Madencilik (Mining) Nasıl Yapılır ?

'Börteçine

Yaşayan Forum Efsanesi
25 Şub 2016
7,532
738
Madencilik (Mining) Nasıl Yapılır ?


Y5BaBkp9uJ2RQnJbCbDEsA.jpg

Son yıllarda kripto paraların kullanımı ve sayılarının artması ile popüler hale gelen kripto madenciliği yapabilmek için birden fazla seçenek vardır bunlara bakacak olursak GPU, CPU, ASIC ve Bulut madenciliğidir hangisini kullanacağınıza maliyetine ve size getireceği kara bakarak karar verebilirsiniz. Şimdi gelin bu madencilik çeşitlerini yakından inceleyelim.


bitcoin-ekran-karti-1555950_2.jpg

‌GPU Madenciliği

GPU madenciliği adından da anlayabileceğiniz gibi ekran kartı kullanılarak hesaplama yapılarak bilgilen doğrulandığı bir madencilik türüdür. Ekran kartlarında bulunan işlemci bilgisayarlarımızdaki işlemciye oranla daha güçlüdür bu sebepten dolayı ekran kartları madencilikte tercih edilmektedir.

maxresdefault.jpg

‌ASIC Madenciliği


Asic kripto madencilik için tasarlanmış yazılımı ve özel donanımları ile madencilik yapmak için kullanılan yollardan biridir ancak en büyük dezavantajı yüksek hesaplamalar ve fazla işlem yapmamalarına rağmen oldukça fazla enerji tüketirler buda giderler maliyetleri yüksek tutar.


5a5c8b96c9de3d0d601bb91c

‌CPU Madenciliği


CPU madenciliği işlemci kullanılarak yapılan bir madencilik türüdür. Günlük hayatımızda kullandığınız bilgisayarlarınıza herhangi bir madencilik yazılımı kurarak işlemciniz ile madencilik yapmanızı sağlar. fakat en büyük dezavantajı güç bakımından çok düşüktür bu nedenle de pek fazla madenciler tarafından tercih edilmez.


Bulut-Madenciligi-Siteleri-780x470.png


Bulut Madenciliği

Son olarak bulut madenciliğe bakalım elinizde yeterli sayıda ve güçte madencilik yapacak donanımız yoksa bulut madenciliğini kullanabilirsiniz bulut madenciliğinde internet üzerinden kiralayacağınız herhangi bir madencilik servisi ile madencilik yapabilirsiniz.


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.