Oooooooooppolaaaaa...

S.A.B.E.R!/

Basın&Medya Ekibi Deneyimli
14 Mar 2017
4,164
557
26
Sakarya
Oooooooooppolaaaaa Oldu Mu, Şimdi?

T
eknolojinin her gün gelişmesi ile her marka kendine özel bir takım arayış içerisine girdiler. Bunların başında da, telefon markalarının kendilerine ait çip üretim hayalleri oluyor.
Ne yazık ki, bazı planlar suya düşebiliyor.
Oppo çip üretimi için kurduğu Zeku bölümünü kapattığını duyurdu.



Uluslar arası pazarlarda artık telefon satışlarının düşmesi sebebi ile
ABD çipler için kısıtlamalar getirmişti artık çip üretimi zor duruma gelmişti. Zeku bölümünü 2019 yılında kuran Oppo, aynı Apple'in yaptığı gibi kendisi çip üretecek ve dünya geneline satış sunacak bir proje hazırlamıştı. Bu sayede, diğer markalara esir olmayacak ve kendi ayakları üzerinde daha sağlam duracaklardı.
Markanın en son çıkarttığı telefonlardan
Find N2 Flip, MediaTek Dimensity 9000 Plus çipi kullanıyor; Find X6 Pro ise popüler olan Snapdragon 8 Gen 2, işlemcisini kullanmaktadır. Fakat bir önce ki yıl, ABD'nin savaş sebebi ile bazı ülkelere ambargo koyması durumundan dolayı, Oppo ve diğer Çinli markalar ABD merkezli üretilen çipleri kullanabilmesi için abonelik maddesini onaylayıp lisans almak zorunda kaldılar.

Oppo, OnePlus ile çoğu zaman aynı ekipmanı kullanıyor. Kendine has bir çipi kullanmak istemeleri, rakipleri olan Apple ve Google'ın A-Serisi ve Tensor çipleri benzeri, bu iki firmanın da gelecekte ki ürünlerinin kullanım avantajlarını geliştirebilirdi.
Oppo'nun verdiği bu karar, tüm dünyada çip krizi olduğunu aynı zamanda akıllı telefonlarında satışlarının düştüğü zamanlarda geldi. Çip üretim teknolojisi bölümünde oluşan krizler ve tüm dünyada devam eden üretim sorunu, Oppo benzeri markaların kendileri için yapmak istediği üretime de engel oluyor.
Oppo'nun gelecek için devam eden bu projeleri nelerdir, bilinmiyor... Firmanın çip bölümünü kapatma kararı, yine büyük ihtimalle Snapdragon veya MediaTek benzeri dış çip üreticilerine bağlı kalacağı tahmin ediliyor.

Kendi çipini üretmek isteyen firmalar maliyeti de hesaplamalılar, umarız ki bu durumun o kadar da, kolay olmadığı bütün markalara ders olmuştur. Bu konu hem yüksek maliyet hem de büyük çaplı bir tecrübe istiyor. Özellikle
Xiaomi ve Huawei bu konuda çok fazla yatırım yapmışlardı
.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.