10 Kasım

Rusya'da üniversite okumak ne kadar mantıklı?

MrEmre1453

Yeni üye
23 Eyl 2024
29
3
Arkadaşlar sizce Rusya da üniversite okumak mantıklı mı?Mâlum biliyorsunuz Ukrayna olayından sonra Rusya'nın batı ile ilişkileri oldukça kötü bir hâl almaya başladı.Oradan mezun olduktan sonra diplomanın Avrupa'da kabul görmeme şansı var mı?Ya da Rusça öğrenmenin büyük artıları olur mu?

an0un

Uzman üye
31 Ağu 2023
1,106
635
Arkadaşlar sizce Rusya da üniversite okumak mantıklı mı?Mâlum biliyorsunuz Ukrayna olayından sonra Rusya'nın batı ile ilişkileri oldukça kötü bir hâl almaya başladı.Oradan mezun olduktan sonra diplomanın Avrupa'da kabul görmeme şansı var mı?Ya da Rusça öğrenmenin büyük artıları olur mu?
Bence okunabilir. Ben şuan lise 1'im ve bende üniversiteyi Rusya'da okumayı planlıyorum. Ukrayna taraflarına gitmezseniz (örn. Briansk vb. şehirler) sorun olmaz. Bizim Volgograd'da ekmek fırınımız var ben kuzenim gibi Volgograd'da okumayı düşünüyorum. Şuan okuduğum okul da buna elverişli. Rusya'da güzel bir bölüm okursanız ve orada çalışmaya başlarsanız güzel de para edersiniz. Avrupa ile herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum, Rusça öğrenmenin faydaları olacaktır. Rusçanın yanında İngilizce de öğrenmeyi ihmal etmeyin.

MrEmre1453

Yeni üye
23 Eyl 2024
29
3
savaş içinde olan bir ülkede okumak ne kadar mantıklı oabilir ?
Hocam ben Kazan şehirine gideceğim ve Ukrayna sınırı olan bir kaç şehir hariç diğer bütün şehirlerde hayat gayet normal.Ve savaş demek bence abartı olur bu sadece bir operasyon.Türkiyenin Suriye sınırında operasyon yapması gibi bir şey.Nasıl bizler etkilenmiyorsak Rusya halkıda etkilenmiyor hiç.

an0un

Uzman üye
31 Ağu 2023
1,106
635
Hocam ben Kazan şehirine gideceğim ve Ukrayna sınırı olan bir kaç şehir hariç diğer bütün şehirlerde hayat gayet normal.Ve savaş demek bence abartı olur bu sadece bir operasyon.Türkiyenin Suriye sınırında operasyon yapması gibi bir şey.Nasıl bizler etkilenmiyorsak Rusya halkıda etkilenmiyor hiç.
Aynen katılıyorum, Kazan'da bu "savaş" tan etkilenmezsiniz. Bence gayet mantıklı bir fikir Rusya'da okumak. Dediğim gibi, ileride hangi iş yapacaksanız yapın İngilizce ve Rusça size katkı sağlayacaktır. Rusça öğrendiğinizde zaten bildiğiniz gibi Kiril Alfabesi ve Kazakistan'a falan giderseniz orada da yabancılık çekmezsiniz. Şey gibi düşünün bu ilişkileri, Rusya = Türkiye | Kazakistan = Azerbaycan

MrEmre1453

Yeni üye
23 Eyl 2024
29
3
Aynen katılıyorum, Kazan'da bu "savaş" tan etkilenmezsiniz. Bence gayet mantıklı bir fikir Rusya'da okumak. Dediğim gibi, ileride hangi iş yapacaksanız yapın İngilizce ve Rusça size katkı sağlayacaktır. Rusça öğrendiğinizde zaten bildiğiniz gibi Kiril Alfabesi ve Kazakistan'a falan giderseniz orada da yabancılık çekmezsiniz. Şey gibi düşünün bu ilişkileri, Rusya = Türkiye | Kazakistan = Azerbaycan
İşte gidebilirsem gidicem inşallah hocam.Bir kaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız belki dolandırıma hikayemle ilgili...1 sene boyunca Rusya'da eğitimim için para biriktirmiştim..

an0un

Uzman üye
31 Ağu 2023
1,106
635
İşte gidebilirsem gidicem inşallah hocam.Bir kaç gün önce konu açmıştım hatırlarsınız belki dolandırıma hikayemle ilgili...1 sene boyunca Rusya'da eğitimim için para biriktirmiştim..
Şimdi anladım hocam, geçmiş olsun. Emniyetle iletişime geçtiniz mi ne durumda o iş?

MrEmre1453

Yeni üye
23 Eyl 2024
29
3
Şimdi anladım hocam, geçmiş olsun. Emniyetle iletişime geçtiniz mi ne durumda o iş?
Hocam Çarşamba sabah gittim beni savcılığa yönlendirdiler.Çarşamba günü bütün delilleri sunarak olayı detaylı olarak açıklayarak savcılığa şikayette bulundum.Tahminimce bir seneyi bulur sonuçlanması..

Niku

Yeni üye
22 Eyl 2024
5
2
tr ünilerinde okumaktan iyidir en azından diplomalı işşiz olarak gezcegine..

ayrcis

Yeni üye
26 May 2024
16
5
Savaş konusunda her ne kadar güçlü taraf Rusya olsa da savaşta her iki taraf da zorlu bir süreç geçirir. Bunun doğurduğu bir sonuç olarak da kısıtlayıcı önlemler alabilirler. O yüzden o ülkeye gitmeden bir süre önce ülke gündemini yakından takip etmenizde fayda var.

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.