Çözüldü reklamları nasıl kapatabılırız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

beyzabetül

Katılımcı Üye
1 Ağu 2010
801
0
ya arakdaşlar ıstedığım sıteye girmek ıstedığımde karşıma başka reklama sayfaları çıkıyor bi sürü.bunları firefox ve ıe tarayıcısı ıle nasıl engelleyebılırız?
 

juStf0ry0u

Katılımcı Üye
17 Tem 2010
631
0
İSTANBUL
Flash reklamlardan şikayetciyseniz internet seçeneklerinden adobe flash playerı kapatbilirsiniz fakat flashları göremezsiniz ... Verdiğim programın ayarları olabilir.Çünkü genelde reklamları kapatıyor
Bunu deneyebilirsiniz;

Malwarebytes Anti-Malware v1.44 Portable


Download

3.seçenek bir siteden makale olarak okursanız

2.gif
çok az para ödüyorlardı. Örneğin bir site tüm gün sonunda bu reklamlardan ancak $0.20 edinebiliyordu hem de 20 tıklama ile yani tık başına $0.01. Tabi bunu etkileyen sadece reklamcı sitelerin tıklama başına az ücret vermesi değil, reklamların şekil ve boyutlarının ve hatta renklerinin seçimlerinden tutun, bu reklamların sitenin hangi bölümüne yerleştirileceğine kadar pek çok etken rol oynamakta. Ancak tüm bunları doğru yaptığına inanan bir webmaster, dönüp neden az kazanıyorum dediğinde sanırım sorunun temeline inmiş oluruz.
Ayrıca çoğu kimsenin sitesinde yayınladığı adsense reklamında “kız arıyorum” şeklinde bir reklam görüntülenmemesini istediğini düşünüyorum. Bu da konuya başka bir açıdan yaklaşılabileceğini göstermekte ve bu yazının başlığını destekleyen başka bir neden olarak göze çarpmakta.
Öncelikle iki kavram hakkında size bilgi vermek istiyorum, sonra konumuza devam edebiliriz. Adsense’de siteler ikiye ayrılıyor değil mi? Reklam verenler ve reklamı yayınlayanlar ama bu az gelir elde etme durumlarından sonra birde bu ayrımın dışında Adsense ile ilgili siteler üçe ayrılıyor.
MFA (made for ads) -> Ad yani reklam için yapılmış, dünyaları reklam olmuş, içerikten yoksun, acınası halde olan sitelerdir. Bu sitelere adsense yayınlama hakkının neden verildiğini ise kimse bilmemektedir.
LCPC (low cost per click) -> Ne amaçla yapıldığı belli olmayan ama adsense reklamı vererek sitenizde reklamını gösteren, neydüğü belirsiz, içerik garibi, o tık senin bu tık benim yönlendirme yapan ve sadece Türkiye’de değil tüm dünyada webmasterları üzen siteler.
NS (Normal Siteler
icon_smile.gif
) -> Sanırım biz ve yüksek oranda tık başına ücret veren siteleri bu gruba alabiliriz

Peki bu durum karşısında reklam yayınlayan site sahiplerinin elinde ne var? Site sahipleri şu an için iki şey yapabilir gibi görünmektedir.
İlki Adsense’in Rekabetçi Reklam Filtresi özelliğini kullanabilirler : Bu özellik şu şekilde çalışmaktadır. Site sahibi, sitesinde gördüğü bir adsense reklamını beğenmez, az para verdiğine inanır, sebepler çoğaltılabilir ve bu reklamı veren sitenin bir daha kendi sitesinde bulunan adsense reklamlarında çıkmaması için reklam veren site adresini Rekabetçi Reklam Filtresi listesine ekler (Rekabetçi Reklam Filtresi, sayfalarınızda rakiplerinizin reklamları gibi belirli reklamları engellemenizi sağlar diyor ama webmasterların elinde pek fazla alternatif olmayınca…). Burada bu filtre ile ilgili bazı konulara değinelim.
Rekabetçi Reklam Filtresi özelliğine erişilmesi?
Adsense hesabınızda “AdSense Setup” sekmesine tıkladığınızda hemen alt tarafta gözlenen bağlantılarda soldan 5.sıradadır.

