Sahte WİNDOWS 7'Ye Dikkat

The Cry

Kıdemli Üye
19 Eki 2007
3,111
10
"-Her Yerden-"
Microsoft, son aylarda sahte veya kullanılmış Windows işletim sistemi ürünlerinin pazarda dolaştığının tespit edildiğini belirterek, tüketicileri Windows satın alırken sahte ambalajlara dikkat etmeleri konusunda uyardı.
Microsoft Türkiye, son aylarda sahte veya kullanılmış ikinci el Windows işletim sistemi ürünlerinin pazarda dolaştığının tespit edildiğini belirterek, tüketicileri Windows satın alırken sahte ambalajlara dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Microsoft Türkiye’den yapılan yazılı açıklamada, “Sahte ürün paketlerinde kılavuz olarak sadece kitapçıkların renkli fotokopileri yer alıyor. Ürün CD’lerinin üzerindeki lisans etiketlerinde yazılı olması gereken yerde ise işletim sisteminin tam adı yerinde sadece basit bir Windows ibaresi bulunuyor” bilgisine yer verildi. Açıklamada, bu ürünleri satanlar veya aracı olanlar hakkında yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.
Açıklamada, her yıl yaklaşık 9.5 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı ile yenilikçi yazılımlar geliştiren Microsoft’un, dünya çapında tüketicileri sahte yazılımların neden olduğu sorunlar konusunda bilgilendirdiği, yerel kamu otoritelerinin sahte yazılımın ekonomiye verdiği zararlar hakkında aydınlatıcı çalışmalar yaptığı bildirildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Microsoft Telif Hakları Müdür Elçim Barkay, bu tür girişimlerle özellikle tüketicilerin büyük zarar gördüğünü söyledi.

DOLANDIRICILIK VE TELİF HAKLARI İHALİLİ 12 YIL HAPİS

Sahte lisans ile ikinci el lisans etiketlerinin sadece telif haklarına aykırılık suçuna yol açmakla kalmadığını, aynı zamanda Türk Ceza Kanunu’nda yer alan dolandırıcılık suçunu da oluşturduğuna dikkat çeken Barkay, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Dolandırıcılık bir kamu suçu olup cezası 7 yıla kadar hapistir. Sanıklara hem dolandırıcılık, hem de telif hakları ihlali durumunda verilebilecek ceza ise 12 yıla kadar hapistir. Bilerek veya bilmeyerek sahte Windows satın alıp kullananları ise çok ciddi güvenlik riskleri bekliyor. Yapılan araştırmalara göre sahte yazılımlarla birlikte birçok casus yazılım ve virüs makinelere bulaşarak bilgisayarları kullanılmaz hale getirirken, güncellemeleri yapılamayan bilgisayarlar bir süre sonra İnternet atakları karşısında ciddi anlamda savunmasız kalıyor.”
Microsoft Türkiye açıklamasında, korsan yazılımın güvenlik riskini artırdığını vurguladı. Bu konuda Harrison Group Inc. tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kurumların kullandığı lisanssız ve yasadışı yazılımların yüzde 43’ü bilgisayarların 24 saat veya daha fazla devre dışı kalmasına yol açtığı, bu tür yazılımlar nedeni ile kurumsal bilgilerin ya hasar gördüğü veya tamamen kaybolduğunun anlaşıldığı bilgisine yer verildi.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.