PHP ile spam engelleme

23 Şub 2019
134
39
NULL
Merhabalar arkadaşlar bugün PHP eğitim setimize devam ediyoruz. Daha önceden PHP ALT KLASÖR ERİŞİM ENGELLEME ve PHP İLE GÜVENLİK AÇIKLARI adlı derslerimizi işlemiştik şimdi ise PHP spam engellemeyi anlatmaya çalışacağım. Peki nedir bu spam neden engellemek bu kadar önemlidir?

PHP SPAM
PHP de spam örneğin bir form yapıyoruz ve bu formdan E-posta, şikayet vs. vs. alacağız fakat Bilgisayar Korsanı veya Her hangi bir kullanıcı formumuza mesaj yazıp gönderdiğinde her F5 çektiğinde tekrar tekrar bu mesajlar veritabanımıza kaydedilir hatta bazı durumlarda F5 e bile gerek yoktur ki her gönder yazdığında bu mesajlar tarafınıza gelecektir ve bu durum Veritabanınızı yoracak ve hatta web sitenizin çökmesi kaçınılmaz olacaktır.

Nasıl Engellerim
Bunun için birden çok seçenek mevcuttur fakat sizlere benimde kullandığım Ajax ile post sistemini anlatacağım hem etkileşimlidir hemde bir çok yazılımcı tarafından kullanılan bir yöntemdir

Hadi başlayalım

Bugün ki dersimizi sizlere örnek uygulama ile anlatmak isterim daha iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum.

Step 1:

haytiwf.png

PHP:
//Eğer dikkat ederseniz FORM açmadığımı göreceksiniz
Burada dikkat etmeniz gereken şeyler name ve id kısmıdır aynı olmak zorunda değiller.

Step 2:

gapv6tx.png


Gerekli dosyaları Buradan indirebilirsin Burada ise virustotal taraması mevcuttur rar şifresi : turhackteamsultanatilla
HTML:
<script src="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/umd/popper.min.js" integrity="sha384-ApNbgh9B+Y1QKtv3Rn7W3mgPxhU9K/ScQsAP7hUibX39j7fakFPskvXusvfa0b4Q" crossorigin="anonymous"></script>
<script src="js/plugins.js"></script>
<script src="js/main.js"></script>
<script src="https://unpkg.com/sweetalert/dist/sweetalert.min.js"></script>
<script src="js/jquery-3.6.0.min.js"></script>
Step 3:
dmcsegm.png

h6jqqwn.png

b5qbwff.png

Dikkat etmeniz gereken yerler Name ile İd yi karıştırmayın.

Step 4:
yolla.php
bgism1h.png


PHP:
//Artık buradan istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

Umarım bilgiler yararlı olmuştur.


aq3u4ls.png









 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.