Rekabetçi Reklam Filtresi içine hangi alan adlarını eklemeliyim?
Bu konuda adsense bize pek çok bilgi veriyor, benim edindiğim tecrübelerle sabit fikrim eğer bir site engellenecekse, bu engelleme o sitenin tümüne uygulanmalıdır, kısa bir örnekle anlatayım.
http://www.siteadı.com/reklam1/
Bu siteyi Rekabetçi Reklam Filtresi listesine nasıl eklersiniz?
Ben siteadı.com şeklinde eklemeyi tercih ederim, çünkü sizden daha akıllı olduğunu sanan kimseler olabilir, eğer siz masum davranıp siteadı.com/reklam1/ şeklinde eklerseniz o zaman bu site siteadı.com/reklam2/ şeklinde bir reklam daha verir ve elinize birşey geçmez hatta bu siteyi www.siteadı.com şeklinde listeye eklemekte bu siteden gelen reklamları engellemez çünkü o zaman reklam.siteadı.com şeklinde bir reklam verir ve sonuç aynı, birşeyler yapmak istiyorsunuz ama bir arpa boyu yol alamıyorsunuz durumu oluşur. Daha önceden de söylediğim gibi en doğrusu ve temizi siteadı.com şeklinde engellemektir. Bu durumda karşı tarafa tek bir çözüm yolu bırakıyorsunuz, “git yeni alan adı al” , işte bu noktada sorunun temel direklerinden birine çarpıyoruz, genelde 10 $ gibi satılan alan adları yerine 2 $’ a alınacak alan adları bulunuyor ve o da size “alırım tabi alan adları para mı?” diyor gibi saçma bir diyalog ya da bazı alan adı satıcıları rekabet için bu alan adlarını üyelerine bedava dağıtabiliyor ve olanlar oluyor gördüğünüz gibi. Konumuza dönelim, bu siteyi ekledikten 1-2 saat sonra değişiklikleriniz etkinleşir (48 saat içinde etkinleşmezse adsense ile bu adresten bağlantı kurabilirsiniz). Ancak bu filtreye belli sayıda (yanılmıyorsam 200-250 civarı) site ekleme sınırınız ve bu filtreden sadece bir tane olması size sıkıntı yaratabilir.
Sitenin tam adresini nasıl bulurum?
Bu benim icat ettiğim ya da biryerlerimden uydurduğum bir yöntem değil, Adsense’in bu adreste önerdiği ve anlattığı ve benimde en kolay ve de en etkini olarak düşünüp uyguladığım yöntemlerden birisi. Kısaca anlatayım..
Beğenmediğiniz reklamın üzerine geliyorsunuz, sağ tıklıyorsunuz ve adres bağlantısını bir metin editörüne kopyalıyorsunuz, bu adres içinde genelde 3-4 satırdan oluşuyor ama işimiz kolay bizim için önemli olanı sadece siteadı.com bölümü. Bunu bulmak için adres içinde son satırlarda bir yerde &adurl yazan bölümü arıyoruz, işte bu bölümle, bu bölümden sonra satırda karşımıza gelecek ilk & sembolü arasındaki satırlar, Ad Filter listesine ekleyeceğimiz sitenin adresini barındırıyor. Bizim için önemli olan sadece siteadı.com olduğu için bu iki satır arasında başka başka dizinler belirtilsede dikkate almayın. Aşağıdaki örnekte daha ne anlayacaksınız.
https://tik.lat/CECza

