarılıdır Sıradaki Komutumuza Geçebiliriz.


İkinci Komutumuzu Girmeden Önce USB Belleğimizde Ayırdığımız Bölümün Yoluna Bakmamız Gerekiyor Bunun İçin Şu Komutu Giriyoruz:

Kod:
fdisk -l
Komutu Girdikten Sonra Böyle Bir Ekran Bizi Karşılayacaktır:

tviVT9.png


Arkadaşlar Hatırlarsanız Minitool Partition Wizard Programımızda 4.8GB'lık Bir Alan Ayırmıştık Fotoğrafta Da Gördüğünüz Gibi Bu Alanın Sol Tarafında /dev/sdb3 Yazıyor Sizde Farklı Bir Şey Yazıyor Olabilir Kendinize Göre Ayırdığınız Alanı Bulun Ve Sol Taraftan Yolunu Bulun. Şimdi İkinci Komutumuzu Girebiliriz;

2. Komutumuz:

Kod:
mount /dev/sdb3 /mnt/my_usb
Bu Komuttaki /dev/sdb3 Kısmını Sizde Ne Yazıyorsa Ona Göre Dolduracaksınız Ancak 1 HDD Kullanıyorsanız Ve Başka USB Takılı Değilse Muhtemelen Sizde De /dev/sdb3 Yazacaktır.


3. Komutumuz:

Kod:
echo "/ union" > /mnt/my_usb/persistence.conf
Ve Son Olarak 4. Komutumuz:

Kod:
umount /dev/sdb3
Bu Komutuda Yine Sizde /dev/sdb3 Kısmında Ne Yazıyorsa Onu Yazacaksınız Kendinize Göre Ayarlayın. Ayrıca Son Komutumuzu Girmiş Bulunuyoruz Artık Terminale Şu Komutu Yazarak Yeniden Başlatabiliriz.

Kod:
reboot
Bilgisayar Açılırken Baştaki Gibi Yine "Live USB Persistence" Yani 4. Seçeneğimizi Seçeceğiz Bilgisayarımız Açıldığında İşletim Sisteminde Yaptığınız Değişiklikler Kalıcı Olmaya Başlayacaktır.

İlk İş Olarak Yine Terminale Klavyenin Türkçe Olması İçin Başta Verdiğim Komutu Girebilirsiniz. Yeniden Girmemiz Gerekiyor Çünkü Onu İşletim Sistemi Kalıcılaşmadan Önce Yazmıştık Bu Sebeple Bir Sefer Daha Tekrarlanması Gerekiyor.


Arkadaşlar Konumuz Burada Son Buluyor, Bu Konuda USB Belleğimize Rufus Programı İle Kali Linux İmajımızı Yazdırdık, Alan Açtık, Kali İşletim Sistemini Boot Ettik Ve Başarılı Bir Şekilde Kalıcılaştırdık. İsterseniz Bir Klasör Oluşturup Bilgisayarınızı Yeniden Başlatırsanız Klasörün Açılışta Yine Orda Olduğunu Görerek İşlemin Başarılı Bir Şekilde Tamamlandığından Emin Olabilirsiniz.

Sağlıcakla Kalın, İyi Forumlar :)
Elinize emeğinize sağlık hocam
 

H.K

Yeni üye
26 Mar 2022
43
6
Bende usb ye linux kurdu ama yaptığım değişiklikleri kaydetmiyor mini tool partition wizard programını kullanmadan yaptım acaba o yüzdenmi oluyor
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.