Neden Whatsapp Yerine Telegram Kullanmalıyız ?

BraveHero

Katılımcı Üye
12 Ağu 2018
656
13
Pide Center
q29cbft.jpeg


Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp kullanıcılara sunduğu yeni gizlilik sözleşmesiyle kullanıcıları tedirgin etti, kullanıcılar gizliliğe önem veren alternatif mesajlaşma uygulamaları aramaya başladı, bunlardan en çok dikkat ve ilgi gören Telegram oldu. Peki sıkça duyduğumuz ve gördüğümüz Telegramı Whatsapp'dan ayıran özellikleri neler? Bugün bunu konu ediniyoruz, keyifli okumalar dileriz.

Telegram Whatsapp'a kıyasla kesintisiz eşitlemeye kullanan bulut tabanlı mesajlaşma aracıdır. Telegram hesabınıza birçok kişisel cihazınızdan erişebilir, dosya boyutu 2 GB'a kadar video, fotoğraf, döküman gönderebilirsiniz, sayı sınırı bulunmamaktadır. Telegram kullanıcılara yaptığı açıklamada kullanıcılara çoklu veri merkezi altyapıları ve şifrelemeleri olduğunu beyan etmiş, bu şekilde Telegram'ın çok daha hızlı ve güvenli olduğunu kullanıcılara açıklamıştır. Ayrıca Yapılan açıklamada özel mesajlaşmanın ücretsiz olduğu reklam ve aboneliğin asla olmayacağı vurgulanmıştır. Bu sayede Telegram Whatsapp'ın önüne geçmeyi başarmıştır.

Telegram'ın API'si açıktır ve geliştiricilerin kendi uygulamalarını geliştirmelerine olanak sağlar. Ayrıca Telegram kullanıcıların özel araçlar ve hizmet entegre etmeleri için imkan sağlayan Bot API platformuna sahiptir.


Telegram'ın Dikkat Çeken Özellikleri

3j1bqbm.jpg




Güvenlik

Telegram MProto yöntemi ile şifrelenmiş mesajlar sunar ve aynı zamanda programlama biliyorsanız açık kaynak kodlu olduğu için yazılımını inceleyebilirsiniz. Whatsapp, Signal isimli şifreleme protokolünü kullandığını iddia ediyor. Yani kapalı kaynak olduğu için net bir kanıt yoktur.


Kullanıcı Adları

Telegram, telefon numaraları dışında kullanıcı adları ile de iletişim kurabilme seçeneği sunmaktadır. Kendinize özel kullanıcı adı ile numaranızı vermeden istediğiniz kişiyle konuşabilirsiniz.



Mesaj Zamanlayıcı

Telegram'dan yazmış olduğunuz bir mesajı istediğiniz zamana ayarlayarak atabilirsiniz. Veya silinme zamanını seçebilirsiniz.


Telegram Gruplarını Farklı Yapan Nedir?

Her bir grup maksimum olarak 200.000 kadar üyeyi aynı çatı altında toplayabilir. Ve moderasyonu kolay bir şekilde sağlanabilir.


İz Bırakmaz

Mesajlarınızı gönderdikten sonra istediğiniz zaman düzenleyebilir, silebilirsiniz. Mesajlar birleşik geçmişe sahiptir, silindiği zaman iki taraf içinde görünmez, düzenlenen mesajın eski hali bulunamaz sadece "Düzenlendi" ibaresi eklenir.


Erişim

Telegram hesabınıza istediğiniz zaman istediğiniz yerden erişebilirsiniz. Sayı sınırı bulunmaksızın mobil ve masaüstü cihazlardan kullanabilirsiniz.


Anında Arama


Bir grup veya sohbette aradığınız mesajı hızlıca bulabilirsiniz, arama yerine istediğiniz kelime veya cümleyi yazmanız yeterli olacaktır.


Akıllı Bildirimler

Grubu sessize aldığınızda tamamen kopmazsınız, bir kullanıcı sizden bahsettiğinde veya göndermiş olduğunuz mesajı yanıtladığında bildirim gelecektir.


Sabitlenen Mesajlar

Kullanıcıların dikkatini çekmesi için mesajlar sabitlenebilir. Mesaj sabitlendiğinde grubu sessize alan kullanıcılara dahi bildirim gider.


Moderasyon

Mesajları toplu bir şekilde silebilen, mesaj sabitleyebilen ve üyelik denetleme yetkilerine sahip yöneticiler atayabilirsiniz, yöneticilerin yetkileri düzenlenebilmektedir.


Grup İzinleri

Kullanıcıların göndereceği içerik türleri seçilip değiştirilebilir, üyelerin mesaj göndermesi engellenip sadece yöneticilerin mesaj gönderimi ayarlanabilir.


Dosya Paylaşımı

Her bir dosya için 2 GB'a kadar sınır vardır. Yüklemiş olduğunuz dosyaya bütün cihazlarınızdan erişim sağlayabilirsiniz.


Değerli forum okurlarımız bugün Telegramı Whatsapp'dan ayıran özellikleri derledik, konu hakkında yorumunuzu belirtmeyi unutmayın.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.