Oyun İncelemesi Nasıl Yazılır?

EX

Moderatör
29 Mar 2020
1,764
1,146
Oyun İncelemesi Nasıl Yazılır?

Oyunlar günümüzde birçok insan için en popüler hobilerden biri olmuştur. Ve neden olmasın değil mi? Oyun dünyanızda birden çok oyun incelemeleriyle karşılacak ve hatta bu yönde para kazanma şansına bile sahip olacaksınız.

Peki bizler de oyun oynamaya başlamadan önce o oyunun ayrıntılı bir incelemesini nasıl yaparız?



Gelin sizler ile birlikte "
Oyun İncelemesi Nasıl Yazılır? " bunu konuşalım.




Oyunu Tanımak

Günlük hayatımızda da olduğu gibi bir konuyu konuşmadan önce araştırma yapar bilgilerimize bir kaynak bularak konuşmayı tercih ederiz. Oyun dünyasında ise bir oyun hakkında yazmadan önce o oyunu tanımamız gerekir. Bunu yapmanın yolu da o oyunu oynamak olacaktır. Unutmayın detaylar her zaman önemlidir ve gözünüzden kaçmamalıdır.

Giriş Bölümü


Bir süre sonra oyuna alışır ve o oyunla ilgili deneyiminizi yazmanın zamanı geldiğini anlamış olursunuz. Ancak, her zaman olduğu gibi kısa olmasına ve okuyucunun dikkatini çekmesine dikkat edin.

Oyun Tanıtımı


Şimdi ise oyunun tamamını ve özelliklerini açıklamanın zamanı geldi. Deneyiminizi okuyuculara anlattığınızdan emin olun. Tasarım, grafikler, oynanış, seçenekler, özellikler ve aklınıza gelebilecek her şeyden bahsetmenizi öneririm.

Doğruluk


Oyunculara her zaman dürüst olmak gerekir. Oyunda sevmediğiniz bir şey olsa bile bunu oyunculara söylemekten çekinmeyin. Çünkü bunu takdir edeceklerdir. Küçük ve önemsiz bir şey olabilir, ancak yine de tüm ayrıntıları bilmeleri gerekir.

Spoiler Eklemeyin


Bir oyuncu spoiler ile karşılaşmayı hoş bulamayacaktır. Kesin ve ayrıntılı olmak iyi olsa da bu duruma özen göstermeliyiz. Bazen beklenti oyunun büyük bir bölümünü kaplar, bu yüzden oyunu kendileri deneme şansı bulamadan oyunu bozarsanız yazık olur.

Son Bölüm


Oyunla ilgili son kararınızı vermenin en iyi yolu son paragrafı kullanmaktır. Deneyim ve incelemelerinize dayanarak okuyuculara bu oyunu tavsiye edip etmediğinizi söyleyin.



Her ne kadar basit bir anlatım olsa da yapılması hiç de kolay olmayan bir durum değil mi? Kendinize güvendiğiniz sürece başarı sizi takip edecektir.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.