Modemlerde Bridge Mod (Köprü Modu) nedir?

InSpy

Katılımcı Üye
21 Mar 2019
992
2
Elimizde fazladan bulunan bir modemi köprü moduna alarak ikinci bir bağlantı noktası oluşturabilir, birinci modemin çekim alanının yetmediği yerde farklı bir modem konumlandırarak aynı internet bağlantısını birden fazla noktada kullanabiliriz.

Cihazlar Köprü moduna Nasıl Alınır ?
Her modemin arayüz bilgileri farklı olmakla birlikte temelde işlemler aynıdır, sadece menülerin yerleri ve görseller değişiklik göstermektedir. Bir modemi köprü moduna alınabilmesi için modemin arayüzüne bağlantı sağlanır. (Yazımızda ki görsel Tp-link modeme aittir).

Öncelikle köprü moduna alacağımız modemin arayüzüne internet sayfasından 192.168.x.x ip adresini yazarak bağlanırız.

Açılan arayüz ekranında Arayüz Ayarları Menüsünü Tıklayalım.



Arayüz ayarlarının altında açılan İnternet sekmesine tıklayalalım ve alt tarafta bulunan PPPOE ayarlarından Köprü arayüzü seçimini etkin hale getirelim.



3-Daha sonra sayfanın sağ en altında bulunan kaydet butonu tıklanarak ayarlar kaydedilir.

Cihaz bu aşamada köprü moduna alınmış demektir.
Bu aşamadan sonra diğer ayarları yapmamız gerekmektedir. Köprü modunda çalıştırdığımız cihaz sadece kablosuz yayın yapmaya yarayacaktır ve durumda IP dağıtmaması gerekmektedir. Cihazlarımıza gerekli IP adresini ana modeminiz dağıtacaktır. Bu işlem için köprü moduna aldığımız Modemin Lan Sayfasından DHCP sunucusunu pasif hale getirmemiz yani devre dışı bırakmamız gerekmektedir.



DHCP devre dışı seçildikten sonra yine sayfanın atında Kaydet butonu tıklanarak ayarlarımız kaydedilir. Ve İşlem tamamlanır. Anamodenin herhangi bir LAN portundan Köprü Moduna aldığımız cihazın herhangi bir LAN portuna Ethernet kablosu takılır ve Köprü moduna aldığımız modemden kablosuz olarak internet yayını alabiliriz.

Not: Köprü moduna aldığımız cihazın IP adresi ana modemin IP adresinden farklı olmalıdır. Eğer iki modemin IP adresi aynı ise köprü moduna aldığımız modemin IP adresini değiştirmemiz gerekmektedir. Üstteki görselde IP adresi yazan yeri 192.168.1.2 olarak değiştirmemiz yetecektir

Kullandığımız modemlerin markaları farklı ise veya Farklı bloktan ip adresi kullanıyorlar ise iki modemin İp bloğu aynı olmalı ancak son bloktaki ip farklı belirlenmelidir. Örnek verecek olursak;
Ana Modemin IP adresi : 192.168.1.1 olsun
İkinci Modemin IP Adresi : 192.168.2.1 olsun

İkinci Modemin ipsini 192.168.1.2 olarak değiştirmeliyiz ki internete bağlanabilelim.​
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.