Ram

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bedros Sanches

Emektar
5 Ocak 2006
525
14
Austin,Texas
DDR nedir?

DDR SDRAM (Double Data Rate SDRAM)
Teknik olarak, DDR hafıza mimarisi, mevcut PC133/100/66 SDRAM'e çok benziyor. Aslında, DDR'a PC133 SDRAM için iyi tasarlanmış bir eklenti gözüyle bakabiliriz. Mevcut SDRAM, veriyi sistem saatinin sadece artış anında aktarır. Fakat, DDR teknolojisi, sistem saat vuruşunun azalış anını da veri aktarımı için kullanır. Bu, sistem saati sinyal durumu, hem düşükten yükseğe hem de yüksekten düşüğe geçerken verinin aktarılması anlamına gelir. Bu özelliği sağlayabilmek için, DDR çipinin iç mimarisi değiştirilmiştir. Dahili veri yolu iki kat daha genişir ve hafıza çıkış tamponunun doldurulabilmesi için veri de katlanmıştır. Yani, aynı süre içinde DDR, mevcut PC133 SDRAM'in aktarabileceği verinin tam iki katı veri aktarabilir. İşte bunlar, teknolojinin adının neden Double Data Rate olduğunu açıklıyor.

DDR2 nedir?

DDR2, yeni nesil DDR bellek teknolojisidir. DDR2 bellek daha yüksek hız, daha büyük bant genişliği, düşük güç harcaması ve gelişmiş termal performans sunmaktadır.
DDR2 bellek modülleri, mevcut bellek teknolojilerinden farklı "pin" yapısına, voltaj değerlerine ve DRAM bellek yonga teknolojisine sahipler bu nedenle geriye dönük bir uyumluluk söz konusu değil. DDR2 modüller, yanlışlıkla eski teknoloji bellek yuvalarına takılmasını önlemek için farklı bir pin-soket yapısında üretildiler.

DDR2 Bellek Yongaları

DDR bellek yongaları;diğer bellek yongaları gibi, herkesin aşina olduğu siyah reçine görünümlü Small Outline Package (TSOP) yapısında üretiliyordu. DDR2 bellekler artık TSOP yongaları ile üretilmeyecekler, özel bir yapıya sahip ,aşağıda resmi görülen, FBGA (Fine-pitch Ball Grid Array) yongaları ile üretilecekler:



DDR2 yongaları sadece dış görünüş olarak değil iç yapı olarak da DDR yongalarında farklılar. Bunlardan ilk göze çarpanlar:

**1,8 volt çalışma gerilimi ki bu mevcut belleklerin kullandığının yaklaşık yarısı, ayrıca DDR ile kıyaslandığında daha düşük ısı oluşumuna da sebep oluyor.
**Bellek yongası içerisindeki sinyal sonlandırma işlemi ("On-Die Termination") ile sinyal kalitesi ve bütünlüğü geliştirilmiş oluyor. (bu yöntem yüksek hızlarda oluşan yansıma yapan sinyal iletimini önlüyor.)
**Bellek performansını, verimliliği ve zamanlama değerlerini optimize eden işlevsel özellikler
**DDR2 CAS Latency değerleri: 3, 4 ve 5

DDR2 İsimlendirme Şekli ve Bant Genişlikleri

DDR2'yi isimlendirme konusunda alınan ortak kararda, JEDEC endüstri standartları grubu tarafından yapılan çalışmalar dikkate alınmıştır. Kingston, JEDEC'in bellek tasarımı alt komitelerinde aktif olarak görev almakta ve JEDEC yönetim kurulunda bulunmaktadır.


DDR2 isimlendirme şekli DDR ile benzerlikler göstermektedir. DDR'dan farklı olarak DDR2 400MHz ve üzeri hızlarda seri olarak üretilecektir, bu da yüksek sistem performansı elde edilmesini sağlayacaktır.

DDR2'nin DDR'a göre avantajlı yönleri

DDR bellek teknolojisi artık zamanını doldurdu ve 400MHz ile sınırının sonuna geldi, DDR belleğin ulaştığı bu en yüksek hız geniş ölçüde destek gördü.

Bi bak bakalım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.