(pek çok sayı ve harften oluşan satırlar)
&adurl=http://www.siteadı.com/&client=
Biz bu 3-4 satırdan cımbızla siteadı.com’u seçiyor ve Ad Filter içine ekleyip, değişikliklerimizi kaydediyoruz.
Tüm bu konu hakkında iki şey yapılabilir demiştim, bunlardan birincisi hakkında yukarıda konuştuk, ikincisi ise şu, adsense kullanılmayabilir tabi adsense kullanılmaması için durumun vahim olması ve onun yerine geçebileceğini düşündüğünüz başka bir reklam yazılımınının, şirketinin, programın olması gerekir yani alternatif olmalıdır. Ancak şu an için bu konuda umutlu olan ve adsense yerine bunu kullanın diyen bir kitle oluşmamıştır. Neden oluşmadı? Burada ödemelerin nasıl yapıldığından, yapılıp yapılmadığından, etkinliğinden, getirdiği gelirden tutun daha pek çok etken söz konusu, aslında bu şekilde düşünürsek adsense neden etkin cevabını da almış oluruz çünkü bu konuda belirttiğimizin dışında adsense güçlü bir program ve gücüne yetişecek başka bir alternatif şu an için bulunmuyor, gelecekte? Belki…
Son olarak şuna değinmek istiyorum, bu kargaşanın önüne ne geçecek adsense tarafından baktığımızda çoğu arkadaş adsense gönderdikleri iletilerin otomatik cevaplandığını ve tatmin olmadığını söylüyor, ancak adsense bu reklamların yayınlanmaya izin vermeye devam ediyor, ortaya bir çözümde sunuyor, diyorki süzgeci (Rekabetçi Reklam Filtresi) kullanın. Bu aşamada şu an için gördüğüm en pozitif ilerleme ya da Türk internet kullanıcılarının attığı bir adım, “Rekabetçi Reklam Filtresi Listesi” başlıklarına izin vermeleri ve böyle başlıklar açmaları, böylece hangi siteleri engelleyeceğiz diye düşünmenize gerek kalmıyor, güvenilir kaynaklardan aldığınız bu siteleri Rekabetçi Reklam Filtresi içine yapıştırıyor ve daha sonra değişiklikleri kaydediyorsunuz, eğer durum böyle sürerse en etkin, kestirme çözüm bu gibi görünüyor. Bu konu hakkında belki şu siteye gözatmak istersiniz, yararlanacağınız birşeyler bulacağınızı düşünüyorum. Ayrıca adsense posta gönderiyor ve cevap alamıyorsanız forumlarına gözatmayı deneyin ve bir sorunuz varsa orada sorun belki sesinizi duyan olur.
Adsense daha duyarlı davransın diyen de olabilir, herşeyi adsense’den beklemeyin diyenlerde, hiçbiri yanlış değil tabiki. Ancak benim endişem iyi reklam verenlerin bu sıkıntıdan bunalıp reklamlarını geri çekecek olmaları ancak bu bir çember ve dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, bu reklam verenler adsense’i kullanmayı bıraksa ne kullanacak? Özellikle Türk interneti için etkin bir alternatif bulunmalı ki adsense’de yayınlamamak istedikleri reklamları buralarda yayınlayabilsinler.
Peki engellediğimiz bu siteler birden bir tıklamaya 10 $ vermeye başlarsa? Alan adı ücretinden yırtmayı düşünerek hatta bunu güzel bir fırsat bilerek
icon_wink.gif
hareket eden sitelerin (bazılarını konu dışında bırakarak söylüyorum) böyle davranmasını beklemek, sevilen bir türkümüzde dediği gibi “manda’nın söğüt dalına yuva yapmasını” beklemekle aynı şey gibi duruyor, hayal dünyasında yaşamayalım lütfen
icon_smile.gif

Hepinize kolay gelsin, uzunca bir yazı oldu sanki..
 

beyzabetül

Katılımcı Üye
1 Ağu 2010
801
0
yukardakılerı okumam heralde 1 yılı bulur.
firefox 4 beta yı kurunca bırıncı secenektekı uyumlu olmadığında kurulmadı.firefoxun eskı sürümunde kulllanılıyordu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.