Python Temel Komutları (2)

oBugraReis

Kıdemli Üye
12 Ocak 2021
2,210
1,340
(nowhere) in

Merhabalar THT Ailesi Sizlere Pythonun Temel Komutları Olan Çalışmamın 2. Kısmını Atıyorum:



Veri Tipleri Nelerdir


Integer (Tam Sayı) Veri Tipi: Int veya tamsayı veri tipi, sınırsız uzunlukta pozitif veya negatif tam sayıları ifade etmektedir.
Örnek Kodlar:




Float (Ondalıklı Sayı) Veri Tip: Float veya ondalıklı sayı veri tipi, noktadan sonra bir veya daha fazla ondalık sayı içeren pozitif veya negatif sayıları ifade etmektedir.
Örnek Kodlar:




String (Metin) Veri Tipi: Tek bir karekter yerine bir sözcük, bir tümce, bir paragraf ya da bir roman yazmak istediğimizde char veri tipi yeterli olmayacaktır. Modern dillerin çoğunda olduğu gibi, Java dili de metinleri içerecek bir veri tipi yaratmıştır. Bu tipe String denilir.
Örnek Kodlar:




List (Liste) Veri Tipi: Python'da liste tipi bir veri değişkeni köşeli parantez kullanılarak ifade edilir. Bir başka ifadeyle python, list veri tipinde olduğunu [] köşeli parantez olmasından tanımaktadır. ... Aşağıdaki listede integer, float, complex, tuple, liste ve sözlük veri tiplerinde değişik verileri liste içinde tutabiliriz.

Örnek Kodlar:



Dict Veri Tipi: dict veri tipinde key ve value olarak iki değişken kısımdan oluşur. key kısmında immutable ve sayısal veriler kullanılır. ... Daha önceki kısımlarda string verilerin immutable, tuple ve list değişkenin mutable olduğunu görmüştük.
Örnek Kodlar:




Tuple Veri Tipi: tuple veri tipinde, aynı string veri tipinde olduğu gibi araya eleman ekleme yapılmaz. tuple parantez içinde gösterilir. Tek elemanlı tuple veride, eğer verinin yanına virgül koymaz isek verinin tipi class olur.
Örnek Kodlar:



Bool Veri Tipi: “Doğru” ve “Yanlış” olmak üzere iki değer alan veri tipidir. Uygulama içerisinde true(doğru) ve false(yanlış) değer ataması yapılmaktadır.
Örnek Kodlar:




Hangi Veri Tipinden Olduğunu Nasıl Anlarız?
Komut:

print(type(a))

Komut Satırı:


Ekran Çıktısı:




Ekrana Nasıl Yazdırılır?
Komut:

print(a)

Komut Satırı:


Ekran Çıktısı:




Buraya Kadar Sorunu Veya Sorusu Olan Herkes Yorumlardan Veya Dm'den Sorabilirler Müsait Olduğum Her Vakit Cevaplamaya Çalışacağım.


 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.