Programlama öğrenmeye nasıl başlanır 9 adımda ve öğrendikten sonra ?

cyber knight

Katılımcı Üye
30 Ağu 2021
710
437
Root@Cyberknight
Merhaba değerli turkhackteam takipçileri bugün 6 adımda programlama nasıl öğrenilir onu öğreneceğiz: Hadi başlayalım:
(ADIM 1) Bir yazılım dili seçiniz: Bu dili nasıl seçebiliriz neye göre seçebiliriz eğer oyun yazıcak iseniz C++,C#,Python gibi yazılım dillerini önerebilirim.
ama eğer web için öğrenmek istiyor iseniz PHP HTML JAVA Python önerebilirim.
(ADIM 2) Bu dilleri nereden öğrenebilirim: Codecademy,Acikakademi,Projecteuler,Codeabbey,Lynda,Udemy,Codeschool,Codeavangers,Udacity,youtube gibi platformlardan öğrenmek mümkündür
(ADIM 3) Programlama için neler gereklidir: Programlama için çoğu kişi matematik şart der fakat çoğu matematiği iyi olmayan kişiler yazılımda bir numaradır başka bir madde ise ingilizcedir peki bu şartmı evet aslında bu biraz şart çünkü çoğu bilgisiyar terimi ingilizcedir eğer ingilizce biliyor iseniz işiniz daha kolay olacaktır.
(ADIM 4) Hangi dille başladığınıza çok dikkat edin: Assembly,c++,ruby gibi programlama dilleriyle başlamayınız yoksa işiniz daha çok zorlaşır ve pes etme noktasına kadar gelmektedir pyhton ile başlıyabilirsiniz mesela hem şuanda yükselişte hemde sektörün her yerinde kullanabilirsiniz.
(ADIM 5) Algoritma mantığını kavra: Eğer algoritma mantığını kavramaz iseniz işiniz fazlasıyla zorlaşacaktır bu yüzden matematik birazda olsa gereklidir üstte ne kadar gerek yokta desemde.
(ADIM 6) Elinizin altında mutlaka bir kitapçık olsun: programlamaya başladığınız zaman elbet bazı yerlerde takılacaksınızdır bunun için elinizin altında bir kitap olması size çok yardımcı olucaktır.
(ADIM 7) Yabancı kaynakları mutlaka araştırınız: Türkçe kaynaklar çoğu yerde aynı ve bence yetersiz yabancı kaynkalar türkçe kaynaklara göre daha detaylı daha iyidir şahsi fikrim.
(ADIM 8) Programlama dilini öğrenebilmişmiyim: Bunların hepsini uyguladıktan sonra kendinizi öğrenmiş hissediyor iseniz yaptığınız örnekleri hiçbir yere bakmadan yapmaya çalışınız ve ayrıca kolaydan zora doğru gidiniz sürekli aynı yerde kalmanız sizi bir yere götürmeyecektir aynı yerde sayarsınız baktınız ben bu örneklerin hepsini yapabiliyorum o zaman korkmadan büyük projelere el atın bu bir web sitesi,oyun veya herhangi birşey olabilir ama adım atmaktan asla korkmayın.
(ADIM 9) İlerleyen zamanlarda para kazanabilirmiyim: Evet kazanabilirsiniz eğer gerçekten bu işi meslek olarak yapmak istiyor iseniz asla pes etmeden yolunuza devam edin ayrıca şunu unutmayınki mevcut işinizi sakın bırakmayın işler ters tepebilir.

programlama-dilleri-betik-diller.jpg
Bugünkü konumuzda burada bitti kabul ediyorum biraz kısa oldu fakat bence yeterli oldu.
yanlışım var ise dm üzerinden bilgilendirirseniz çok sevinirim.
İyi günler iyi forumlar dilerim.
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.